
نخود فرنگی در گروه غذاهای معروف به حبوبات قرار دارد. غذاهای دیگر در خانواده شامل عدس ، سویا ، نخود فرنگی و انواع لوبیا است.
به نقل از ایزنا ، غلظت بالای ویتامین ها ، مواد معدنی ، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی در نخود فرنگی دارای مزایای سلامتی مهمی است که شامل محافظت از چشمان شما در برابر محافظت از برخی سرطان ها است.
در اینجا برخی از مزایای نخود فرنگی برای سلامتی آورده شده است.
* سلامتی چشم
نخود فرنگی حاوی کاروتنوئیدهای لوتئین و زرکسانتین است. این مواد مغذی به محافظت از چشمان شما در برابر بیماری های مزمن مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن کمک می کند. لوتئین و اکواتو به عنوان فیلترهایی برای نور آبی مضر عمل می کنند.
* سلامت دستگاه گوارش
نخود فرنگی از نظر کومسترول بسیار زیاد است ، مواد مغذی که در محافظت از سرطان معده نقش دارد. یک مطالعه در مکزیکو سیتی در سال 2 نشان داد که مصرف روزانه نخود و سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را تا 5 ٪ کاهش می دهد. نخود فرنگی همچنین سرشار از فیبر است که به انتقال مواد غذایی در روده برای هضم آسان تر کمک می کند.
* سیستم ایمنی بدن و خصوصیات ضد التهابی را تقویت کنید
نخود فرنگی از نظر آنتی اکسیدانی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند. مواد مغذی موجود در نخود فرنگی که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند به شرح زیر است:
ویتامین C.
ویتامین E.
– روی
– کاتچین
– اپیکین
مواد مغذی ضد التهابی در نخود فرنگی نیز با کاهش خطر بیماریهای التهابی مانند دیابت ، بیماری قلبی و آرتروز همراه است. ویتامین ها و مواد مغذی زیر در نخود فرنگی به کاهش التهاب کمک می کند:
ویتامین A.
– ویتامین B.
– کامل
– اسید فرلیک
اسید کافیک
– کاتچین
– اپیکین
* کنترل قند خون
نخود فرنگی سرشار از فیبر و پروتئین است که به تنظیم هضم نشاسته کمک می کند. پروتئین و فیبر در نخود فرنگی تجزیه کربوهیدرات را کند می کند و از این طریق به کنترل قند خون کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که داشتن رژیم غذایی با پروتئین بالا باعث کاهش قند خون پس از مواد در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. نخود فرنگی همچنین دارای شاخص گلیسمی پایین است. این بدان معنی است که احتمال افزایش ناگهانی قند خون بعد از خوردن غذا کمتر خواهد شد.
* سلامت قلب
التهاب و استرس ناشی از رادیکال های آزاد (اکسیداسیون) می تواند به تشکیل پلاک در کنار دیواره رگ های خونی کمک کند. اسیدهای چرب امگا -3 و امگا -3 در نخود فرنگی به کاهش اکسیداسیون و التهاب و جلوگیری از تشکیل پلاک کمک می کنند. علاوه بر این ، منیزیم ، پتاسیم و سایر مواد معدنی موجود در نخود فرنگی می توانند خطر فشار خون بالا را کاهش دهند.
233233
منبع: www.khabaronline.ir