
محمد زینلی ، رئیس گروه بیماری حیوانات به وزارت بهداشت انسان ، گفت: “مالت یا بروسلوز یکی از بیماری های شایع بین انسان و حیوانات است که باعث باکتری های بروسلا می شود.” اگرچه قابل درمان است ، اما معمولاً طولانی مدت است و به مراقبت جدی نیاز دارد. در حال حاضر ، نزدیک به 5 ٪ موارد در کشور در مناطق روستایی یافت می شود ، عمدتا به دلیل تماس مستقیم با دام های آلوده یا استفاده از محصولات لبنی سنتی و سنتی. در مناطق شهری ، حدود 5 ٪ موارد به دلیل استفاده از محصولاتی مانند پنیر تازه ، بستنی یا کرم تهیه شده از شیر غیر ذاتی است.
وی گفت: “علیرغم هشدارهای مکرر ، متأسفانه در سالهای اخیر ما تمایل مردم به مصرف محصولات لبنی ارگانیک با آن را مشاهده کرده ایم.” این گرایش ، که گاه به عنوان یک سبک زندگی سالم یا طبیعی ترویج می شود ، در بسیاری موارد مبنای علمی و بهداشتی نیست و تجاری تر شده است.
افزایش ناسازگاری در لبنیات ارگانیک
به گفته زینلی ؛ واقعیت این است که بسیاری از محصولات لبنی که در کارگاه ها یا مغازه ها به عنوان سنتی یا ارگانیک فروخته می شوند تحت هیچ نظارت بهداشتی نیستند و می توانند عامل بیماری های خطرناک مانند Brucellosis باشند.
وی گفت: “توصیه ما به مردم این است که از هرگونه لبنیات و محصولات سنتی تهیه شده از شیر خام جلوگیری کنیم.” تمام لبنیات مورد استفاده ، از جمله شیر ، پنیر ، ماست و کرم ، باید پاستوریزه شوند و از فروشگاه های معتبر تهیه شوند.
وی خاطرنشان کرد: برخی نگرانی ها در مورد حضور مواد نگهدارنده در دریچه های صنعتی که باید روشن شوند و شیرهای پاستوریزه و استریل تولید شده در کارخانه های معتبر حاوی هیچ ماده نگهدارنده ای نیستند ، مطرح شده است. تفاوت در دوام این محصولات تنها نوع فرآیند حرارتی است.
فقط از لبنیات پاستوریزه استفاده کنید
Zinley ادامه داد: شیر پاستوریزه در حرارت پایین تهیه می شود و معمولاً تا یک هفته قابل استفاده است ، در حالی که شیر استریل شده (UHT) با گرمای زیاد استریل می شود و بسته بندی آن به گونه ای طراحی شده است که تا شش ماه بدون نیاز به مواد نگهدارنده ذخیره می شود. این بارها توسط مستندات رسمی و مکاتبات با سازمان غذا و داروی تأیید شده است.
وی ادامه داد: در مواردی که افراد مجبور به استفاده از شیر سنتی یا فله هستند ، حداقل شیر باید تا دمای جوش گرم شود و آن را در سه تا پنج دقیقه نگه دارد. اگر پنیر از شیر خام ساخته شده باشد ، باید حداقل سه ماه در آب نمک بماند تا این امکان وجود داشته باشد. سایر محصولات مانند کره ، ماست و کرم نیز باید از شیر آب پز تهیه شود.
خطرات تماس تنفسی یا پوستی با گاوهای آلوده
به گفته زینلی ؛ لازم به ذکر است که خطر ابتلا به بروسلوز محدود به مصرف لبنیات سنتی نیست. تماس مستقیم با دام آلوده روش دیگری برای انتقال بیماری است. حتی تنفس در ذخیره حیوانات یا تماس با ترشحات حیوانات آلوده با زخم یا خراش روی پوست می تواند ایجاد کند. این امر به ویژه برای حیواناتی که به نظر نمی رسد علائم هستند اما حامل بیماری هستند ، مهم است.
وی گفت: “بنابراین ، لازم است که مردم ، به ویژه ساکنان روستایی و همچنین مصرف کنندگان شهری ، در انتخاب و مصرف محصولات لبنی و جلوگیری از جدی بودن محصولات بی نظیر مراقب باشند.”
1
منبع: www.khabaronline.ir