نقل از پایگاه داده اندیشه و فرهنگ مقدار ، معماری کویت نشان دهنده تأثیر فرهنگ های بیشماری از جمله عثمانی ، هندی و فارسی و معماری عثمانی در کویت در امتداد امپراتوری عثمانی در مناطقی از جهان اسلام در طول قرن است.
به گفته IKNA ، معماری هند نتیجه بازرگانان کویت و کارگران تجاری بود که برای حمل و نقل کالاها به هند به مناطقی از هند سفر می کردند ، که با جزئیات فرهنگ و تمدن هند در معماری ، هنر ، غذا و بازارهای هند در تعامل روزمره آشنا شدند بشر بشر
از نظر تأثیر بر فرهنگ ایرانی و فارسی ، معماری ایرانی در کویت تحت تأثیر تلاش کارگران ساختمانی ایرانی قرار گرفته است که نقش مهمی در شکل دادن به معماری ساختمانها در کویت داشتند.
مساجد بخش مهمی از معماری کویت و شواهد زنده میراث و تمدن کویت است و این مکان ها فراتر از مراکز عبادت کویتی نشان می دهد که حاکمان و حاکمان کویتی مکان پرستش مسلمانان را در دوره های مختلف نشان می دهند.
مستندات دقیق معماری مسجد در کتاب نویسنده کویت
در همین راستا ، کتاب “آثار باستانی و معماری مساجد قدیمی کویت” توسط وزارت موقوفات و امور اسلامی کویتی منتشر شده است تا مستندات مفصلی درباره این بخش از میراث کویت ارائه دهد.
در این کتاب ، تلاش های کویت برای مساجد قبل و بعد از انقلاب نفتی (بحران نفت کویت در سال 6 رخ داد) و نکات برجسته معماری این مساجد را توصیف می کند.
این کتاب به ظهور و توسعه سبک معماری در مساجد تاریخی می پردازد و به اولین مساجد کویت اشاره دارد. این اثر یک مطالعه هنری و تاریخی مفصل ارائه می دهد که شامل جزئیات طرح های معماری مناره ، روشنایی گنبد ، توسعه محراب و منبر ، ستون ها ، دکوراسیون ها ، دروازه های تاریخی و طرح های مجزا است.
نویسنده با توصیف تحولات مهم در معماری مسجد کویت ، نویسنده بر نقش برجسته سازمان موقوفات کویت در بازسازی و احیای سبک تاریخی قدیمی مساجد از ابتدای سال و بررسی تأثیر آن در معرفی ویژگی های معماری بومی اسلامی و برجسته سازی تمرکز دارد. هویت آن داده ها
تصویر مناره های مسجد کویت در نویسنده کویت
اولین مساجد کویت ، با توجه به جهش کیفی در معماری این مساجد و “توسعه عملی معماری و نقش سازمان موقوفات” ، با تمرکز بر فعالیت های دفتر وقف کویتی برای ایجاد تغییرات اساسی در معماری باستانی گلها از جمله عناوین این کتاب هستند.
این کتاب نه تنها ویژگی های تاریخی مساجد کویت را توصیف می کند. در عوض ، این موضوع بر چگونگی کمک به اقدامات و بازسازی های جدید در حفظ هویت معماری کویت متمرکز شده است ، و نویسنده یک مطالعه جامع و گسترده از ویژگی های هنری و زیبایی شناسی معماری مسجد کویت ارائه داده است.
مسجد کویتی جام ؛ سومین مسجد بزرگ در خاورمیانه
مسجد بزرگ کویت (که به عنوان “مسجد کبیر” نیز شناخته می شود یکی از بزرگترین مساجد کویت است و در سواحل شمال غربی خلیج فارس واقع شده است. گفته می شود که این مسجد می تواند شصت هزار نمازگزار را در خود جای دهد. مسجد کویت باز شد در سال 6
مسجد جام یکی از بزرگترین مساجد خاورمیانه پس از یک بنای یادبود ویژه در کویت و بعد از مسجد و مسجد در عربستان سعودی است.
مسجد کبیر توسط محمد صالح مکیه با ترکیبی از سبک های اندلس و شرقی بر اساس میراث معماری سنتی اسلامی و معماری عربی طراحی شده است.
ساخت این مسجد با مشارکت 2 مهندس و بیش از 5 کارگر آغاز شد و حدود 5 میلیون دلار هزینه داشت.
این مجموعه 4000 متر مربع مساحت و ساختمان مسجد 4000 متر مربع و سالن اصلی آن 2 متر است. گنبد مسجد ، 2 متر ارتفاع و 2 متر به قطر ، با اسماع الحاسنی (2 نام خدا) تزئین شده است.
از این بنای عظیم به عنوان هشتمین مسجد بزرگ جهان یاد می شود و با تورهای راهنما رایگان است. سایر قسمت های این مسجد شامل مستندات اسلامی و مرکز پارکینگ است.
مسجد فاطمه زهرا (SA) ؛ تاج کویت
مسجد فاطمه الزاهرا در کویت یکی از زیباترین مساجد غرب آسیا است که به دلیل معماری خاص و شباهت آن با مقبره تاریخی تاج محل در هند به عنوان تاج کویت نیز شناخته می شود.
ساخت این مسجد از 2 آغاز شد و در سال 2 به پایان رسید. این مسجد توانایی پذیرش 4 نمازگزار را دارد. چهار مناره این مسجد 2 متر طول و یک گنبد 2 متر عرض و 2 متر زینتی است.
مرمر مورد استفاده در مسجد از ایران وارد شده است و صنعتگران هندی و ایران به مدت شش ماه روی مرمر کار کرده اند تا آنها را برای استفاده در ساختمان مسجد آماده کنند.
در نزدیکی مسجد فاطیما الزاهرا یک مرکز جداگانه و مرکز تجمع برای زنان قرار دارد و پارکینگ مسجد دارای ظرفیت 4 اتومبیل است.
منبع: www.khabaronline.ir