
هورموز شمس ، متخصص چشم در مکالمه با مهر ، با اشاره به ابعاد کمتر شناخته شده ویروس تاج ، عوارض جانبی چشم این بیماری را مورد بررسی قرار داد و گفت: اگرچه درگیری های چشم کرونا نادر است ، اما به دلیل احتمال تأثیر بر بینایی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
وی گفت: “ویروس تاج می تواند از طریق مخاط وارد بدن شود ، اگرچه این مسیر انتقالی نسبت به جاده های تنفسی کمتر رایج است.” در مواردی که ویروس از طریق چشم یا در ثانویه وارد بدن می شود ، ممکن است علائم مختلفی ظاهر شود. این علائم شامل ملتحمه (قرمزی و سوزش) ، التهاب داخل چشم ، درگیری شبکیه و حتی آسیب به عصب بینایی است.
شمس تأکید کرد: در بعضی از بیماران ، عوارض چشم به عنوان کاهش ناگهانی بینایی ، تاری دید یا لکه های موجود در زمینه بینایی رخ می دهد. این علائم ممکن است نتیجه التهاب ویروسی در بافتهای داخلی چشم یا اثر غیرمستقیم ویروس بر اعصاب بینایی باشد.
وی گفت: “یکی دیگر از عوارض نادر ، اما احتمالی ، انسداد مجرای اشکی و بروز عفونت های مزمن در منطقه است.” این بیماری با پارگی مداوم یا التهاب مکرر در گوشه داخلی چشم همراه است و در برخی از بیماران مشخص شده است که ویروس کرونا باعث واکنش های مزمن در مجرای اشک شده است.
به گفته شمس ؛ درمان این بیماران بسته به نوع و شدت درگیری متفاوت است. برخی به داروهای استروئیدی ، ضد التهابی یا حتی ضد ویروسی احتیاج دارند. در موارد خاص ، شبکیه تخصصی یا کورتیکواستروئیدهای سیستمیک ممکن است لازم باشد و خوشبختانه بیشتر بیماران به طور مناسب به درمان پاسخ می دهند.
وی افزود: تجربیات بیمارستان فارابی همچنین حاکی از وجود این نوع درگیری ها است و طبق نقل از های موجود ، برخی از بیماران دارای علائم چشم هستند که پس از بررسی آنها با ویروس کرونا تأیید شده اند. دکتر شمس بر اهمیت توجه به علائم چشم در بیماران مبتلا به هماهنگی تأکید کرد و گفت که این عوارض به ندرت رخ می دهد.
در پایان ، شمس خاطرنشان کرد: مشاهده بهداشت چشم ، از جمله جلوگیری از تماس مستقیم با چشم و استفاده از تجهیزات محافظ مناسب ، یکی از اقدامات مؤثر برای کاهش خطر انتقال ویروس از طریق چشم است. مراجعه به چشم پزشک در صورت بروز هرگونه علائم غیر طبیعی می تواند در جلوگیری از عوارض جدی مؤثر باشد.
1
منبع: www.khabaronline.ir