علائم هشدار دهنده سرطان پستان را بدانید



بسیاری از خانم ها با شنیدن نام سرطان پستان به نگرانی ها و ترس های خود گوش می دهند. از آنجا که این یکی از مهمترین نگرانی های سلامت زنان در سراسر جهان است ، اما در واقعیت می توان آن را با تمام پیچیدگی ها و خطرات خود کنترل و درمان کرد. سرطان پستان فقط نام یک بیماری نیست ، بلکه مفهومی است که به سبک زندگی ، آگاهی ، خود مراقبت و تشخیص زودرس گره خورده است.

مهر نوشت: در این رابطه ، خبرنگار مهر با مریم اشوری مغادام با متخصص زنان و زایمان گفتگو کرد که می توانید در زیر با جزئیات بخوانید.

عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان

اشوری مغادام گفت: سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در بین زنان است. اما برخلاف عقل سلیم ، این بیماری فقط برای زنان نیست و در مردان نیز دیده می شود. اگرچه در مردان بسیار نادر است ، اما در افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پستان دارند ، بیشتر است. طبق آمار موجود ، از هر 5 زن در طول زندگی به سرطان پستان آلوده می شود. با این حال ، برخی این نسبت را از هر 5 زن یک نفر اعلام کرده اند.

متخصص زنان اذعان می کند: “یکی از مهمترین عوامل خطر در ایجاد سرطان پستان ، سابقه خانوادگی و پیشینه ژنتیکی است.” افرادی که سابقه سرطان پستان را در کلاس یا حتی مدرک خود دارند ، از جمله مادر ، خواهر ، عمه ، عمه ، مادربزرگ یا پسر عموی ، در معرض خطر بیشتری هستند.

وی افزود: علاوه بر پیشینه ژنتیکی ، برخی از عوامل سبک زندگی از جمله اضافه وزن و چاقی ، سیگار کشیدن و سیگار کشیدن ، استفاده از برخی از داروهای هورمونی و سبک زندگی ناسالم می تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. بر خلاف یک سبک زندگی سالم ، وزن متعادل ، فعالیت بدنی منظم ، تغذیه مناسب و جلوگیری از سیگار کشیدن می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مؤثر باشد.

عوامل محافظ در برابر سرطان پستان

این متخصص زنان و زایمان گفت: “زنانی که هرگز باردار نبوده و شیردهی ندارند ، خطر بیشتری برای سرطان پستان دارند.” به گفته کارشناسان ، تجربه بارداری کامل و شیردهی می تواند نقش محافظتی در برابر این بیماری داشته باشد.

وی گفت: “در بین بیماران آنها ، زنانی که ازدواج نکرده اند یا فرزندی ندارند ، در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.” این در افرادی که سابقه خانوادگی این نوع سرطان دارند ، جدی تر است.

با علائم هشدار دهنده سرطان پستان آشنا شوید

Ashouri Moghaddam اظهار داشت: اگرچه همه علائم به معنای سرطان نیست ، اما برخی از تغییرات در قفسه سینه می تواند هوشیار باشد و به معاینه پزشکی فوری نیاز دارد. این علائم شامل جرم یا سفتی غیرمعمول در قفسه سینه یا زیر بغل ، زخم های پایدار پوست روی سینه ، ترشح نوک پستان ، به ویژه ترشحات خون ، ظاهر قفسه سینه یا نوک آن (مانند شکاف یا کشش) و تغییر در رنگ یا بافت پوست است.

وی گفت: “برخی از خانم ها همچنین ممکن است درد قفسه سینه را تجربه کنند ، و اگرچه بیشتر درد پستان مربوط به سرطان نیست و گاهی اوقات در چرخه قاعدگی طبیعی رخ می دهد ، توصیه می شود اگر غیر معمول یا غیرمعمول باشد.”

عوامل کاهش یافته برای سرطان پستان

متخصص زنان و زایمان گفت: بسیاری از عوامل ، از جمله بارداری قبل از 6 سالگی و شیردهی ، سالم و اجتناب از غذاهای سرخ شده ، زندگی در محیط های کمتر آلوده ، شیمیایی ، دارویی و محیطی ، از استفاده غیر ضروری از داروهای هورمونی و حفظ وزن و وزن مناسب خودداری می کنند.

وی گفت: “تغذیه سالم ، فعالیت بدنی منظم ، دخانیات و الکل و همچنین شیردهی از جمله عواملی است که می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.” متأسفانه ، یک تصور غلط در جامعه وجود دارد که استفاده از قلیان بی ضرر است. در حالی که قلیان ، مانند سایر دخانیات ، احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.

اشوری مغادام گفت: “زنانی که قبل از 5 سالگی باردار بوده اند و به فرزندان خود شیردهی می کنند ، حتی اگر سابقه خانوادگی سرطان شیرده وجود داشته باشد ، خطر ابتلا به آن کاهش می یابد. باید توجه داشت که سقط جنین این اثر محافظ را ایجاد نمی کند ، بلکه فقط با چنین تأثیر شیردهی دارد.

اهمیت تشخیص زودرس سرطان پستان

متخصص زنان و زایمان گفت: تشخیص زودرس سرطان پستان نقش اساسی در درمان مؤثر و افزایش عمر بیماران دارد. متأسفانه ، بسیاری از موارد هنگام رشد جرم به حدی که قابل تشخیص باشد ، تشخیص داده می شوند. در حالی که هدف از سیستم های بهداشتی شناسایی بیماری در مراحل خیلی زود و دست نخورده است. اگر سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده شود ، در آن زمان هنوز غدد لنفاوی و با درمان به موقع مصرف نمی شود ، بیمار می تواند بدون عوارض و کیفیت بالا زندگی کند.

نقش معاینه شخصی ، تصویربرداری و غربالگری هدفمند

Ashouri Moghaddam تأکید کرد: تشخیص زودرس سرطان پستان نقش مهمی در موفقیت در درمان و پیشگیری از پیشرفت بیماری دارد. به همین دلیل ، روشهای مختلفی برای شناسایی به موقع بیماری ایجاد شده است که ترکیبی از معاینه فردی ، معاینه بالینی و تصویربرداری تخصصی است.

وی گفت: “یكی از ابزارهای مهم برای شناسایی زودهنگام تغییرات پستان ، معاینه ماهانه توسط فرد است.” زنان ، به ویژه مبتلایان به باروری ، سینه های خود را هر ماه پس از قاعدگی بررسی می کنند. این به آنها کمک می کند تا با بافت طبیعی خود آشنا شوند و در صورت تغییر یا توده جدید ، زودتر آن را پیدا کنند.

متخصص زنان و زایمان خاطرنشان كرد: همراه با معاینه فردی ، معاینات دوره ای توسط پزشكان زنان ، جراحان یا ماماها نیز مهم هستند و این امتحانات معمولاً سالانه انجام می شود و مکمل های غربالگری تصویربرداری هستند.

برنامه ریزی و گروه های هدف

Ashouri Moghaddam اظهار داشت: برای غربالگری دقیق تر ، از روش های تصویربرداری مانند ماموگرافی و سونوگرافی پستان استفاده می شود. هدف غربالگری شناسایی توده های کوچک است که ممکن است در معاینه فیزیکی قابل لمس نباشند.

وی گفت: “ماموگرافی معمولاً از سن 6 سالگی توصیه می شود.” از آنجا که قبل از این سن ، بافت پستان معمولاً متراکم تر است و ممکن است نتایج ماموگرافی مراقب نباشد. بین سنین 1 تا 2 ، دوره بیشترین مشاهده است. برای این گروه سنی ، ماموگرافی سالانه توصیه می شود.

متخصص زنان و زایمان گفت: “در موارد خاص ، مانند سابقه خانوادگی سرطان پستان ، غربالگری باید زودتر آغاز شود.” مبنای شروع غربالگری در این موارد اولین کسی است که در خانواده تشخیص می دهد که شخص اول را تشخیص می دهد. به عنوان مثال ، اگر یکی از اعضای خانواده در سن هشت سالگی به سرطان پستان آلوده شده بود ، غربالگری سایر زنان در خانواده باید از 6 سالگی شروع شود.

سونوگرافی مکمل ماموگرافی در موارد خاص

اشوری مغادام اذعان کرد: در بعضی موارد ، به ویژه هنگامی که بافت پستان متراکم است یا یک ضایعه خاص وجود دارد ، پزشک ممکن است سونوگرافی پستان را نیز توصیه کند. در بعضی موارد ، سونوگرافی به تنهایی یا در کنار ماموگرافی می تواند تصویری دقیق تر ارائه دهد.

ماموگرافی پرتو ایمن در برابر یک تهدید جدی

متخصص زنان و زایمان گفت ، با وجود نگرانی برخی از افراد در مورد وجود تابش در ماموگرافی: میزان تابش دریافت شده در این روش بسیار کم و قابل قبول است ، به خصوص در دستگاه های جدید و دیجیتال. میزان تابش که در یک ماموگرافی استاندارد وارد بدن می شود حتی کمتر از تابش دریافت شده در تصویربرداری ساده مانند قفسه سینه یا اندام است.

وی گفت: “فواید تشخیص زودرس سرطان پستان با ماموگرافی به مراتب بیشتر از خطرات احتمالی ناشی از پرتودرمانی است.” پزشکان تأکید می کنند که اگر ماموگرافی بتواند در مراحل اولیه یک توده مشکوک را شناسایی کند ، فرد را از برخورد با درمان های سخت تر و پرهزینه نجات می دهد.

درمان های جدید ، سبک تر و مؤثرتر از گذشته

متخصص زنان و زایمان گفت: “پیشرفت پزشکی در درمان سرطان پستان باعث شده است تا روند درمان بسیار آسان تر و قابل اطمینان تر از گذشته باشد.” بسته به مرحله بیماری ، درمان ممکن است شامل جراحی ، شیمی درمانی ، پرتودرمانی یا ترکیبی از این روشها باشد.

وی گفت: در بعضی موارد ، شیمی درمانی برای کوچک کردن توده قبل از عمل استفاده می شود تا دقت و آسیب کمتری داشته باشد. همچنین پس از عمل ، پرتودرمانی می تواند برای اطمینان از از بین بردن کامل سلولهای سرطانی تجویز شود.

اشوری مغادام خاطرنشان کرد: کارشناسان تأکید می کنند که تشخیص زودرس کلید موفقیت در درمان سرطان پستان است. اگر جرم در مراحل اولیه مشخص شود ، احتمال بهبودی کامل بسیار زیاد است و بیمار می تواند بدون عوارض جدی به زندگی خود ادامه دهد.

غافل از سرطان پستان به معنای ایمنی نیست

وی گفت: “امروز برخلاف گذشته ، مردم دیگر نمی توانند فقط بر اساس احتمال ابتلا به سرطان پستان مورد قضاوت قرار گیرند.” پزشکان تأکید می کنند که اگر شخصی به موقع پیگیری های تشخیصی و درمانی را انجام دهد ، می توان امیدوار بود که وی پس از تشخیص حداقل 5 سال زندگی با کیفیت داشته باشد.

متخصص زنان و زایمان ادامه داد: “با این حال ، یکی از بزرگترین اشتباهات نادیده گرفتن علائم اولیه و بی اعتنایی به معاینات دوره ای است.” در مورد سرطان پستان ، عدم اطمینان خوب نیست. در عوض ، می تواند منجر به شیوع بیماری به اندام های حیاتی مانند ریه ، استخوان ، ستون فقرات و حتی مغز شود. بنابراین ، غربالگری منظم و مراجعه به موقع به پزشک یک روش اساسی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری است.

سرطان پستان محدود به سنین میانسالی نیست

وی هشدار داد: برخلاف تصور عمومی ، سرطان پستان فقط برای افراد مسن نیست. اگرچه این بیماری با افزایش سن بیشتر به احتمال زیاد ایجاد می شود ، اما جوانان نیز در معرض خطر هستند ، به خصوص افرادی که سابقه خانوادگی دارند. بنابراین ، توصیه می شود که دختران جوان نیز با استفاده از خودآزمایی پستان ، یک معاینه ماهانه داشته باشند و در صورت لزوم سونوگرافی یا روشهای تشخیصی دیگر را دنبال کنند.

وجود کیست های خوش خیم و چالش های تشخیص

اشوری مغادام خاطرنشان کرد: در بسیاری از نقل از های سونوگرافی ، کیست های خوب و خوش خیم در بافت پستان یافت می شود. این کیست ها به تنهایی نگران کننده نیستند ، اما وقتی بزرگ باشند ، ممکن است معاینه بالینی را برای شناسایی توده های مشکوک دشوار و دشوار کند. بنابراین ، اگر این نوع کیست ها وجود داشته باشند ، در صورت بروز مشکل باید تحقیقات منظم و دقیق در مراحل اولیه مشکل به شناسایی و درمان ادامه یابد.

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8002

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *