موتاهاری انقلاب رنسانس / اندیشه ایران را در مالاسار و موتاهاری ادامه دهید


گروه فکری: مقاله زیر به تقسیم شهید آیت الله مورتزا موتاهاری به دو مرحله از زندگی فکری (موتاهاری 1 و 2) می پردازد و با تأکید بر موتاهاری دو ، بر اندیشه ملا صدرا در تفکر موتاهاری و پیامدهای فلسفی و اجتماعی آن متمرکز است. او معتقد است که مهمترین نکته اندیشه موتاهاری ، حذف مرز بین دنیای طبیعت و ماوراء طبیعی نتیجه ایده ملا صدرا است ، “خود روح بالاترین محصول ماده است”. این دیدگاه “رنسانس ایران” به نظر رسیده است. برای نظریه نظریه ملا صدرا ، از دیدگاه تکاملی ، ایده رد تبعیض منجر به رابطه بین همه انسانها با خدا و تأکید بر انتخاب آگاهانه و آفرینش جدید می شود. مقاله به اصل دوم اندیشه موتاهاری ، عدالت ، که خود از اصل اول گرفته شده است ، روح به عنوان عالی ترین محصول ماده است و بیان می کند که در موتحاری ، “عدالت می گوید دین است ، نه آنچه دین گفت عدالت است.” این دیدگاه ، که ادامه اندیشه mu’tazilite است ، با تفکر اشاریان و همچنین هوش برخی از جریانهای فکری معاصر مغایرت دارد. سرانجام ، این مقاله به پیامدهای اجتماعی این سه اصل (روح به عنوان بالاترین محصول ماده ، عدالت به عنوان مقیاس دین و فلسفه اجتماعی) می پردازد و توضیح می دهد که چگونه این سه اصل می تواند منجر به آزادی فردی ، حقوق زنان ، برابری جنسیتی و سایر حقوق بشر شود. تأکید بر اصالت آگاهی و تجربه فردی ، احترام به تفاوت ها و مبارزه با ساختارهای نابرابر اجتماعی از جمله این پیامدها است. در این مقاله آمده است:

****

دو مرحله از زندگی فکری و عملی موتاهاری

زندگی روشنفکرانه و عملی آیت الله مورتا موتهاری را می توان به دو مرحله تقسیم کرد. موتاهاری کسی که در حوزه علمیه QOM سپری می شود ، و آثار او مانند حجم بینی این دوره است. موتاهاری دو شامل ترک زمین و ورود به جامعه ، دانشگاه ، راهنمایی و ارتباط با جوانان و توجه جدی به مارکسیسم و ​​سرمایه داری و جنبش های مذهبی و اسلامی است. در این دوره ، برای مقابله با مارکسیسم به عنوان قطبی از جهان دو قطبی ، آثاری مانند “اصول فلسفه و روش رئالیسم” و “کتاب نمای کلی مبانی اقتصاد اسلامی” را منتشر می کند.

هایدگر قول می دهد که ناجی از جایی که خطر در حال رشد است ، در حال رشد است. شاید گفته شود که موتاهاری از همان نقطه شروع به افزایش کرد. او میراث تفکر فلسفی ملا سادرا است ، متفکر که توسط فقهای عصر اغراق شده است. و شاید مهمترین نکته تفکر او ، حذف مرزهای Nasut و Lahout ، زمین و آسمان و مادی و معنوی باشد. از بین بردن مرز بین دنیای طبیعت و ماوراء طبیعی شاید بزرگترین پایه ای باشد که ملا سادرا در رابطه با عقاید فقهای عصر ساخته شده و یک فرمول نظری فلسفی و عملی داشته است. برخی مانند دکتر میر حسین ساکت است آنها بر این باورند که فلسفه اسلامی رابطه خود را با جامعه از دست داده و مرده است. اما باید گفت که این بخش از این بخش از بحث هم در سینا و هم در فلسفه صدر در جامعه ایران زنده است و با توجه به تئوری بوردیو در این زمینه ، این زمینه نظری و عملی است که تحقق آن دشوار است. اما چگونه؟

روح به عنوان بالاترین محصول ماده در نظریه ملا صدرا

موتاهاری در اصول فلسفه و روش رئالیسم می نویسد ج. صفحه 1: به. “

شاید می توان گفت ، اصل اول اندیشه موتاهاری مبتنی بر واقعیت فوق است. با از بین بردن دیوار بین دنیای طبیعت و ماوراء طبیعی و این گزاره مبنی بر اینکه “خود روح بالاترین محصول ماده است” ، می توان گفت که تولید دستگاه رنسانس و سیستم فکری نیز در ایران مهم بوده است. ممکن است گفته شود که ملا سادرا موضوعات بسیاری از موضوعات مانند حقوق عمومی را مطرح کرده است و به این ترتیب که به نظریه وی نمی توان رسیدگی کرد. این بستگی به شکاف بین افق تحقق تئوری و وضعیت نظریه دارد. در تئوری کانت نیز موضوع عقل خودآگاه و تعریف انسانها به معنای خود با دیدگاه خود در مورد فرزندان و زنان ، شکاف عمیقی وجود دارد که بستگی به شکاف بین افق تحقق تئوری و وضعیت نظریه پرداز ، مکان و زمان نظریه پرداز دارد. از این منظر ، پیامدهای غیرقابل انکار اندیشه باید در نظر گرفته شود.

موتاهاری به رنسانس / انقلاب ایران در ملا و موتاهاری ادامه دهید

تصویری از مرحوم آیت الله موتاهاری در بین جوانان تحصیل کرده

نظریه ملا صدرا ، و آنچه منجر به انفجار وی شد ، تبدیل ترتیب سیستم عمودی به ترتیب سیستم افقی است. نتیجه عمیق این تفکر عدم تبعیض بین رابطه انسان با خدا است. رابطه افقی ، ضمن تضعیف تبعیض بر اساس احساس سزاوار ، در سیستم عمودی ، یادآوری انتخاب آگاهانه انسان و ایجاد و خلقت جدید است. بنابراین ، هر پدیده دارای یک ماده سیال و هدفمند است و به طور مستقل آیه خدا و هویت او را به شکلی قابل تشخیص نشان می دهد. این هویت اساساً به هویت های دیگر پایبند نیست ، اگرچه این یک مسیر هدفمند در هماهنگی است.

اصل دوم عدالت به عنوان مقیاس دین ، ​​ناشی از تئوری روح به عنوان محصول عالی ماده است

اصل اصلی روح به عنوان عالی ترین محصول ماده اصل دوم یعنی راهنمای عدالت. در اصل دوم ، هرگونه انگیزه ای برای عدالت و آزادی -بدون تأکید بر زبان و نوع بیان ، در پرستش الهی خدا معنی دارد. این اصل در اندیشه موتاهاری را می توان به عنوان انقلاب بزرگ در اندیشه او یاد کرد. انقلابی که نتیجه اندیشه ملا سادرا است. برای موتاهاری ، آنچه دین می گوید لزوماً عدالت نیست ، بلکه عدالت دین است. مقیاس عدالت و عدالت و تعریف واضح از آن یکی از انگیزه هایی بود که انقلاب اسلامی ایران در سال 6 اتفاق افتاد. موتاهاری در صفحات 1 و 2 کتاب تأکید می کند “نمای کلی از مبانی اقتصاد اسلامی”: “این نیست که دین عدالت است ، اما عدالت می گوید دین است ، و این مقیاس است ، این مقیاس عدالت است ، این مقیاس عدالت است. خواستار این است که دین مقیاس عدالت است ، اما حقیقت مانند آنچه که در بین متکلمان در شر خوب و منطقی رایج شده است ، و شیعیان و موتزیلیت ها به همین دلیل به عنوان مقیاس دین ، ​​به همین دلیل ، یک استدلال شریعت بود. umyyad “

این ایده ، به عنوان ادامه اندیشه mu’Tazilite ، با تئوری مکتب حقانی مغایرت دارد ، و نمایندگان امروز مرحوم آیت الله مسبه یزدی و پایداری و جبهه تفکر آشاریت و در نهایت اشاریسم. در نگاه اول ، دیدگاه موتاهاری در مورد روح به عنوان عالی ترین محصول ماده و مقیاس عدالت برای دین ، ​​ایدئولوژی کارآفرینی به عنوان مجموعه ای از محتوا و ایده ها در رویکرد و تعامل با ایده های دیگر دائماً تکامل یافته و اصلاح می شود. در نگاه دوم ، ایدئولوژی ، به عنوان یک مجموعه دگماتیک از اعتقادات ، مواردی را از پیش تعیین شده ، تعیین مسیر آینده و به عنوان یک نماینده کامل از حق در نظر بگیرید ، مسئولیت سایر افکار را به عنوان سمبل خصومت در نظر می گیرند. (تصفیه) اولین تفکر با رشد زمینه های فکری و عملی شکوفا می شود و تفکر دوم با از بین بردن زمینه ها به هویت تبدیل می شود.

تفاوت ایدئولوژی به عنوان یک رویکرد و ایدئولوژی به عنوان مجموعه ای از اعتقادات

به عنوان دکتر وابسته به حسین مسا او می گوید که ایدئولوژی به عنوان یک رویکرد با تجزیه و تحلیل گفتمان انتقادی ، پدیدارشناسی انتقادی و سایر رویکردهای مرتبط با جهان ، امتحانات عمیق و چند لایه را امکان پذیر می کند. به عنوان مثال ، عدالت ، در صورت مطالعه در این رویکرد ، فراتر از چارچوب قانونی خود خواهد بود و توجه اساسی به روابط زیست محیطی ، اقتصاد سیاسی ، اکوفمینیسم و ​​غیره خواهد داشت. انعطاف پذیری معرفت شناختی یکی دیگر از ویژگی های ایدئولوژی به عنوان یک رویکرد است.

مزباهیان تأکید می کند که پذیرش خطر معرفت شناختی این رویکرد را از دام یقین سوق می دهد و به جای جستجوی حقیقت مطلق ، بر روند مداوم تولید تأکید می کند. در میان رویکردهای فلسفی موجود ، ایدئولوژی به عنوان یک رویکرد ، نه تنها راهی برای تحلیل و انتقاد از آن. ایدئولوژی به عنوان یک رویکرد در کلام آخر ، بیان فلسفه است که کانت آن را “فلسفه جهان” (فلسفه جهان وطنی) نامید. این رویکرد هیچ ارتباطی با فکر کردن در مورد موضوعات در هر زمان ندارد و هدف آن مقابله با ایده های توسعه ای دوران و ارائه راه حل های نسبی و متنی است.

انقلاب زنان ایرانی

زنان در راهپیمایی های قبل از انقلاب 1977

رویکرد Mesbahayan اگر متاهاری به معنای واقعی کلمه نظریه روح به عنوان محصول عالی ماده و عدالت باشد ، باید در این زمینه باشد و اصل سوم یعنی جامعه منجر به ظهور خواهد شد. بنابراین ، اگر عدالت مقیاس همه مذاهب و افکار نباشد ، دستیابی به فلسفه اجتماعی که ریشه در واقعیت اجتماعی و زندگی مردم داشته باشد امکان پذیر نخواهد بود. در کتاب “مروری بر مبانی اقتصاد اسلامی” (صفحات 1-4) ، موتاهاری می گوید: “ما در مورد مسئله عدالت بحث کردیم ، تا تأثیر عدالت را بر تفسیر اصل عدالت اجتماعی بیان کنیم ، و اینکه انکار اصل عدالت و تأثیر آن بیشتر و کمتر توسط فلسفه اجتماعی Islam پیشگیری شده است.”

موتاهاری در ادامه می گوید: “اگر آزادی اندیشه باقی بماند و موضوع برتری سنی به عدالت نرسیده بود ، و شیعیان به فاجعه این خبر نرسیده بودند ، ما اکنون فلسفه اجتماعی خوبی داشتیم و فقه ما براساس این اصل بود.”

اندیشه فلسفی موتاهاری و پیامدهای اجتماعی آن

علم جامعه شناسی یکی از علوم است که قبل از پرداختن به محتوا ، به پیامدهای غیرقابل پیش بینی فکر می کند. از این منظر ، علم جامعه شناسی را می توان علم پیچیدگی نامید. در حوزه اجتماعی ، تفسیر “روح به عنوان محصول عالی ماده” به معنای پذیرش برابری حقوق زنان و مردان است. زیرا هر بدن ، چه مرد و چه زن ، قادر به پرورش محصول معمولی ماده ، روح است. این موضوع در یاد ملاقات با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در پاریس ، این موضوع در سخنرانی خود در مسجد فرشته تهران در ماه مارس ، پس از پیروزی انقلاب تبلور یافته است. اظهارات موتاهاری در کتاب خود “آینده انقلاب اسلامی ایران ، صفحات 1 و 2” می خواند: “من وقتی در جلسه خدمات امام بودم در پاریس بودم. تا یک یا دو گفتم ، آنها گفتند: مسئله این زن. من دیدم که آنها بیشتر به این توجه می کنند. در مصاحبه های خود ، که در روزنامه ها نیز منتشر شد ، آنها همچنین اظهار داشتند که زنان حق رأی و رای دادن دارند. در مصاحبه ای مبنی بر اینکه خبرنگاران اطلاعاتی و کیهان به پاریس رفته اند و با آنها مصاحبه کرده اند ، این اتفاق افتاده است. سپس به خودم فراخوانده شدم تا این قسمت را درج کنم. “با این حال ، در ایران ، بسیاری از روحانیون هنوز با ورود زنان بدون اجازه همسر موافق بودند.

بیشتر بخوانید:

روایت خانیکی از ظهور زمینه های جدید امید / تأثیرات مثبت مذاکرات در بازگرداندن اعتماد اجتماعی
بقای ایران و پویایی طبقات اجتماعی در متن شهنومه / درک ایرانیان از طریق اسطوره های آن / با شهنومه و خود -انضبا.
هایداری: مگر اینکه اهداف قانون اساسی عملی نشود ، جامعه متوقف نمی شود/ زندگی اجتماعی جریان اصلی است ، نه درگیری توییتر و مقدس.

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8199

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *