نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان،بر اساس کتیبه ضلع غربی آن، این بنا در سال 1310 هجری قمری (1271 هجری قمری) توسط مهدی قالی خان مجدالدوله داماد ناصرالدین شاه ساخته شد و به نام وی نامگذاری شد. همانطور که می گویند ساخت این بنا در زمینی بکر آغاز شد و تقریبا 10 سال طول کشید تا تکمیل شود.
به روایت همشهری، از کتب تحقیقاتی و تاریخی محلی چنین برمیآید که بخشهایی از بنا از زمان بنای اولیه باقی مانده و برخی از بخشها مانند شبستان جدید از اضافات سالهای 1335 و 1336 هجری قمری است.
مسجد و مدرسه مجدالدوله با صحن مستطیل شکل شمالی به جنوبی با چهار ایوان ساخته شده است. محوطه و ایوان آن در ضلع جنوبی است و 2 شبستان با 12 ستون زیبا در طرفین گنبد قرار دارد که یکی به در شرقی و دیگری به در غربی ایوان جنوبی متصل است. ایوان جنوبی مقرنس کاری بسیار زیبایی دارد و اطراف ایوان به صورت طاق نما است و در غرفه های اطراف ایوان کاشی کاری به چشم نمی خورد و فقط آجرکاری است. در حال حاضر ایوان جنوبی به نمازخانه گنبدی فرعی تبدیل شده است. در قسمت شمالی این مسجد، سنگ فرشی مانند ایوان جنوبی وجود داشت که تا سال 1336 هجری شمسی سالم بود و به عنوان سردر اصلی بنا استفاده می شد و کاشی کاری زیبایی داشت که بعدها به دلیل فرورفتگی بنا از بین رفت. زمین، و یک مسجد جدید به سبک مدرن تاسیس شد. انجام داده اند
این اثر در تاریخ 16 دی 1376 با شماره ثبت 1939 به عنوان یکی از آثار ملی ایران در فهرست آثار تاریخی کشور به ثبت رسید و آنچه موجب رونق و ماندگاری مسجد مجد در طول تاریخ شده است، علاوه بر حرمت آن این است که از خانه خدا الهام شده است. ریشه در وجود فقیهان و مجتهدان بنام به عنوان امام جماعت و مدرسین حوزوی و برپایی کلاس های احکام تجارت در آن دارد و تأسیس حوزه علمیه مجد دلیل دیگری بر شهرت این مسجد در طول تاریخ است. مسجد مجد یکی از مساجد قدیمی تهران است و محل تعلیم، تدریس و اقامه نماز جماعت بسیاری از بزرگان دین از جمله «شیخ فضل الله نوری» و «آیت الله محمدتقی آملی» بوده و امروزه نیز در نماز جماعت آن افراد قابل توجهی حضور دارند. به خصوص کاسبا. و معامله گران برگزار خواهد شد.
این مسجد علاوه بر کاربری اصلی، اکنون به عنوان مدرسه علمیه طلاب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ایوان شمالی (رو به قبله) به شبستان رمضان تبدیل شده و ایوان جنوبی کاملاً توسط در و پنجره محدود شده و به شبستانی زیر گنبد تبدیل شده است. در ضلع شرقی و غربی، در طرفین ایوانها، اتاقهای مدرسه و در شمال شرقی تالار کلاسها و در نیمه فوقانی شبستان رمضان، کتابخانه قرار دارد.
درب ورودی مسجد به هشتی نسبتاً بزرگ و مرتفع منتهی می شود و از آنجا وارد صحن مسجد می شویم. صحن مسجد تمیز و مرتب است. شبستان شمالی که قدمت آن به دوره پهلوی می رسد، البته نام آشنای دیگری هم دارد، بنی; محمدباقر لولاگر که سازنده و معمار معروف کوچه لولاگر است.
منبع: www.khabaronline.ir