فرازى از محتوا و معناى آيه تطهير در «اداب فناي مقربان»



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، طبق توصیف قرآن کریم از بهشت، اهل بهشت ​​در باغ های پر از نعمت های الهی بر صندلی های خود می نشینند و با شرابی به نام رحیق سیراب می شوند. مهر قرار گرفته بر این شراب از مشک است و قرآن دسترسی به آن را شایسته رقابت می داند. این شراب با تسنیم آمیخته است و تسنیم چشمه ای است که یاران خدا از آن می نوشند.

به روایت ایکنا، در وصف قرآن کریم، چشمه تسنیم بر شراب شهد برتری دارد، زیرا این شراب در اثر اختلاط با تسنیم خوش طعم می شود و در از طرف دیگر چون نزدیکان از تسنیم می نوشند از نیکوکاران مست از شراب شهد هستند. آنها بالاتر هستند. اما صرف آمیختگی مضمون رحیق با تسنیم و شرح قرآن کریم از این ترکیب نمی تواند دلیل بر برتری یکی بر دیگری باشد، مگر اینکه این برتری در روایات ثابت شود یا اینکه معنای کلمه مقربان بر معنای کلمه ابرار برتری خاصی دارد. .

تفسیر «تسنیم» یکی از تفاسیر ارزشمند جهان اسلام است که طی بیش از 40 سال تلاش و کوشش علمی-قرآنی آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از بزرگان مراجع تقلید برای فهم و تفکر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن. نوشته شده است این تفسیر در «تفسیر قرآن به وسیله قرآن» آمده است. روش نگارنده ذکر آیه یا آیات مورد بحث و بررسی آنها در چهار مرحله «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «یادداشت ها و اشارات» و «بحث نقلی» است. عنوان «تسنیم» برگرفته از آیه 27 سوره مبارکه مطفین در قرآن و نام چشمه ای در بهشت ​​است.

صفحه پنجم کتاب زرین «ادب فنایی مقربان» جلوه ای دیگر از چهره تابناک معصومین علیهم السلام را در پیشگاه عاشقان اهل بیت علیهم السلام ارائه می دهد. در این مجلد با فرازهایی دیگر از زیارت شریف جامعه کبیره و مطالب ارزنده ای چون: در اوج عصمت، مضمون و معنای آیه تطهیر، عصمت و حجت، بزرگواران جلال الهی، تسبیح رحمت الهی. پیروان یاد خدا، وفادار به عهد خدا، اطاعت کنندگان متواضع، با اصلاح کنندگان دائمی آشنا می شوید، روشنگران راه نجات، فداکاری برای جلب رضای خدا، پیشگامان صبر و…

تفسیر «تسنیم» در تفسیر هر آیه چهار مرحله را در نظر می گیرد: انتخاب تفسیر، تفسیر آیه (لغت)، اشارات و لطایف و بحث روایی که وجه تمایز این تفسیر است.

سرانجام پس از نگارش 80 جلد تفسیر «تسنیم» در اسفند ماه سال جاری، در همایش بین المللی «تفسیر تسنیم»، این گنجینه نورانی به روی اهالی علم و قرآن گشوده می شود.

ایکنا با انگیزه آشنایی بیشتر اهالی قرآن و حدیث با این تفسیر وزین، هر روز نوری از این تفسیر را در «نسیم تسنیم» به روی مخاطبان عزیز می گشاید.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7276

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *