تحقق اهداف انقلاب در مرحله دوم بستگی به بازگشت به اصول اساسی قانون اساسی دارد
به گفته خبرگزاری اخبار آنلاینبه نقل از روابط عمومی خانه افکاردکتر سید امیر حسین غزلزاده هاشمی بر اهمیت خواندن آرمانهای انقلاب اسلامی تأکید کرد و گفت که دستیابی به اهداف انقلاب در مرحله جدید نیاز به توجه به اصول اساسی جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی با اشاره به مفهوم انحصار ، هشدار داد كه تمرکز قدرت در هر حوزه های سیاسی ، اجتماعی و حتی فرهنگی نمی تواند در تحقق دموكراسی اسلامی باشد ، و افزود: “ما نباید شرایطی را ایجاد كنیم كه فقط صدای گروههای خاص شنیده شود.”
وی در ادامه با اشاره به “اهمیت اصل جدایی قدرت و پیشگیری از انحصار در مناطق مختلف کشور” و بر لزوم توجه به “پراکندگی قدرت برای تقویت دموکراسی” تأکید کرد. “این اصل باید در همه سطوح ، از جمله آزادی های مدنی و سیاسی در نظر گرفته شود.”
استقلال یک فرایند مشارکتی است. مردم باید محور آن باشند
پس از این جلسه ، قاضی هاشمی اهمیت استقلال را در سه حوزه سیاسی ، علمی و اقتصادی بر اساس مفاد قانون اساسی توضیح داد. وی این سه حوزه را به عنوان مؤلفه های جدایی ناپذیر توصیف کرد و گفت: “استقلال سیاسی پایدار بدون تکیه بر توانایی های علمی و مضامین اقتصادی امکان پذیر نیست.” استقلال یک شعار نیست ، بلکه یک روند مشارکتی است و مردم باید نقش اساسی داشته باشند. “
وی گفت: “با وجود اهمیت استقلال ، ما باید به معیشت مردم توجه ویژه ای داشته باشیم.” “مردم استقلال کشور را هدایت می کنند و برای ادامه این استقلال ، باید به سعادت و معیشت آنها توجه کنیم.” قاضی هاشمی گفت: “استقلال کشور نباید به بهانه آزادی یا مصلحت بین المللی قربانی شود ،” روابط اقتصادی بین المللی باید مبتنی بر منافع ملی کشور باشد و با سایر کشورها در تعامل باشد ، اما اگر این تعامل منجر به تسلط و نفوذ خارجی ها در ساختارهای اقتصادی و سیاسی ایران نشود. “
بی عدالتی ، تهدیدی برای آرمانها ؛ سیستم های کلاس به مردم حس تعلق می بخشند
در قسمت بعدی این جلسه ، قاضی هاشمی ایده آل عدالت را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و آن را “پایه و اساس همه اهداف قانون اساسی” توصیف کرد. وی با توجه به تحقق عدالت در جامعه ، افزود: “عدالت اساس تحقق جامعه است.” اگر عدالت در سطوح مختلف جامعه نیست ، به ویژه در زمینه های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی ، ما نمی توانیم انتظار داشته باشیم كه مردم آرمان های انقلاب اسلامی را درک كنند. “
وی همچنین در مورد بی عدالتی مداوم هشدار داد: “اگر جامعه به دلیل بی عدالتی از بین برود ، مردم از آرمانهای انقلاب دور می شوند. تاریخ ایران نشان داده است كه در دوره های مختلفی كه ما یك جامعه طبقاتی قدرتمند داشتیم ، مردم به دلیل عدم تعلق به سیستم ، استقلال و آزادی خود را رها كرده اند.”
رقابت اضطراری در ورودی: چرا موفقیت عرشه فوقانی است؟
وی نیازهای اساسی را برای همه ، از بین بردن احساس تبعیض و بی عدالتی و فراهم کردن فرصت های برابر برای رشد و توسعه عمومی به عنوان سه سطح اساسی عدالت توصیف کرد ، افزود: “امتحان ورودی ابزاری عادلانه برای اندازه گیری توانایی ها است ، اما در عمل ، مشکلاتی مانند نابرابری و فرصت های آموزشی.
تحول و مرحله دوم انقلاب ؛ نشانه عدم موفقیت یا ضرورت تکامل؟
در پایان جلسه ، قاضی هاشمی بر “ضرورت آسیب شناسی واقع گرایانه و منطقی” تأکید کرد و به ضرورت انتقاد منصفانه از عملکرد انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: “اگر انقلاب اسلامی کاملاً موفق بود ، نیازی به بحث در مورد تحول و مرحله دوم انقلاب نخواهد بود.”
وی گفت: هدف از این تحلیل ها شناسایی نقاط قوت و ضعف نقاط قوت موجود و ارائه راه حل های عملی برای غلبه بر چالش ها و تحقق کامل ایده آل های انقلاب اسلامی است و گفت: “این آسیب شناسی توجیه وضع موجود نیست بلکه شناسایی مشکلات و ارائه راه حل های عملی برای دستیابی به اهداف بهتر انقلاب”.
216216
منبع: www.khabaronline.ir