ماجرای پیراهن یقه آخوندی یا دیپلمات چیست؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، یکی از محصولاتی که سیاستمداران و به ویژه دیپلمات های ایرانی از آن استفاده می کنند، پیراهن یقه مغول یا پیراهن یقه دیپلمات است. این پیراهن ها بسیار متنوع هستند و می توان آن را با اکثر لباس ها ست کرد. این مدل پیراهن یکی از مدل هایی است که از سال 1920 طراحی و مورد استفاده قرار گرفت که البته با مدلی که امروزه برخی از سیاستمداران ایرانی می پوشند متفاوت است.

به نقل از عصر ایران، این پیراهن ها امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند، اما شاید جالب باشد که بدانید اولین بار در بین سیاستمداران به ویژه دیپلمات ها این پیراهن را چه کسانی پوشیدند.

احمد توکلی نماینده سابق مجلس درباره علت استفاده سیاسیون از یقه دیپلماسی می گوید: در زمان جنگ سخنگوی دولت بودم. یکی از شهدا به نام شهید محمدتقی شرعی فرزند آیت الله شرعی از اعضای فعال جامعه مدرسین که از طلبه های باسواد بود به من گفت: لباس ملی که راحت است طراحی کردیم و پیراهنی دوختیم که پیراهن است. حزب اللهی. شما که سخنگوی دولت هستید این را بپوشید و بروید پشت دوربین تبلیغ کنید. این پیراهن بدون یقه بود همسرم همزمان این پیراهن ها را برای من دوخت، من این لباس را پوشیدم و به دولت رفتم.

علی اکبر ولایتی که 16 سال به عنوان وزیر امور خارجه کشورمان فعالیت کرده است، در خصوص این نوع پیراهن ها و در پاسخ به اینکه این یقه های دیپلماتیک معروف به یقه آخوندی که هنوز هم به تن دارید، در زمان شما محبوبیت داشت. در وزارت امور خارجه و سایر مقامات. آیا درست است

گفت: بله اسم این یقه ها یقه آخوندی نیست. این به یقه استانی معروف است و من چند نمونه از اینها دارم. در وزارت امور خارجه سعی کردیم لباس هایی داشته باشیم که تا حدودی هویت ایرانی را القا کند. در اوایل دهه 60، در واقع با کنار گذاشتن پیراهن یقه ای، سعی کردم این پیراهن را با این مدل (که با یقه راست فرق دارد و در قسمت جلو انحنا دارد) با خیاطانی که این مدل را می دوختند، درست کنم. باید صحبت می‌کردیم تا نتیجه این شود که ببینید. از آن پس نام این یقه ها به یقه های دیپلماتیک یا استانی تبدیل شد. حالا شما از خیاط پیراهن بخواهید، می‌پرسد یقه دارید؟ استانی؟ دیپلماتیک؟ چه سبکی میخوای، چند تا مثل کشیش دکمه بزنن.

دوستان می گفتند در شانزلیزه به یقه ولایی معروف است، من با تردید این موضوع را پذیرفتم تا اینکه چند سال پیش گروهی از آمریکایی ها که به شیعه گرویده بودند و به ایران آمده بودند خواستند با من ملاقات کنند.

یکی از آنها با همان لهجه آمریکایی به یقه من اشاره کرد و به زبان خودش گفت: این یقه وی است یعنی هی این یقه ولایتی است و اینکه این یقه را هم به استان نسبت می دهند نشان می دهد که ما نیز مانند هر ملت دیگری، باید لباس ملی خود را مشخص کنیم.

از سوی دیگر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه تلویزیونی شب آفتابی به سوال مجری برنامه که از او پرسیده بود یقه دیپلماسی ایران چه زمانی برداشته شد؟ گفت: آن موقع ایران نبودم.

این مدل یقه رو اولین بار روی آقای ولایتی دیدم. وقتی در نیویورک بودیم، چنین یقه‌هایی وجود نداشت. اما همسرم وقتی این مدل یقه را دید، یقه معمولی بلوزهایی که آنجا بود را برید و یقه را به شکل یقه دیپلماتیک ایران ساخت. یادم هست روز اولی که لباسی با این یقه پوشیدم و به سازمان ملل رفتم، خانمی که نماینده هند در سازمان ملل بود و دختر وزیر خارجه هند به من گفت: بالاخره تو هم لباس فرم پوشیدی!



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7307

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *