محسن اسماعیلی از درس های روزگار ما نوشت



با توجه به پایگاه فکری و فرهنگی مبلغکتاب «در مکتب سالار شهیدان؛ گزیده ای از درس های عاشورایی روزگار ما» نوشته محسن اسماعیلی به تازگی توسط انتشارات اسلامی فرهنگ منتشر شده و راهی بازار نشر شده است.

محسن اسماعیلی نویسنده کتاب پیشرو، دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، وکیل سابق شورای نگهبان و نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری است.

اسماعیلی همزمان با محرم الحرام ۱۴۰۱ کتاب «تجمل طلبی مستمر؛ بازاندیشی و تحلیل درس عاشورا» توسط همین ناشر منتشر شد که به چاپ دوم رسید و بنا به درخواست مخاطبان، نسخه تلخیص و گزیده ای از آن در قالب کتاب «در مدرسه سالار شهیدان» تهیه و تنظیم شد. ایام محرم و صفر 1403.

اسماعیلی نوشتن «در طلب عایش خانم» را در 28 مرداد 1400 همزمان با اول محرم سال 1443 هجری قمری به پایان رساند. او در این اثر سعی داشت جدای از روایت تاریخی وقایع از ژانر روایی و توصیفی فاصله بگیرد و مطالب خود را به صورت عقلانی و تحلیلی بنویسد. به گفته خود نویسنده، هدف از نگارش این کتاب این است که با بازاندیشی و تحلیل عبرت عاشورا، به معمایی از نوع زندگی ای که امام حسین (ع) برای ما می خواهد رسید. و این همان زندگی پاک و شیرین و جاودانه ای است که بشر همواره در جستجوی آن بوده است.

«در مکتب الشهدا» مانند نسخه کاملترش «پیوسته خرسندی طلبی» دارای 12 فصل یا گفتار است که به ترتیب عبارتند از: «عاشورا الگو و مکتب»، «فضیلت عزاداری و گریه بر … شهدا»، «فلسفه عزاداری و حکمت». ضرورت آن»، «اصلاح امت و جامعه سازی در مکتب عاشورا»، «عزت نفس و کرامت انسانی در مکتب عاشورا»، «ذلت; خط قرمز مکتب عاشورا»، «مبارزه گران; قاتلان پنهان حسین(ع)»، «نقش سکوت نخبگان در انحراف مردم و جامعه»، «شقشقی دیگر; در سرزمین منا»، «حفظ اصالت واقعه کربلا و مبارزه با تحریف»، «قاعده و آداب روزه; نقل ازی از کتاب لولو و مرجان» و «زیارت اربعین و اسرار آن».

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

بنیانگذاران مبارزه؛ مثل قاتلان

مبتکران دعوا کسانی نیستند که اسب ها را زین کرده و لجام می دهند و برای قاتلان آماده می کنند. از قاتلین هستند و لذا در فصل های بعدی زیارت عاشورا در ردیف قاتلان قرار می گیرند و لعن می شوند. مراد یعنی کسانی که با سخنان نادرست و شایعات گناه، زمینه آن جنایت را فراهم کردند و یا با سکوت و کتمان حق در زمینه جنگ با اباعبدالله (ع) شرکت کردند.

در این سخنرانی به دسته اول که بیشتر عوام و عوام بودند و در گفتار بعدی به دسته دوم که بیشتر از نخبگان بودند می پردازیم.

بدون شک بخشی از آغازگران دعوا کسانی هستند که با سخنان خود حرمت خاندان پیامبر را شکستند. بر اساس ظاهر از درجات خدادادی فرود آمدند و بلكه اجازه تهمت به آنان داده شد و به این ترتیب پایه گذار ظلم و جنایت شدند. به همین دلیل لعن های زیارت عاشورا از این افراد شروع می شود:

و ملعون باد آن قومی که تو را از مقامت رانده و از جاهایی که خداوند تو را بر آن قرار داده است، دور کردند و لعنت بر قومی که تو را کشتند و همینطور خداوند آنان را از جنگ با تو رهایی بخشد..

در واقع، قاتلان صحنه نینوا دو گروه بودند: گروهی که با سلاح دستی جنایت کردند و گروهی که حسین(ع) و یارانش را با سلاح زبان کشتند. و به همین دلیل است که در زیارت نامه حضرت عباس علیه السلام می خوانیم:

… قتل ام بلدی و السان.

لعنت بر کسانی که همه شما و نه تنها شما را با دست و زبان به شهادت رساندند.

ممکن است بپرسید: آیا می توان با زبان و از طریق گفتار دیگران را کشت؟! در پاسخ باید گفت: نه تنها ممکن است، بلکه قتل اصلی به دست این گروه اتفاق می افتد و از این رو گفته می شود که «ترور شخصیت» مهمتر و مؤثرتر از «ترور شخصی» است. انسان با آبرو و حیثیت خود زندگی می کند. در غیر این صورت، شیء فاسد شدنی است.

این کتاب با 95 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 80 هزار تومان منتشر شده است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7260

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *