نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانحدیثی در کتاب نهج البلاغه حکمت 383 از امیرالمومنین حضرت علی (علیه السلام) که می فرماید:
آگاه باش که خداوند وقتی او را نافرمانی کردی از تو متنفر است و با اطاعت از او تو را از دست می دهد، پس از زیانکاران خواهی بود و اگر قوی باشی بر تو غلبه خواهد کرد. ای اطاعت و ضعف خداوند
از این که خداوند تو را در گناه ببیند بپرهیز و از این که تو را در طاعت خود نبیند، در این صورت از زیانکاران خواهی بود و هنگامی که قوی و توانا شدی، قدرت و توانایی تو در راه اطاعت خدایا و وقتی ضعیف و ناتوان شدی، ضعف تو این است که گناه خدا نکنی
شرح این حدیث بر اساس درس آیت الله آقا مجتبی تهرانی را در ادامه بخوانید:
از این کار اجتناب کنید، مراقب باشید، اکنون گوش کنید. مردم می گویند اگر از این چیزها بترسی، معلوم می شود، آخر این کار چیست؟ هان؟! بد است. به انسان آسیب می رساند؛ حال به تعبیر من «آگاه باش که دشمن خدا در عصیان اوست و تو را در طاعتش از دست می دهد» و خود را اطاعت نمی بیند، یعنی می بیند که شما به دستور او عمل نمی کنید. آنچه را که نمی گویی، انجام می دهی. هان! کاری که می کنی، می بیند که این کار را نمی کنی.
خوب بعداً علی علیه السلام این جمله را فرمود: «از خسران پاک باش». آیا نتیجه را می دانید؟ آن وقت من اینجا هستم، قصدم این بود که این تکه از آن را بگیرم تا به بقیه برسد. کسى که در دنیاست، آن که بگوید من به مبدأ و معاد ایمان دارم، من مؤمن و مسلمانم و اینها را قبول دارم، به آنها مربوط مى شود; چون اوامر و نواهی دارد می فهمی؟ خدای ناکرده برای هرکی که خدا رو قبول نداره درسته؟! اوامر و نواهی خداوند به این معنا نیست. ما برای آنها می گوییم. شد؟ اینجا یک لحظه فکر نکنید ضرر و زیان هایی که هست «فتکون من الخاسرین» فقط قیامت است، نه. هم در دنیا و هم در آخرت به شما ضرر می رساند. در آیه می فرماید: «خسر الدنیا و الآخرة» در قرآن است، مگر نه؟! «خسران دنیا و آخرت».
علی علیه السلام در اینجا چه می فرماید: «فتکون من الخاصرین» زیانکاران؟ هم در دنیا و هم در آخرت به شما ضرر می رساند. از آنجایی که قبلاً گفتم عشق به خدا وجود ندارد، به همین ترتیب دنبال آن هستم. شد؟! کارت را می بندد. شما که میگی من خدا رو قبول دارم درسته یا نه؟! دستت آلوده به گناه است، گوش می کنی؟ همون نیازی که… یادت میاد داستانی که خوندم یادت نره؟!، که یه بنده خدایی مومن توش بود اگه یادت باشه؟! المؤمن؛ مومن حاجتش را از خدا می خواهد. درسته یا نه؟! وقتی حاجتش را می خواهد، با اوست که خداوند به او نیاز دارد. درسته یا نه؟ حالا به زودی یا در آینده؟ سپس گناه می کند. گناه کرد خدا به ملکه میگه چی؟! don’t give آن که مقرر شده بود بدهد، می گوید به او نده. چرا خودش را در معرض خشم من قرار داد. شد؟! این از دست دادن دنیای شماست. می خواستم این را بگویم «فتکون من الخاسرین». همه چیز هماهنگ است. دانش ما مشابه است. این دنیای شماست
اما او که می خواهد معنوی راه برود. مثلا فرض کنیم مقامات معنوی هست…که البته بنده نیستم. شد؟! همچنین بدانید که اساس همه مقامات معنوی چیست؟ هان؟! طبق دستورات الهی است. این پایه است. فهمیدی؟! اگر این کارها را نکنی، خبری از آن نیست؟!، چیزی نیست. «فاتکون من» چیست؟ باز هم «الخاسرین».
در این هنگام علی (علیه السلام) جمله را اضافه می کند. که این «وَ إِذَا قَوْتَکُمْ فِی الطاعة» اگر می خواهی مال، توانایی، لجاجت را نشان دهی، پس چه؟ اجرای احکام خدا را نشان دهید. آیا فهمیدی عجز خود را از ترک گناه از طرف مقابل نشان بده. در مورد اطاعت، امر می کند، بگو من مرد هستم. اما از گناه بگو من نمردم. میگه: یه مرد بیا جلو بگو آقا جون! ما مرد نیستیم، خداحافظ، من خانواده او نیستم. «وَ إِذَا قَوْتَکُمْ أَفْضَرُ مِنْ طاعتِ الله» مال خود را در اینجا نشان دهید. «وَ إِذَا تَضْعَلُونَ» می خواهید ضعف خود را نشان دهید.
منبع: www.khabaronline.ir