نامه انجمن روان درمانی ایران ؛ جنگ نقاب دار تمدن از چهره انسان خارج می شود/ ما روانشناسان ما باید صدای رنج در جهان را بشنوند.



نامه هیئت مدیره انجمن روان درمانی ایران به انجمن های بین المللی در مورد پیامدهای اجتماعی و روانی جنگ اخیر به شرح زیر است.

باسلام

به عنوان عضو هیئت مدیره انجمن روان درمانی ایران ، ما پس از حمله نظامی اخیر اسرائیل به سرزمین ایران و کشته شدن نزدیک به پنج نفر در خاک ایران ، اکثریت قریب به اتفاق آنها ، با غم و اندوه عمیق و مسئولیت سنگین برای شما می نویسیم.

در دنیایی که بشریت و ارزشهای اخلاقی بسیار آسیب پذیر هستند ، ما روان درمانی نمی توانیم درباره فاجعه ای که روان انسان را می شکند سکوت کنیم. جنگ ، همانطور که فروید در مقاله خود با عنوان “تأملات در مورد جنگ و مرگ” نوشت (1) ، ماسک تمدن را از چهره انسان رها می کند و چهره ای ، خشونت آمیز و جذاب روان انسان را نشان می دهد. وی به درستی هشدار داد كه تمدن یك پوسته نازک است كه با جنگ پاره می شود و منجر به اضطراب ، بی اعتمادی و افسردگی می شود. تأثیراتی که به طور مستقیم مردم عادی و غیرنظامی را به خود جلب می کند ، از ترس از آینده ای ناشناخته و مبهم ، در وحشت مرگ و مادران و پدران فرو می رود.

ما ، روان درمانی ، باید صدای رنج در جهان را بشنویم. قتل کودکان و افراد بی گناه ، چه در ایران ، در غزه ، لبنان یا هر جای دیگر جهان ، چیزی برای دمیدن نیست. ما معتقدیم که مسئولیت ما فراتر از مرزهای جغرافیایی است. ما باید فاش کنیم که جنگ نه تنها اجساد را از بین می برد ، بلکه روان را از بین می برد ، اعتماد اجتماعی را از بین می برد ، روابط انسانی را مختل می کند و زخم های داخلی را که سالها و دهه ها باقی مانده است ، می گذارد. سکوت در برابر مرگ خود یک نوع است. تجربه تلخ تاریخ نشان داده است که از قلب هر جنگ ، هیچ آرامش پایدار وجود ندارد. آتش جنگ ، گرچه گاهی اوقات به نام عدالت و دفاع ، در نهایت خاکستر رنج ، نفرت و نابودی را ترک می کند. صلح که مبتنی بر نفرت و انتقام است ، به جای زخمی شدن ، راه را برای چرخه دیگری از خشونت و خصومت هموار می کند. این تنها از طریق مسیر گفتگو ، احترام متقابل و تلاش برای درک واقعی ، عادلانه و انسان است. امروز ، بیش از هر زمان دیگری ، انسان باید به ارزشهای اساسی مانند عشق ، تحمل و همدلی بازگردد. ارزشهایی که از مرزها عبور کرده و وجدان مشترک انسانی را بیدار می کنند.

اگرچه اکنون جامعه و مردم ایران تحت آتش جنگ و نفرت قرار دارند و به ناحق و مظلوم کشته می شوند ، ما معتقدیم که در دنیایی که می تواند هر لحظه به آتش سوزی تبدیل شود و هر انسانی را در هر بخشی از این جهان ببرد ، این مسئولیت نهادهای جهان و مسئولیت نهادهای جهان است. صلح و اخلاق ، به ویژه برای دولت ها ، برای جلوگیری از تکرار تاریخ خونین. صلح ثمره قلبهایی است که به جای نفرت عشق را انتخاب کرده اند.

از آنجا که سایه جنگ هنوز هم مردم ایران را به طور جدی تهدید می کند ، با وجود آتش بس ، از همکاران محبوب شما با قلب صمیمانه می خواهیم ، در برابر این خشونت برهنه سکوت نکنید و با کمک همکاران خود در ایران و مردم این سرزمین و این چرخه خشونت را محکوم کنیم.

با احترام

هیئت مدیره انجمن روانپزشکی ایران/1 ژوئیه

مانه



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8814

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *