نخود فرنگی که سرشار از ویتامین است



به نقل از یوبیک آنلاین، نخود فرنگی در گروه غذاهایی است که به حبوبات معروف هستند. از دیگر غذاهای خانواده حبوبات می توان به عدس، سویا، نخود و انواع لوبیا اشاره کرد.

به نقل از ایسنا به نقل از «WebMD»، غلظت بالای ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی گیاهی در نخود فرنگی فواید مهمی برای سلامتی دارد، از حفظ سلامت چشم گرفته تا محافظت از شما در برابر برخی سرطان ها. گنجانده شده است.

در ادامه به برخی از فواید نخود برای سلامتی می پردازیم.

* سلامت چشم

نخود فرنگی حاوی کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین است. این مواد مغذی به محافظت از چشمان شما در برابر بیماری های مزمن مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن کمک می کند. لوتئین و زآگزانتین به عنوان فیلتر برای نور آبی مضر عمل می کنند.

* سلامت دستگاه گوارش

نخود فرنگی سرشار از کومسترول است، یک ماده مغذی که به محافظت در برابر سرطان معده کمک می کند. مطالعه ای در سال 2009 در مکزیکوسیتی نشان داد که مصرف روزانه نخود و سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را تا 50 درصد کاهش می دهد. نخود فرنگی همچنین سرشار از فیبر است که به حرکت غذا در روده ها برای هضم راحت تر کمک می کند.

* تقویت سیستم ایمنی و خواص ضد التهابی

نخود فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند. مواد مغذی موجود در نخود که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند به شرح زیر است:

– ویتامین C

– ویتامین E

– روی

– کاتچین

– اپی کاتچین

همچنین، مواد مغذی ضد التهابی موجود در نخودفرنگی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند دیابت، بیماری قلبی و آرتریت مرتبط است. ویتامین ها و مواد مغذی زیر در نخود فرنگی به کاهش التهاب کمک می کند:

– ویتامین A

– ویتامین B

– کامسترول

– اسید فرولیک

– اسید کافئیک

– کاتچین

– اپی کاتچین

*کنترل قند خون

نخود فرنگی سرشار از فیبر و پروتئین است که به تنظیم نحوه هضم نشاسته کمک می کند. پروتئین و فیبر موجود در نخودفرنگی تجزیه کربوهیدرات ها را کند می کند و در نتیجه به کنترل قند خون کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که خوردن یک رژیم غذایی با پروتئین بالا قند خون پس از غذا را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می دهد. نخودفرنگی همچنین دارای شاخص گلیسمی پایینی است. این بدان معنی است که احتمال افزایش ناگهانی قند خون پس از خوردن آنها کمتر است.

* سلامت قلب

التهاب و استرس ناشی از رادیکال های آزاد (اکسیداسیون) می تواند به تشکیل پلاک در امتداد دیواره رگ های خونی کمک کند. اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در نخود فرنگی به کاهش اکسیداسیون و التهاب و جلوگیری از تشکیل پلاک کمک می کند. علاوه بر این، منیزیم، پتاسیم و سایر مواد معدنی موجود در نخود فرنگی می توانند خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش دهند.

233233



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7231

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *