
طبق اخبار آنلاین: یادگیری ، تفکر ، حل مسئله ، تصمیم گیری و توانایی توجه همه مهارتهایی است که از آنها به عنوان “عملکرد شناختی” یاد می شود. افزایش سن مهمترین عامل خطر برای کاهش شناختی است و سایر عوامل شامل سابقه خانوادگی ، سطح تحصیلات ، آسیب مغزی ، عدم تحرک جسمی و شرایط مزمن مانند بیماری پارکینسون ، بیماری قلبی و سکته مغزی و دیابت است. اما علاوه بر همه اینها ، غذاهایی که می خورید نیز بر سلامت شناختی تأثیر می گذارد.
اگر به دنبال غذاهای خاصی هستید که برای محافظت از سلامت شناختی خود در رژیم غذایی خود قرار دهید ، این مطلب را تا آخر بخوانید.
1) تخم مرغ
تخم ها منبع طبیعی مواد مغذی از جمله کولین ، لوتئین و زرکسانتین هستند که به سلامت مغز کمک می کنند. کولین موجود در تخم مرغ به سلامت مادام العمر مغز در هر سنی و هر زمینه ای از جمله حافظه ، تفکر ، خلق و خوی و غیره کمک می کند. تحقیقات نشان داده است که دریافت لوتئین مستقیماً با عملکرد شناختی بهتر در بزرگسالان و افراد مسن ارتباط دارد.
1) قارچ
قارچ منبع اصلی ارگوتیونین است. ارگوتونین یک اسید آمینه است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. خصوصیات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ارجتیونین آن را به یک ترکیب مهم بیوشیمیایی تبدیل می کند که به کمک به پیری سالم ، بهبود عملکرد شناختی و کاهش استرس در زندگی کمک می کند.
2) گردو
گردو تنها آجیل درختی است که منبع غنی اسیدهای چرب امگا -3 است ، به همین دلیل یکی از بهترین غذاها برای سلامت مغز است. گردو با استرس اکسیداتیو و التهاب ، که دو عامل وخامت شناختی هستند ، مبارزه می کند. مصرف گردو همچنین می تواند کاهش شناختی را در بین افراد در معرض خطر بالاتر به تأخیر بیندازد.
1) چای
طبق مطالعات بیشمار ، مصرف مداوم چای با کاهش اختلالات شناختی همراه است. برخی از شواهد حاکی از آن است که نوشیدن یک فنجان چای در روز ممکن است خطر اختلالات شناختی را تا 5 ٪ کاهش دهد و دو فنجان چای در روز تا 5 ٪ بنوشید.
1) ماهی ماهی قزل آلا
ماهی قزل آلا به عنوان منبع طبیعی پروتئین ، سلنیوم ، کولین ، ید و اسیدهای چرب امگا -3 یک غذای خوشمزه است. اسید چرب امگا -3 (DHA) (DHA) برای رشد کافی مغز مهم است و عملکرد شناختی را تقویت می کند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف غذاهای دریایی مربوط به عملکرد شناختی بهتر در بزرگسالان است.
2) نارنجی
نارنجی حاوی تعداد زیادی از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی از جمله ویتامین C ، تیامین ، ویتامین B2 و هگزپریدین است که نقش مثبتی در سلامت شناختی دارند.
2) سبزیجات برگ دار
خوردن سبزیجات مانند پادشاه و اسفناج به کند شدن کاهش شناختی در بین سالمندان کمک می کند. شواهد نشان می دهد که این به دلیل مواد مغذی موجود است ، مانند لوتئین ، فولات و بتا -کاروتن.
2) هندوانه
هندوانه منبع بسیاری از مواد مغذی برای سلامت مغز از جمله کاروتنوئیدها به نام لیکوپن است. این ترکیب گیاهی به دلیل عملکرد آنتی اکسیدان و ضد التهابی ، دارای خاصیت محافظتی عصبی است و می تواند آغاز و پیشرفت بیماری آلزایمر را به تاخیر بیاندازد.
منبع: Eatthis
1
منبع: www.khabaronline.ir