مسجدی 200 ساله که محل دزدان و دزدان تهران شد


نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان200 سال پیش دزدان و سارقان پایتخت تصمیم به توبه گرفتند و در چهارراه سیروس مسجدی ساختند.

این مسجد در سال 1216 در زمان محمدشاه قاجار ساخته شد و ابتدا به مسجد چالانچی خان و تالانچی خان معروف شد. امروزه به مسجد امام حسن مجتبی معروف است و معماری آن چشم هنردوستان و گردشگران را خیره می کند.

مسجدی با قدمت 200 ساله که به محلی برای سارقان و سارقان پایتخت تبدیل شد

این بنای قدیمی که در خیابان پانزده خرداد شرقی، بالاتر از چهارراه سیروس، کوچه آل آقا واقع شده است، در سال 1352 با همت امام جماعت وقت مسجد، حاج آقا منصور عاصمی و تجار محلی مرمت و بازسازی شد. در واقع ساختمان قبلی به کلی تخریب شد و ساختمان فعلی جایگزین آن شد. همچنین این مسجد به دلیل قرار گرفتن در محله تکیا ملاغدیر به مسجد ملاغدیر نیز معروف است. نصرالله حدادی کارشناس تهران درباره این مسجد می گوید: اولین بانیان مسجد امام حسن مجتبی(ع) چالانچی یا تالانچی بوده اند.

تا شهریور 1320 و سقوط رضاشاه در ایران مسجدی به نام ائمه نداشتیم و تمام مساجدی که وجود داشت به نام بانیان آن نامگذاری شده بود مانند مسجد سپهسالار، مسجد شاه، مسجد پیرزن، مسجد شهزاد خانم. حدادی به ابتدای روایت برمی گردد و می گوید: این مسجد را تالانچی یا چالانچی می گویند. در زبان آذری به دزد، دزد و دزد تالان می گویند. همینطور به هرکسی که خواننده و نوازنده و… باشد چلان می گویند. با این حساب مشخص است که شاعران این مکان را برای توبه می سازند.

وی می افزاید: این مسجد تقریباً در قسمتی از محله چلمیدان ساخته شده و فاصله چندانی با مسجد حوض ندارد و مشخص است که منطقه ای پر از خشونت بوده و این قشر از جامعه برای توبه از خود این مسجد را ساخته اند. گناهان و شاهد روزهای درخشان آنها پس از توبه».



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7231

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *