نظرات مراجع تقلید در مورد وضو و نماز با ناخن مصنوعی



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، کاشت ناخن در بین خانم ها بسیار رایج شده است و یکی از سوالات متداول در این زمینه این است که آیا می توان با ناخن کاشته شده نماز خواند یا خیر؟

در روایت تبیان، پاسخ به این سؤال بستگی به نظر مرجع تقلید دارد، اما در مجموع بنا به فتوای اکثر مراجع، کاشت ناخن در صورت رفع اشکالی ندارد. ولى اگر در هنگام وضو و غسل، ناخن را طورى كاشته شود كه نتوان آن را برداشت و مانع از رسيدن آب به اعضاى بدن شود، وضو باطل مى شود و در نتيجه نماز صحيح نمى شود. در اینجا به بررسی نظرات برخی از مراجع تقلید در این مورد می پردازیم.

نظر برخی مراجع تقلید:

آیت الله سیستانی: ایشان در پاسخ به این سؤال که آیا کاشتن ناخن مانع از وضو و غسل می شود، می گویند کاشتن ناخن جایز نیست زیرا مانع آب برای وضو و غسل می شود. بنابراین کسانی که ناخن مصنوعی کاشته اند باید قبل از وضو و غسل آن را بکشند. اگر کندن ناخن ممکن نیست یا باعث اشکال می شود، باید وضو بگیرند و وضو بگیرند. همچنین اگر با علم به این موضوع ناخن مصنوعی کاشته باشند، پس از برداشتن آن، باید قضای نماز قبل را بجا آورند.

امام خمینی (ره): از نظر حضرت امام، نماز خواندن با ناخن اشكالى ندارد، ولى وضوى كه ابتداى نماز است، بايد صحيح باشد. اگر ناخن را طوری کاشته اند که از بین برود، وضو باطل است و باید وضوی دوم گرفت. اگر برداشتن ناخن مشکل باشد باید وضو و غسل کرد و نماز صحیح می شود.

آیت الله مکارم شیرازی: آیت الله مکارم نیز معتقد است کاشتن ناخن مانع از رسیدن آب به بدن در هنگام وضو و غسل می شود و در این صورت وضو و غسل باطل است. اگر کندن ناخن ممکن نیست یا همراه با مشکل باشد، باید وضو و غسل جبیره باشد.

آیت الله خامنه ای: همچنین تأکید می کنند که اگر ناخن مصنوعی کاشته شود، در هنگام وضو و غسل، مانع رفع شود. اگر ممکن نیست یا با سختی زیاد همراه است، باید وضو و غسل کرد.

آیت الله صافی گلپایگانی: به گفته آیت الله صافی، اگر ناخن به گونه ای کاشته شود که قابل برداشتن نباشد، وضو و غسل باطل است و باید وضو و غسل کرد. در این حالت قضای نمازهای قبل بعد از برداشتن ناخن واجب است.

آیت الله نوری همدانی: این مرجع تقلید همچنین تاکید می کند که کاشت ناخن بدون ضرورت جرم است و از رسیدن آب به پوست جلوگیری می کند. اگر ناخن مصنوعی به گونه ای باشد که قابل برداشتن نباشد باید تیمم کرد و در غیر این صورت جبیره وضو و غسل کرد.

آیت الله وحید خراسانی: آیت الله وحید نیز به این نکته اشاره می کند که اگر ناخن مصنوعی به گونه ای باشد که برداشتن آن ممکن نباشد یا باعث مشقت فراوان شود، باید وضو گرفت و غسل کرد. قضاوت شود

خلاصه: الفاگر ناخن مصنوعی به گونه ای باشد که هنگام وضو و غسل مانع از رسیدن آب به بدن شود و در حین وضو یا غسل برداشتن آن ممکن نباشد، باید از وضو و غسل استفاده کرد. در این صورت نماز صحیح می شود. همچنین پس از کندن ناخن، قضای نمازهای گذشته نیز احتیاط دارد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7279

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *