مقایسه ولادت حضرت علی (ع) با حضرت عیسی مسیح/ چرا حضرت مریم اجازه ورود به بیت المقدس را نداشتند؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، پاسخ مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی در مورد مقایسه ولادت حضرت علی (ع) و حضرت عیسی (علیه السلام) ارائه شده است:

سوال:

علت اینکه خداوند اجازه نداد که حضرت مریم در بیت المقدس به دنیا بیاید، اما به فاطمه بنت اسد دستور داد که برای زایمان وارد کعبه شود، برتری حضرت علی یا برتری فاطمه بنت اسد بود. و حضرت علی علیه السلام؟ دلیل این تفاوتی که خداوند داده فقط برای نشان دادن برتری حضرت علی علیه السلام بوده است؟

پاسخ:

در پاسخ به این سوال باید به چند نکته توجه کرد:

نکته اول:

همانطور که اشاره کردید ولادت حضرت علی (ع) در خانه کعبه مسلم است و خروج حضرت مریم (ع) از عبادتگاهش نیز در قرآن کریم تصریح شده است.

پس به مکان معینی رفت (1)

[ترجمه: ] پس مریم باری بر دوش آن پسر برد و به مکانی خلوت برد.

اما روایتی نیافتیم که خروج حضرت مریم سلام الله علیها از خانه خدا به امر الهی صورت گرفته باشد (معروف است) و ظاهراً اولین کسی که این مطلب را ذکر کرده است. مرحوم جزائری در کتاب ریاض الابرار فی مناقب الامام و در مقایسه آن با ولادت حضرت علی (ع) پیشنهاد کرده است. الاثار(2) که پس از آن در میان علمای شیعه شهرت یافت. مرحوم جزائری این سخنان را به خود نسبت می دهد و می گوید:

«به نظر من: حضرت مریم (علیها السلام) در بیت المقدس بود و چون درد زایمان بر او غلبه کرد، از مسجد خارج شد، زیرا فرشتگان به او دستور دادند که بگوید: این خانه عبادت است نه خانه زایمان. ولى ولادت حضرت امیرالمؤمنین(ع) متفاوت بود، مادرش دور خانه خدا طواف مى کرد و هنگامى که درد زایمان داشت، دیوار خانه خدا کعبه شکافت و ندا در آمد: داخل شو و فرزندت را به دنیا بیاور، و این فضیلت خاصی برای حضرت علی (ع) است.

در نتیجه دلیل روشنی بر اخراج حضرت مریم (س) از عبادتگاه و عدم اجازه ولادت در خانه خدا نیافتیم. هر چند خروج او از نظر قرآن کریم قطعی است.

نکته دوم:

بی شک نحوه ولادت علی بن ابیطالب (علیه السلام) از مهمترین فضایل آن حضرت به شمار می رود و خصوصیتی است که در هیچ انسانی چه قبل و چه پس از آن حضرت وجود نداشته است. به نوعی به آن افتخار می کرد و می گفت: مادرم به کعبه آمد و مرا در وسط خانه خدا به دنیا آورد، این افتخار و فضیلت خاصی است که از من شنیده نشده و نخواهد آمد. برای هر کسی بعد از من اتفاق بیفتد.” (4)

از طرفی طهارت و طهارت حضرت فاطمه بنت اسد سلام با توجه به روایات فراوانی که در این باب وجود دارد مسلم است. چه آنکه او از نخستین زنان بیعت کننده با رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و به فرموده امام صادق (علیه السلام) «از نیکوکاران به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بود. ” (5)

اما شايد فضيلت زايمان در خانه خدا كه قبلاً به كسى داده نشده بود علاوه بر پاكدامنى مادر به جايگاه و جايگاه فرزند نيز بستگى دارد و اين مى تواند فضيلتى دوقلو براى حضرت على (ع) باشد. و مادر پاکش

نتیجه:

اولاً: مسئله عدم جواز ولادت مریم در بیت المقدس روشن نیست، هر چند طبق قرآن کریم قطعاً این ولادت در آنجا صورت نگرفته است.

ثانیاً: ویژگی خاص ولادت حضرت علی (ع) در خانه کعبه که بی نظیر است، فضیلت و جایگاه ویژه مادر و فرزند را نشان می دهد.

پی نوشت ها:

1. مریم، آیه; 22

2. جزایری، ریاض ابرار فی مناقب الائمة الاثار، ج 1، ص 138. 2، ص. 137.

3. همان.

4. دائرةالمعارف امام علی (علیه السلام)، مجموعة مؤلفان، ج 1، ص 138. 1، ص. 457.

5. کلینی، کافی، 1375، ج2، ص302.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *