Farzan Asif Nakhaei: احساس امنیت مهمترین شاخص توسعه و رونق جمعی است و این ریشه در وجود یک قوه قضاییه مناسب و مرکز وکلای مستقل دارد. این امکان پذیر نیست به جز این که قوه قضاییه نقش خود را در برداشتن اقدامات مهم برای ایجاد صلح با استقلال بیشتر از یک سو و برقراری ارتباطات و اتحادهای ضمنی بین قوه قضاییه و سایر نیروهای اجتماعی ، به ویژه اتحادیه های کارگری مانند کانون وکلا ، تقویت می کند. در زمینه توسعه متعادل ، این می تواند یک تصور غلط باشد که تولید فساد اقتصادی و سیاسی را به نفع تولید توسعه پایدار با قدرت بیشتر به موازات توسعه قضایی معکوس کرده است. این امر تا حدی با ورود خواسته های اجتماعی و سیاسی به چگونگی توسعه پایدار در سیستم و داوری های قضایی امکان پذیر است و این یک تحول بسیار مهم است. بنابراین ، تعامل کارآمد بین قوه قضاییه و کانون وکلا تقویت می شود ، ضریب بهره مندی از شهروندی افزایش می یابد. برای این منظور به بسته بندی دکتر محمد صالح نقره وکیل و محقق شهروندی من رفتم و به دنبال اهمیت این رابطه بودم ، به خصوص که رئیس قوه قضاییه نیز در جشن استقلال مؤسسه ، که بندرت در رسانه های اجتماعی و رسانه ها مورد بررسی قرار گرفت ، اظهارات مهمی را بیان کرد. اول ، من از او در مورد تاریخ استقلال کانون وکلا سؤال کردم. و در چه مقطعی پیشینه تاریخی استقلال کانون وکلا در تاریخ معاصر ایران باز می گردد؟ کار نقره ای به اخبار آنلاین گفت
پیشینه 100 ساله قانون و تاریخ 5 ساله استقلال آن از قوه قضاییه حکایات و پیامدهای بسیار مهمی برای سیستم حقوقی این کشور دارد. مرحوم علی اکبر خان داور ، در مراسم تحلیف کانون وکلا ، گفت: “بنایی که برای نسل بعدی آغاز شده است ، ما نیز در این ساختمان آجر می شویم و با رفتار خوب و کارهای خوب ما برخی از ساختمان ها را می سازیم.” این استراتژی میهن پرستانه و آینده دوستانه به این معنی است که برای یک عدالت مناسب و مناسب و وکیل بنده یک کشور ، همه ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم. فکر کنید امروز وظیفه ما برای بهبود قوه قضاییه و رفع نقص آن چیست؟ چگونه مردم ایران در تعامل با عدالت بهتر خواهند شد. چگونه کانون وکلا و قوه قضاییه در خدمت منافع و توسعه عمومی خواهند بود. چگونه آنها در ارتقاء حقوق اساسی و آزادی های اساسی مؤثر هستند؟ چگونه می توانند با فساد و تضاد منافع مبارزه کنند؟
رئیس قوه قضاییه در جشن استقلال کانون وکلا شرکت کرد. از این شرکت چه می فهمید؟ آیا این مراحل در ایجاد اجماع ملی و توسعه متعادل است؟
بیان استراتژیک رئیس قوه قضاییه در جشن استقلال که “هیچ رویارویی بین قوه قضاییه و کانون وکلا وجود ندارد” بر این حرکت برای تقویت این دیدگاه همه دوستان ایران در نقش قوه قضاییه در توسعه و تضمین منافع عمومی و منافع جمعی تأکید دارد. عملکرد این نقش بدون درک ضرورت همکاری با سایر بازیگران عدالت قضایی ، از جمله کانون وکلا ، دانشکده های حقوق ، دانشمندان و محققان عدالت و رسانه های خواستار تحقق نمی یابد. برای یک دادگستری ایرانی ، هم قوه قضاییه و هم مرکز وکلا مستقل. ”
علاوه بر این ، حضور رئیس قوه قضاییه در جشن استقلال بسیار قابل توجه است. برای اینکه وکالت به طور مستقل در هرگونه نقض حق و قانون و دفاع از عدالت بایستد ، حتی اگر حق خود دولت را نقض کند ، این مقاومت نیاز به ظرفیت زیرساخت ها و سیستم توانمندسازی دارد. به یک حامی مستقل نیاز دارد. رئیس رئیس دادگستری پیام پیام و دعوت برای همکاری برای ارتقاء امنیت قضایی بود. مضامین این سخنرانی می تواند قضات ، دادستان ها و وکلا را برای اطمینان از حقوق مردم و ارتقاء حقوق شهروندی توانمند کند. “همکار” توسط قاضی القازات اعتراف می کند که همکاری ، همدلی و گامی برای اهداف مشترک است.
به نظر شما ، رئیس جمهور قوه قضاییه در جشن استقلال در کوتاه مدت چه تأثیرات اساسی می تواند داشته باشد؟
به نظر من ، این تأکید است که عملکرد یک وکیل مستقل در تحقق قوه قضاییه مناسب نمی تواند جایگزین شود. اهمیت موضع قانون در سیستم قضایی کشور و نقش بی نظیر وکالت در تحقق “دادرسی عادلانه” و “تحقیقات عدالت” نمی تواند بی فایده باشد و تلاش برای شکستن یا مقابله با وکیل از قوه قضاییه در مورد منافع جمعی ناکام و مضر است. اگر از نزدیک به تاریخ کمپین کانون وکلا برای حفظ استقلال حرفه ای نگاه کنید ، خواهیم فهمید که این اطاعت بزرگ در تضمین حاکمیت قانون و احترام به حقوق اساسی و آزادی های اساسی مؤثر بوده است. “سنگ بنای قوه قضاییه صحیح” ادغام و تقویت همکاری سازنده بین قوه قضاییه و اتحادیه کارگری وکالت مستقل است. وکالت یک حق عمومی است ، نه یک امتیاز دولتی ، نقش وکالت ارتباط بین مردم و قوه قضاییه. وکیل مستقل ، با تکیه بر دانش حقوقی و ارتکاب اخلاق حرفه ای ، نه تنها از حقوق مشتری دفاع می کند ، بلکه به انتقاد سازنده ، شفافیت و اصلاح رویه های قضایی نیز کمک می کند. این مضامین همه به قول رئیس قوه قضاییه آشکار بودند.
چه امیدی می تواند این رویکرد رئیس قوه قضاییه باشد؟ آینه های این امید چیست؟
بدون شک ، این رویکرد و استمرار آن نیاز به استراتژی ضرورت ادغام اصلاحات و یک برنامه مشترک برای توسعه سیستم حقوقی خواهد بود. رویکرد سازنده می تواند شعار اصلاح بسیاری از قوانین و قوانین ناکارآمد و آسیب زا را در اختیار مردم قرار دهد. به عنوان مثال ، کاهش مرگ و میر در مجازات ها و تجدید نظر در مورد جنایاتی مانند جامعه و تبانی علیه امنیت و تبلیغات علیه سیستم که از فعالان سیاسی و سیاسی قربانی می شود. این تغییر در برخورد با رسانه ها مشهود است. من فکر می کنم قوه قضاییه در این مسیر حرکت می کند. به عنوان مثال ، رئیس قوه قضاییه در “خود” وکیل بسیار مهم است. این تفسیر عواقب قابل توجهی دارد ، که این رد دخالت غیرقانونی و اعمال سلیقه های قضایی بر وکالت است. بدیهی است که وکیل مستقل نمی تواند صحبت شود ، اما اتحادیه های کارگری می توانند محدود به فشارهای سیاسی یا اداری باشند. همانطور که می دانیم ، به عنوان یک شاخص توسعه قضایی در مورد همکاری قوه قضاییه با کانون های وکلا ، چالش های قوه قضاییه و بهبود کیفیت قضاوت قضایی و رویه قضایی. اگر قوه قضاییه مرز کنترل را با تداخل مشاهده کند ، ما تأخیر در موسسه انتخابات BAR و SKODA را نمی بینیم.
به نظر شما ، آیا می توان از رئیس قوه قضاییه استنباط کرد که رویکرد اصلاحات در تقویت اجماع ، بیشتر ، به جای مقابله با موضوعات پراکنده ، بر مسئله اصلی و نهادی تأکید می کند؟
این همان است. در این مقطع زمانی ، ما با همکاری وکلا به قوه قضاییه نیاز داریم. نکته مهم در سخنان رئیس قوه قضاییه تأکید بر “سوء تفاهم یا مقاومت نهادینه شده” است که مانع از تعامل تولیدی با وکلا شده است. و این که قوه قضاییه باید “مقاومت بیشتری برای پذیرش دیدگاههای حقوقی وکلا مستقل” داشته باشد و از ظرفیت آن برای جلوگیری از دادرسی قضایی و کاهش شکایات قضایی و اصلاح روندهای نادرست استفاده کند. این دیدگاه بسیار مهم است و می تواند به عنوان اصلاح رویه اصلی دادگاهها ، ماده 6 ، بحث در مورد اسیر زندانیان فعال از منافع عمومی ، روندهای نامناسب برخی دادگاههای انقلابی در عدم وجود جرم سیاسی از امنیت ، و برخی از رسانه های مدنی و رسانه ای و فعالان رسانه ای در نظر گرفته شود. اینها همه مواردی است که یک وکیل مستقل می تواند نقل از دهد و نهادهای داخلی قدرت خودآگاهی بهتر. مشروط بر اینکه ترس از لغو پروانه و توبیخ غیر توجیهی نباشد.
رئیس شعبه به درستی قدرت وکالت را به عنوان بازوی تقویت اعتماد به نفس عمومی توصیف کرد ، و بخشی از وکلا ، وکلا را به عنوان “مؤثرترین عامل در از بین بردن ابهامات قضایی از ذهن مردم” توصیف کردند و نتیجه گرفتند که “وقتی وکالت با آزادی عمل و امنیت شغلی دفاع می کند ، شهروندان با اطمینان بیشتری هستند.” درک استراتژیک از ضرورت تقویت نهادهای مدنی در توسعه قضایی قابل توجه است. با این حال ، تحقق عملی این گزاره ها به اقدامات ملموس تر نیاز دارد. قوه قضاییه باید فضایی را فراهم کند که وکلا مستقل به اندازه “آزار دهنده” نباشند ، بلکه به عنوان “متجاوز” ، بلکه به عنوان “همکاری عدالت” با اصلاح رویه ها ، تضمین امنیت شغلی وکلای بحرانی و شناخت وضعیت نظارتی کانون وکلا است.
بیشتر بخوانید:
لازم است کمیته های پیشگیری از جرم در همه دستگاه ها تشکیل شود
مزارع نفتی مبتنی بر روغن باباک زنجانی+ عکس
Mohseni Ejei: اجازه ندهید کار سخت در برخورد با مردم کوچکترین اختلال
1
منبع: www.khabaronline.ir