معاویه مخترع کدام مکتب اجتماعی بود؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانحجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی در جلسات هفتگی خود در مسجد امیر(علیه السلام) چندین بار به بحث جریان مردم کوفه پرداخته و جامعه کوفه را در زمان های مختلف مورد بررسی قرار داده است.

وی در ادامه بحث کوفه شناسی و ترکیب جمعیتی شهر کوفه در زمان امیرالمومنین (ع) و شرح انواع مسلمانان به تفاوت انواع افراد در دوستی پرداخت. و دشمنی با حضرت علی (ع).

شیعیان عادی پای کار امام نمی ایستند

مهر نوشت: حجت الاسلام و المسلمین علوی تهرانی درباره شیعیان عادی گفت: شیعیان عادی با وجود اینکه اهل بیت را در دل خود دوست داشتند، اما در واقع به دلیل وجودش در کنار اهل بیت (ع) نبودند. سیاست های شیعی بنی امیه. اینها در جامعه کوفه منزوی بودند، اما تعدادشان از شیعیان ممتاز بیشتر بود. اینکه من بارها به این موارد اشاره می کنم به این دلیل است که باید از شیعه عادی به شیعه ممتاز تبدیل شویم، زیرا شیعه عادی برای امام زمان (عج) خطری است و اگر به دنبال عاقبت به خیری هستیم باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم. طبقه ممتاز شیعه .

وی تصریح کرد: ساختار جمعیتی ساکنان کوفه از نظر سیاسی پراکنده و به چند دسته تقسیم شده بود. دسته اول از شیعیان، دسته دوم از طرفداران بنی امیه که برخی از آنها از متمولان و متمولان کوفه بودند و سران و شیوخ قبایل و افراد طایفه آنها نیز از طرفداران بنی امیه به شمار می رفتند. دسته سوم خوارج نهاروان هستند. این گروه 12 هزار نفری از مخالفان سرسخت اهل بیت (ع) بودند. ناهماهنگی اینها حتی به بنی امیه هم رسیده بود و دلیل اصلی این ناهماهنگی بی اساس بودن آنها بود. گروه چهارم شکاکان بودند. افرادی که تحت تأثیر تبلیغات خوارج بودند و با اینکه خوارج نبودند، اما به دلیل تبلیغات خوارج، در دین دچار تردید شدند. این افراد توده مردم هستند.

علوی تهرانی تصریح کرد: حضرت امیر(ع) می فرمایند: یا دانشمند باش یا طلبه. یعنی در زندگی مبنایی داشته باشی! اگر انسان اینگونه نباشد، ابزار مزاحم می شود. گروه پنجم کوفیان سرخپوش بودند که حدود 20000 مرد مسلح کوفی بودند که هرکس به آنها پول می داد شمشیر می زدند و همه افراد این گروه مزدوران اموی بودند. تفاوت سیاست و دین را در اینجا می توان دید که امیرالمومنین(ع) به هیچ وجه به این دسته از مردم طمع نداشتند، زیرا حکومت دینی حکومت ارزش هاست اما سیاست حکومت منافع است.

این سخنران مذهبی تصریح کرد: گروه بعدی فرصت طلبان بودند. این گروه از نظر جهت گیری های سیاسی بیشترین جمعیت کوفه را تشکیل می دادند. آنها موقتی بودند و قصدشان جز دنیاپرستی نبود. در زمان حکومت نعمان بن بشیر که حاکم مسماهاگری بود، 18 هزار نفر از آنان با آقای مسلم بیعت کردند، اما وقتی عبیدالله حاکم کوفه شد، او را تنها گذاشتند. این افراد بسیار فرصت طلب بودند و فکر می کردند که اگر حضرت مسلم پیروز شود، اتفاقات خوبی برایشان خواهد افتاد.

وی با تاکید بر اینکه این سه گروه آخر کمر هر نهضت آزادی را می شکنند، افزود: اصلا نمی توان روی این افراد حساب کرد. این پراکندگی در جهت گیری های سیاسی را باید به پراکندگی در نظرات اضافه کرد.

معاویه مبدع جبرگرایی بود

علوی تهرانی به ساختار جمعیتی ساکنان کوفه از نظر عقیدتی اشاره و تصریح کرد: طایفه ای در کوفه وجود داشت که جبرگرایی را ترویج می کرد. فکر نکنید معاویه آدم کوچکی بود، اما معاویه از نظر سیاسی آدم مهم و پیچیده ای است. 1400 سال پیش او یک عقیده کلامی به نام جبر را ابداع کرد که به این معنی است که وقوع هر حادثه ای دست خداست. با این نظر عایشه را ساکت می کند. عایشه وقتی می شنود معاویه با یزید بیعت کرده اعتراض می کند، اما معاویه به او می گوید: حکومت یزید در دست من نیست، خواست خداست. آیا شما بر خلاف خواست خدا هستید؟ معاویه این پیام را به عایشه می دهد که اگر به مخالفت ادامه دادی تو را می کشیم و می گوییم خواست خدا بوده است. او هم می فهمد و سکوت می کند چون زندگی اش را دوست دارد. در کوفه عده ای دیگر به ترویج عقایدی چون ارجاع، تجسم و قدریه پرداختند. خوارج نیز گروهی بودند که نوع دیگری از عقاید را ترویج می کردند. اینها سطحی نگر قرآن بودند و دیدگاه های التقاطی به قرآن داشتند.

کوفه با کسی سازگار نبود

وی تصریح کرد: کوفه با این چهار تقسیم بندی تفاوت در ملیت، مذهب، گرایش های سیاسی و عقاید با هیچکس، حتی با بنیانگذارش سازگاری نداشت. و حتی باعث شد در هیچ دوره ای بر سر موضوعی اجماع نداشته باشند. مردم کوفه حتی بنی امیه را اذیت کردند. اما بنی امیه با مردم کوفه با سیاست برخورد کردند، یعنی برای سرکوب کوفه ها حاکمان ظالم و خشن را برای کوفه برگزیدند. خصوصیات منفی مردم کوفه از این چهار نوع پراکندگی به دست می آید. کوفیان چه صفاتی داشتند که ما نباید داشته باشیم؟ به طوری که در زمان ظهور حضرت ولی عصر (عج) مانند رفتار کوفیان با امام حسین (ع) با او رفتار نمی کنیم؟ خطر این ویژگی ها در هنگام ظهور ظاهر می شود. مبادا عیب کوفیان در ما باشد و رشد کند و ما را در مقابل امام زمان که ظهور کند قرار دهد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *