محبوب ترین بانو نزد پیامبر از نظر اهل سنت چه کسی بوده است؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانمحمدجعفر طبسی در یادداشتی نوشت:

یکی از مهمترین مسائل زندگی حضرت فاطمه (س) محبوبیت آن حضرت نزد آخرین رسول خدا محمد مصطفی (ص) است. بدون شک در میان تمام زنان عالم، محبوب‌تر از فاطمه زهرا (س) نزد رسول خدا (ص) نیست. این حقیقتی است که با مراجعه به منابع دست اول اهل تسنن روشن و آشکار می شود.

سخنان حاکم نیشابوری

حکیم نیشابوری در کتاب المستدرک (ج 3، ص 121) با سند از جامی بن عمیر نقل می کند و می گوید با عمه ام عایشه را زیارت کردم و از او درباره محبوب ترین مردم نزد رسول خدا (ص) سؤال شد. ). پاسخ داد: فاطمه علیها السلام. گفتند: کدام یک از مردان؟ گفت: همسرش. سپس حکیم نیشابوری این حدیث را صحیح می داند و می گوید: این حدیث صحیح سند است. در حدیث دیگر از عمر نقل می کند که روزی نزد فاطمه (س) دختر رسول خدا (ص) آمد و گفت: ای فاطمه! به خدا سوگند که محبوبتر از شما نزد رسول خدا ندیدم و به خدا سوگند پس از رسول خدا (ص) محبوبتر از شما را نمی شناسم. حکیم نیشابوری بر این حدیث نظر می دهد و آن را صحیح می داند، اما ذهبی می گوید: «عجیب است». و با این دو کلمه می خواهد در صحت حدیث مشکل ایجاد کند که نمی تواند.

سخنرانی ترمذی

ترمذی در کتاب الجامع الصحیح (ج 5، ص 701، حدیث 3874) همین حدیث را از «جامع بن عمیر» تمیمی نقل می کند و در پایان می گوید: این حدیث حسن غریب است. در سلسله این حدیث چهار نفر هستند. 1. حسین بن یزید کوفی 2. عبدالسلام بن حرب 3. ابوجحاف (داود بن ابی عوف) 4. جامی بن عمیر در اینجا به بررسی شخصیت هر یک از این راویان می پردازیم. اما نام «حسین بن یزید» را ابن حبان در میان راویان مورد اعتماد آورده است. (کتاب الثقات ج 8 ص 188 ؛ تهذیب الکمال ج 6 ص 502 ). اما درباره «عبدالسلام بن حرب» باید دانست که ابن حجر در کتاب «کرم التهذیب» (ج 1، ص 505) از او به فردی موثق و موثق تعبیر کرده که او کاشف است. از قابل اعتماد بودن او

وی در سال 87 وفات یافت، اما «ابوالجحف» که «داوود بن ابی عوف» نام دارد، ترمذی او را به «وکان مرضیه» تعبیر کرده است. (سنن ترمذی ج 5 ص 701 ). ابن حجر در کتاب الکریم التهذیب (ج 1، ص 233) از او به صدوق تعبیر می کند. نام راوی چهارم «جامی بن عمیر» کوفی است. ابوحاتم رازی درباره او می گوید: «کوفی تابی محله الصادق صالح الحدیث» (تهدیب الکمال، ج 5، ص 125؛ الجرح و التدیل، ج 2، ص 138). 532). ابن حبان نام او را در قسم الثقات (جلد 4، ص 115) آورده و ذهبی درباره او گفته است: «کوفی جلیل» (نک : تاریخ الاسلام) و در کتاب المغنی گفته است: «و. الاشبه مخلص است». ».

بنابراین، همه راویان این حدیث از نظر علمای اهل سنت مورد اعتماد و ثقه هستند و اگر در مورد «جامع» تضعیف شده، ناشی از نقل احادیث در فضائل و مناقب امیرالمومنین علیه السلام است. مؤمنان علی (علیه السلام). مثلاً او راوی حدیث مواخات (برادری رسول خدا (ص) و امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)) است (سنن ترمذی، ج 5، ص 300) اما آن. روشن است که صرف استناد به فضائل هرگز او را بدنام نمی کند.

تلاش نافرجام ذهبی برای تحریف واقعیت

با وجود اینکه برخی از راویان این حدیث مورد تأیید ذهبی است، در کتاب سیر علم النبیله، حدیثی به این مضمون نقل کرده که عمرو بن العاص از پیامبر (ص) پرسید: کیست؟ محبوب ترین فرد برای شما در بین مردم؟ ? فرمود: عایشه; گفت: از مردان كيست؟ گفت: پدر عایشه. سپس می فرماید: با وجود این که [شیعیان] آنها این خبر را قبول ندارند، اما این خبر صحیح است. در پاسخ او باید گفت: حدیثی که او نقل کرده بی سند است و قابل اعتماد نیست، اما حدیث ترمذی سند است و همه راویان آن ثقه هستند.

ذهبی در این اقدام بیهوده و ناموفق کوشید تا محبوب ترین زنان را در محضر رسول خدا (ص)، برخی از همسرانش (ص) قرار دهد تا حقیقت را وارونه جلوه دهد. جالب است که والی نیشابوری در کتاب المستدرک (جلد 3، ص 119) با سندی از «عبدالله بن عطا» از «عبدالله بن بریده» روایتی از پدرش نقل کرده که محبوب ترین زن آن را نداشته است. رسول خدا (ص) فاطمه (علیها السلام) و علی (علیه السلام) در میان مردان بود. سپس این حدیث را صحیح دانست و ذهبی نیز با او موافق بود.

به راستی چگونه می توان این تناقض بین کلمات طلایی را توجیه کرد؟ گاه محبوبیت عایشه را تأیید می کند و به شیعیان جسارت می کند و توهین می کند و گاه حدیث را صحیح می داند و در این روایت می پذیرد که محبوب ترین انسان حضرت زهرا (س) است.

نکته قابل توجه در اینجا این است که جناب حکیم نیشابوری که از منتقدان احادیث است در کتاب فضایل فاطمه الزهرا (س 47) می نویسد: یکی دیگر از فضیلت های فاطمه دختر رسول خدا (ص). صلي الله عليه و آله اين است كه محبوب ترين فرد نزد پيامبر است. ) بود از اینجا معلوم می شود که محبوبیت و جایگاه ویژه حضرت زهرا (س) در نزد حاکم نیشابوری قطعی و پایدار بوده است.

حاکم نیشابوری

الف ذهبی در کتاب «تذکرة النباف» (ج 1، ص 1039) درباره حاکم نیشابوری می گوید: «الحکم، الحافظ الکبیر، امام المحدثین».

ب در کتاب «سیر العلم النبیله» (جلد 17، ص 162) در ترجمه حکیم چنین آمده است: «الامام الحافظ النقد العلامه شیخ المحدثین.. از او شنیدم که هزار کلمه از شیخ می گفت.

بنابراین، طبق احادیث و عبارات نقل شده از منابع اهل سنت، بانویی محبوبتر و بزرگتر از صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) نزد رسول خدا (ص) نیست.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7258

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *