قرآن را با تفسیر اجتماعی بخوانید



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانتفسیر اجتماعی قرآن یکی از گرایش های تفسیر موضوعی است که چارچوبی برای دلالت های اجتماعی کشف می کند و مفاهیم وحیانی را برای تنظیم امور اجتماعی با روش شناسی جامع مبتنی بر اصول و قواعد خاص استنباط می کند.

به نقل از مهر، پژوهش حاضر سعی دارد بر اساس احادیث پیامبر(ص) و اهل بیت(علیهم السلام) به شناخت دقیق واقعیت های اجتماعی دست یابد.

این کتاب در شش فصل نوشته شده است. فصل اول با عنوان «مفاهيم و كليات» معناشناسي روش تفسير اجتماعي، جايگاه مسائل اجتماعي در قرآن و علت گسترش گرايش اجتماعي در تفسير و اهميت مسائل اجتماعي. در قرآن با استناد به مصادیق آیات، ویژگی‌های مفسر اجتماعی و نکاتی درباره ویژگی‌های تفسیر اجتماعی. بررسی می کند

فصل دوم با عنوان «دلایل لزوم رجوع به اهل بیت (علیهم السلام) در تفسیر» به تبیین ادله قرآنی و روایی (امر رسول خدا به رجوع، برتری مطلق اهل بیت علیهم السلام) پرداخته است. -بیت در علم تفسیر و حکومت اهل بیت برای اعصار بعد).

«میزان مسئولیت اجتماعی قرآن از دیدگاه اهل بیت(ع)» عنوان فصل سوم این کتاب است که در آن کمال در پاسخگویی به مشکلات جامعه، گام به گام پاسخ گامی برای رسیدن به هدف و پاسخ به نقطه اقناع تبیین شده و پاسخگویی به جزئیات مسائل، پاسخگویی فرامعاصر و ابدی و چگونگی استخراج پاسخ به مشکلات مورد تاکید قرار گرفته است.

مؤلف در فصل چهارم با عنوان «مبانی تفسیر اجتماعی» مبانی انسان شناسی، مبانی قرآنی و مبانی جامعه شناسی را نوشته است.

فصل پنجم با عنوان «قواعد حاکم بر تفسیر اجتماعی» به موضوعاتی چون تغییر رفتار جامعه بر اساس الگوی سلطان، عدم جبر نسبت به تحولات جامعه، نیاز مردم به یکدیگر، حاکمیت مصالح و فساد واقعی در تعامل می پردازد. رهبری و مردم و ارزش گذاری و جایگاه آن بر پایه تقوا است.

فصل ششم و آخر کتاب مذکور با عنوان «مراحل تفسیر آیات روابط اجتماعی» به تبیین ابعاد اجتماعی اجزای آیه و قاعده سازی، تعمیم قاعده خاص و … می پردازد. تفسیر آیات عوامل تحول اجتماعی.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7224

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *