
احمد اسماعیلزاده در ارتباط با اصول تغذیه ای ماه رمضان گفت یکی از اصلی ترین چالش ها روزه گذاریبا برخی از نکات غذایی می توان احساس تشنگی را در طول روز کاهش داد.
به گفته ایسنا ، وی تأکید کرد: برای جلوگیری از تشنگی در ماه رمضان ، لازم است چند نکته را مشاهده کنیم. در وهله اول ، کاهش مصرف نمک نه تنها در این ماه بلکه در تمام زمان سال توصیه می شود ، زیرا نمک می تواند تشنگی و کم آبی را افزایش دهد.
اسماعیلزاده گفت: نیاز روزانه بدن به نمک فقط یک قاشق چایخوری است ، اما حاوی تمام نمکی است که از طریق غذاهای مختلف دریافت می کنیم ، نه نمک. بسیاری از غذاها مانند نان ، پنیر و غذاهای دیگر حاوی نمک پنهان هستند ، بنابراین کاهش نمک ، بیشتر به سلامتی بدن کمک می کنیم.
وی تأکید کرد: “استفاده از مقدار کمی نمک هنگام پخت و پز مشکلی نیست ، اما بهتر است نمک را از روی میز بردارید ، به خصوص در سحر.” کاهش مصرف نمک در این وعده غذایی تأثیر بسزایی در کنترل تشنگی در طول روز خواهد داشت.
مدیر کل وزارت بهداشت ، بهبود تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف سبزیجات مانند کاهو و خوردن سبزیجات که به حفظ آب در بدن کمک می کنند می تواند از تشنگی در طول روز جلوگیری کند. علاوه بر این ، مصرف انواع میوه ها همچنین به تأمین آب بدن و جلوگیری از تشنگی کمک می کند.
وی گفت: “مصرف بیش از حد غذاهای پروتئینی مانند مرغ ، کباب یا استیک می تواند تشنگی را تشدید کند.” از آنجا که پروتئین بیش از حد باعث می شود آب بیشتری آب بدن را دفع کند و افرادی که فقط در سپیده دم خود پروتئین مصرف می کنند ممکن است در طول روز عطش تشنگی بیشتری را تجربه کنند.
وی تأکید کرد که حذف پروتئین کاملاً توصیه شده ، اما بیش از حد مصرف نیز می تواند مشکل ساز باشد: پروتئین برای بدن ضروری است ، اما بیش از حد مصرف ، به ویژه در جادو ، می تواند در طول روز عطش را افزایش دهد. همچنین ، برای جلوگیری از تشدید این احساس ، بهتر است از فعالیت بدنی سنگین در ساعات روزه دار جلوگیری کنید. تحرک برای حفظ سلامت بدن مهم است ، اما زمان مناسب برای آن نزدیک یا بعد از افطار برای جلوگیری از تشنگی است.
اسماعیلزاده با استناد به همزمان با ماه مقدس ماه رمضان و نوروز امسالوی توصیه کرد: در مورد مصرف آجیل های شور مراقب باشید ، زیرا استفاده از این میان وعده ها در بینایی شبانه و ویزیت ها می تواند نیاز بدن به آب را افزایش داده و تشنگی را در طول روز تشدید کند.
وی همچنین افزود: نوشیدنی هایی مانند چای ، قهوه و Nescafe دارای خاصیت دیورتیک هستند و باعث می شوند آب بیشتری از بدن دفع شود و از این طریق نیاز به مایعات افزایش یابد. بنابراین ، بهتر است در مصرف این نوشیدنی ها اعتدال را مشاهده کنید و فقط از آب برای تأمین آب بدن استفاده کنید.
2727
منبع: www.khabaronline.ir