لقب نبیه الحسین برای حضرت زینب چه معنایی دارد؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانمهمترین امتیاز انسان نسبت به سایر موجودات حتی فرشتگان علم و بصیرت اوست. «و آدم همه اسماء آنها را دانست، سپس فرشتگان انبیا به آنها گفتند: «شما راست می‌گویید.» و بهترین علم، دانشی است که مستقیماً از ذات الهی به شخص افاضه شود، یعنی صاحب. دانش باشد

خداوند متعال در مورد حضرت خضر (علیه السلام) می فرماید: ما از او دانش بسیار آموخته بودیم.

زینب علم زیادی داشت

به نقل از شفقنا، زینب (سلام الله علیها) به شهادت امام سجاد (علیه السلام) علم لدنی دارد که پس از خواندن خطبه ای در شهر کوفه توسط حضرت زینب (سلام الله علیها) خطاب قرار داد. عمه اش گفت: تو عالمی که معلم و عالم نیستی، نامفهوم، تو بدون معلمی، تو دانشمندی.

از این منظر می بینیم که هر که به نام زینب رسیده باشد، اعم از شیعه و سنی، او را با احترام یاد کرده است. ابن حجر در الاصابه می نویسد: «و زنی عاقل بود برای زن شوهران ابن اخیا، عبدالله بن جعفر، و از او فرزندانی داشت، و هنگام کشته شدن او با اخیا بود، پس به سوی او لشکر کشید. دمشق و حضرتش با یزید بن معاویه بود و کلامش با یزید بن معاویه بود در حالی که شامی و خواجه ها و فاطمه معروف به حکمت و قدرت غیریهودیان بود .

پدرش (امام علی علیه السلام) او را به ازدواج پسر برادرش عبدالله بن جعفر درآورد و زینب از او صاحب فرزندانی شد. در سفری که امام حسین (علیه السلام) کشته شد، زینب نیز همراه او بود و به دست یزید به دمشق اسیر شد. سخنان او خطاب به یزید بن معاویه هنگامی که مرد شامی از یزید دخترش فاطمه را به عنوان هدیه خواست، معروف است و دلیل بر هوش و درایت آن بانو است.

مقام علمی آن بانو به گونه ای بود که به گواه تاریخ در زمان امیرالمومنین علیه السلام به تدریس معارف و تفسیر قرآن برای بانوان مجلس کوفه می پرداخت. . سخنان و سخنان علمی همراه با استدلال بر آیات قرآن، در کربلا، بازار کوفه، مجلس عبیدالله زیاد، بین راه کوفه و شام و همچنین در بارگاه «یزید» توسط زینب (سلام الله علیها) هر یک گواهی بر عظمت علم این بانوی بزرگوار است.

حتی وقتی آن خطبه آتشین را در مجلس یزید ایراد کردند، یزید در این باره گفت: آنها خانواده ای هستند که فصاحت و علم و دانش را از پیامبر به ارث برده اند و با شیر مادر نوشیده اند. از شیخ صدوق نقل شده است که زینب به دلیل علم و دانش فراوان از امام حسین علیه السلام نیابتی خاص داشت و مردم در امور شرعی (حلال و حرام) و یکی از امام حسین علیه السلام به او مراجعه می کردند. القاب نبیه الحسین است. . ابن حجر در الاصابه می نویسد: زینب بانوی حکیم آن است که در مدرسه باب مدینه علم آموخت و امام علی بن الحسین علیه السلام او را عالم و نه معلم خوانده است.

خواندن خطبه در کودکی

در یک مورد نقل شده است که روزی امام حسن و امام حسین علیهما السلام درباره سخنان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم حضرت زینب سلام الله علیها بحث می کردند. ) وارد شد و در بحث آنها شرکت کرد و موضوع را در همه اشکالش مطرح کرد. مفصل توضیح دادند. وقتی حضرت امام حسن علیه السلام این توانایی خارق العاده خواهرش را دید، به او فرمود: «همانا من درخت نبوت و من معدن رسالتم…؛ همانا تو از درخت نبوت و معدن رسالت».

حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) مقام بیان روایات و احادیث را داشتند و محدثان بزرگی چون عبدالله بن عباس از ایشان روایات زیادی نقل کرده اند که از جمله این روایات خطبه تاریخی حضرت زهرا سلام الله علیها است. ; این در حالی است که زینب (سلام الله علیها) هنگام خواندن این خطبه 5 یا 6 سال بیشتر نداشت.

زینب عقیله بنی هاشم

ابن عباس هر گاه از حضرت زینب (سلام الله علیها) حدیث نقل می کرد، می گفت: بانوی حکیم و متفکر ما زینب این را برای من نقل می کرد.» پس یکی از القاب او عقیله بنی هاشم است، عقیله بنی هاشم نیز آموخته بود. آگاهی از وقایع آینده از پدر بزرگوارش، همچنان که برخی از اصحاب پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) مانند سلمان، ابوذر و برخی از یاران علی (علیه السلام) مانند میثم تمار، رشید هجری، از چنین رازهایی آگاه بودند

زینب دریا علم

زينب داناى اسرار است و خطبه‌اش در مجلس يزيد و پيشگويى‌هاى او گواه اين مدعاست. «خدایا ما را فراموش مکن، و در حالی که هستیم نمیری، و ما را درک مکن، و شرمندگی خود را پاک مکن، و ما را جز هوادار مپندار، و روزگارت به حساب می آید. تو جمع خواهی شد.” الابداد اما به خدا سوگند هر کاری که بکنید نمی توانید نام و علامت ما را پاک کنید و به حد ما نرسید و ننگ این اعمال و ظلم های ننگین را بشویید و بدانید رای شما و برنامه ضعیف است و روزهای شما کم و جمعیت شما کم و زیاد. پراکندگی…”

زينب علم زيادي داشت، طبيعي است کسي که از محضر پيغمبر(مدين علم) و علي(عليه السلام)(دروازه علم) علم به دست آورده است، بايد درياي علم باشد. .



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7225

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *