عکس مسجدی ضد زلزله وقف توران خانم و همسر تاجرش


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانشکوه معماری سنتی و مذهبی را باید در مسجد خیابان شهید رجایی در چهارراه آزادگان تهران دید. مسجدی با سه مناره که به سه شاخه معروف است و دارای گنبد فیروزه ای چشم نواز است.

همشهری نوشت: مسجد ولی الله اعظم (ع) در سال ۱۳۳۸ به همت ملکه توران امیرسلیمانی ساخته شد. او سومین همسر رضاشاه بود و چون فرزندش در جوانی مرده بود، او را ملکه داغدار می نامیدند. او دختر عیسی مجدالسلطنه امیر سلیمانی فرزند مجدالدوله پادشاه معروف عصر قاجار بود.

زمانی که رضاخان وزیر جنگ شد و در تلاش برای کسب قدرت در کشور و کسب اعتبار اجتماعی بود، تصمیم گرفت به خانواده قاجار بپیوندد. برای تحقق این امر فهرستی متشکل از 180 دختر از شخصیت های مشهور قاجار کشور تهیه شد. در این فهرست مخصوصاً نوشته شده بود که مجدالدوله از بزرگان دربار احمدشاه، نوه دختری تحصیل کرده و شایسته همسری وزیر جنگ دارد. ماجرای ازدواج اجباری توران امیر اسماعیلی با شاه پهلوی اینگونه شکل گرفت. طبق روایات او از این ازدواج راضی نبود و پس از تولد فرزندش طلاق گرفت و دادگاه را ترک کرد.

بعدها با سید ذبیح الله ملک پور تاجر معروف ازدواج کرد و به همراه همسرش فعالیت های خیریه بسیاری در جنوب تهران انجام داد. بنای «مسجد مادر» که پس از انقلاب به مسجد ولی الله اعظم شهرت یافت، از آثار وی است.

4884039.jpg

ترکیب زیبایی و استقامت

بنای مسجد دارای ظاهری منحصر به فرد و به صورت سه شعبه است و همین معماری باعث شده تا مهندسان آن را مسجدی مقاوم در برابر زلزله بنامند. این مسجد یکی از زیباترین اماکن مذهبی تهران محسوب می شود.

ظاهر متفاوت و شیشه کاری های روی دیوار مسجد زیبایی خاصی به آن بخشیده است. پشت مسجد حوزه علمیه امیرالمومنین علیه السلام است و به همین دلیل طلبه های جوان زیادی در این مسجد رفت و آمد می کنند.

در وقف مسجد آمده است که «هرگاه موقوفه فاقد متولی باشد، تعیین متولی بر عهده مجتهد جامع الشریعت است که مرجع تقلید زمان است». در سال 1380 با کسب اجازه کتبی از حضرت آیت الله فاضل لنکرانی، مرجع تقلیدالعلم وقت، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا کرباسی به عنوان متولی مسجد انتخاب شد.

پیش بینی های انجام شده در ساخت مسجد بسیار چشمگیر است. از جمله در نظر گرفتن سالن اجتماعات و پذیرایی جدا از مسجد، آشپزخانه و خوابگاه بانوان از همان ابتدا در طراحی مسجد گنجانده شد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7236

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *