علائم هشدار دهنده سکته مغزی چیست؟



به نقل از آنلاین، سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون به بخشی از مغز کاهش یا قطع شود. این امر رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به مغز را دشوار می کند. در این حالت سلول های مغز در عرض چند دقیقه از بین می روند. سکته مغزی یک فوریت پزشکی است و درمان آن باید فورا انجام شود، اقدامات سریع می تواند میزان تخریب مغز را کاهش دهد و از عوارض بعدی جلوگیری کند. خبر خوب این است که در حال حاضر افراد کمتری در دنیا بر اثر سکته می میرند.

فارس در خبری نوشت: بابک زمانی، رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به برگزاری شانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی ایران در تاریخ 18 تا 20 آبان ماه در مرکز همایش های هتل قلب تهران، بیان کرد: برگزاری این کنگره برای ارتقای سطح درمان سکته مغزی است. از طریق افزایش اطلاع رسانی، آموزش جامعه پزشکی و درخواست امکانات و دستگاه های درمان سکته مغزی در ایران است.

وی گفت: انجمن سکته مغزی ایران در تلاش است تا تمامی بخش های درگیر در درمان سکته از جمله توانبخشی، اورژانس، پرستاری و… را هماهنگ کند و این کنگره فقط کنگره متخصصان مغز و اعصاب نیست، بلکه کنگره سکته مغزی است. ایران است که عموماً کنگره ای متشکل از متخصصان مغز و اعصاب، همکاران توانبخشی و فیزیوتراپیست ها، پرستاران و پرسنل اورژانس است.

زمانی افزود: تلاش می کنیم در این کنگره از ارتباطات بین المللی استفاده کنیم که امیدواریم این کنگره با امکانات موجود بتواند به اهداف خود برسد.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: سن شیوع سکته مغزی در ایران مانند سایر کشورها و در سنین بالا است، اما توجه به سکته در سنین پایین به این دلیل است که سکته مغزی آنقدر شایع است که شیوع آن حتی در سنین پایین نیز از بسیاری از بیماری های دیگر است. مانند ام اس شایع ترند.

وی ادامه داد: خوشبختانه از آنجایی که می توان اقدامات موثری برای درمان حاد سکته مغزی و پیشگیری از سکته های بعدی در بیماران جوان انجام داد، بیماران سکته مغزی در سنین پایین بسیار مورد توجه قرار گرفته اند و در سال تحولات اخیر درک و دانش بیشتری به دست آمده است. در این راستا ما را بر آن داشته تا بسیاری از بیماری ها را که در گذشته به عنوان سکته مغزی در جوانان و حتی کودکان نمی شناختیم شناسایی کنیم.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به اینکه سن سکته به طور قطع کاهش یافته است، گفت: با توجه به شرایط نامناسب محیطی، آلودگی، مصرف بی رویه قلیان و بسیاری دیگر از مسائل اجتماعی، سن سکته البته کاهش یافته است. در ایران سیستم ثبت بیماری ها وجود ندارد و نمی توانیم نظر علمی در مورد آن داشته باشیم.

وی با بیان اینکه علائم و نشانه های سکته مغزی متفاوت است، افزود: هر علامت مغزی و عصبی در صورت بروز حاد می تواند از علائم سکته مغزی باشد اما آنچه در تبلیغات عمومی انجمن های سکته مغزی محور است، سه علامت صورت است. کج شدن ، اختلالات گفتاری و ضعف دست.

وی بیان کرد: بیمارانی که از این علائم رنج می برند، خطر سکته مغزی بزرگتر و قابل توجه تری دارند، بنابراین تاکید می کنیم که این 3 علامت جدی گرفته شود. سکته مغزی آنقدر شایع است که شیوع آن حتی در سنین پایین بیشتر از بسیاری از بیماری های دیگر مانند ام اس است.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: همه افرادی که به تدریج پیر می شوند بیشتر در معرض سکته، فشار خون، چربی، قند خون هستند و افرادی که فعالیت بدنی کمتری دارند بیشتر در معرض سکته هستند.

وی بیان کرد: آنچه مهم است توصیه هایی است که باید به مردم داده شود اما بیشتر عوامل خطر در اختیار مردم نیست و در اختیار دولت است.

زمانی گفت: سکته مغزی در نوک پیکان پیشرفت دانش پزشکی قرار دارد و پیشرفت های سال های اخیر در درمان آن موفقیت آمیز بوده است، اما وقوع سکته مغزی در کشور می تواند نشانه موفقیت کشور در کنترل عوامل خطر باشد.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران افزود: در جامعه‌ای که سکته‌های مغزی را درمان می‌کند و موضوع به سرعت به مراکز درمانی منتقل می‌شود و هزینه‌ها موضوع مهمی نیست، نشان می‌دهد که این جامعه از سیستم درمانی کارآمدی برخوردار است.

رئیس انجمن سکته مغزی ایران با اشاره به اینکه سن سکته به طور قطع کاهش یافته است، گفت: بر اساس شرایط نامناسب محیطی، آلودگی، مصرف بی رویه قلیان و بسیاری از مسائل اجتماعی دیگر سن سکته کاهش یافته است، البته و متاسفانه در ایران سامانه ثبت بیماری ندارد و نمی توانیم نظر علمی در این باره داشته باشیم.

وی افزود: تا به حال صحبت از زمان طلایی سکته بود که برای درمان وریدی 4 ساعت و نیم و برای رفع لخته از سر به 4 تا 6 ساعت زمان نیاز است. اخیراً باید در مورد ساعت طلایی صحبت کنیم. زیرا درمان سکته در ساعت اول بسیار موثرتر از ساعات بعدی است.

وی یک بار گفت: در ساعت اول از هر دو بیمار که تحت درمان وریدی قرار می گیرند، یک بیمار و از هر سه بیمار که لخته از سر برداشته می شود، دو بیمار نجات می یابند.

47236



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7224

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *