عوارض جانبی بی خوابی برای چشم و مغز



پزشکان همیشه تأکید کرده اند که کمبود خواب یکی از دلایل اختلالات جسمی یا روحی و بسیاری از بیماری ها است.

طبق مطالعه پزشکان در سراسر جهان ، کمبود خواب می تواند برخی از مشکلات بهداشتی متداول از جمله:

غیر متمرکز
ضعف حافظه
خطر ایجاد اشتها کاذب ، پرخوری و افزایش وزن و در نتیجه بیماری های متابولیکی مانند دیابت
سوزش سردل
فشار خون بالا
اختلالات خلقی

بسیاری از کارشناسان کمبود خواب یا خواب را با سطح ملاتونین بدن مرتبط می کنند ، به خصوص در کسانی که ساعت خواب آنها منظم نیست و نمی تواند آن را تنظیم کند. البته این فقط یکی از موارد است و مشکلات خواب می تواند به دلایل مختلفی باشد که در صورت طولانی شدن این عارضه برای مشورت با یک متخصص برای درمان آن ، توصیه می شود.

عوارض شایع بی خوابی برای مغز
طبق مطالعات مختلف ، بی خوابی می تواند باعث پیری زودرس مغز شود. بی خوابی و کمبود خواب باعث می شود که مغز برخی از سیناپس های خود را برای ترمیم و جبران بی خوابی از بین ببرد. مطالعات نشان می دهد که بی خوابی مداوم باعث پیری زودرس مغز در قسمت های جلو ، موقتی و دیواره می شود.

سوء تغذیه و بی خوابی می تواند نقش مهمی در کاهش تفکر و قدرت یادگیری شما داشته باشد. یکی از عوارض بی خوابی برای مغز این است که در اثر فرآیند شناختی آسیب دیده است ، از جمله اینکه به قدرت توجه ، آگاهی ، تمرکز ، استدلال و حل مشکلات آسیب می رساند و یادگیری و درک را دشوارتر می کند.

شایع ترین عوارض بی خوابی برای چشم
خشک چشم – دوره های مکرر فشار بی خوابی بر روی چشمان شما و در نتیجه خستگی و خشکی چشم. خشکی چشم شرایطی است که در آن چشم ها از سطح رضایت بخش یا کیفیت رطوبت برخوردار نیستند. افراد مبتلا به خشکی چشم اغلب حساسیت به نور ، درد چشم ، خارش ، قرمزی یا حتی بینایی را تجربه می کنند. در بعضی از افراد ، حتی رگ های خونی برجسته ای در چشم وجود دارد که با قرمزی چشم همراه است.

اسپاسم چشم – اسپاسم چشم به انقباضات چشم غیر ارادی گفته می شود و هنگامی که انقباض عضلانی غیر ارادی در پلک خود دارید رخ می دهد. اگرچه اسپاسم چشم باعث درد یا مشکل بینایی نمی شود ، اما می تواند باعث ناراحتی و آزار دهنده شود.

مانند بسیاری از جنبه های بیولوژیکی انسان ، هیچ رویکردی برای خواب وجود ندارد. به طور کلی ، تحقیقات نشان می دهد که برای جوانان سالم و بزرگسالان با خواب طبیعی ، 1 تا 2 ساعت خواب مقدار خوبی است. اگرچه استثنائاتی در ژنتیک یا عادات فردی وجود دارد ، اما این تقریباً برای اکثر افراد مناسب است.

233233



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7891

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *