
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، معصومه ظهیری، استاد حوزه علمیه خواهران در پاسخ به اینکه هدف از ازدواج چیست؟ وی تصریح کرد: نظام الهی علاوه بر اینکه انسان ها را جفت آفریده است در قرآن می فرماید مثل شما را برای شما آفریدیم تا با آنها به آرامش برسید و رمز رسیدن به آرامش، مهربانی و رحمت است که قرار داده شده است. بین شما
به روایت ایکنا، وی گفت: خداوند متعال در ساختار خلقت انسان را بهترین نمونه خلقت خود قرار داد و در خلقت انسان تبارک و تعالی فرمود که امتیاز این خلقت عقل، اراده است. اراده آزاد و انتخاب و حرکت در مسیر طبیعت و طبیعت. است
استاد حوزه علمیه سیستان گفت: در نظام فطری و فطری انسان ها ذاتاً مدنی هستند یعنی زندگی اجتماعی را دوست دارند و کوچک ترین واحد اجتماعی خانواده است که افراد در آنجا تحصیل می کنند.
دیدگاه اسلام در مورد ازدواج
وی در پاسخ به اینکه دیدگاه اسلام در مورد ازدواج چیست، گفت: ازدواج از نظر فقهی ممکن است واجب نباشد، اما پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) بسیار بر آن اصرار داشتند و پیامبر (ص) ) گفت که ازدواج سنت من است. و علاقه به آن از نشانه های سیره نبوی و علوی و اهل بیت (علیهم السلام) است.
ظهیری با بیان اینکه تنها زیستن در اسلام معنا ندارد، افزود: در فرهنگ سبک زندگی دینی ازدواج مورد ستایش و سفارش است و تشویق به آن از دستورات دینی است و در کلام اهل بیت(ع) آمده است. مثل) اینکه هر کس ازدواج کند نیمی از دین خود را حفظ کند. و یا خداوند رزق ازدواج کننده را زیاد می کند و یا دو رکعت نماز برای متاهل ثواب مضاعف دارد.
وی تصریح کرد: در وقایع پس از رنسانس و مدرنیته به فردگرایی دامن زده شده و ابزارهایی مانند فیلم، موبایل و فضاهای مجازی افراد را به ارتباط فردی تشویق می کند که این خلاف عمل به اسلام و تشکیل خانواده و محبت در خانواده و موفقیت است. در خانواده خوب است و اسلام به آنها دستور داده است.
استاد حوزه علمیه خواهران گفت: در اسلام به آسان گرفتن ازدواج در همه زمینه ها حتی در مسائل مالی سفارش شده است. مثلاً می گویند بهترین زن آن است که مهریه کمی داشته باشد و بهترین مرد کسی است که مهریه همسرش را بدهد. یکی از نشانه های شاد نبودن زن، مهریه زیاد و مشکلات زندگی است.
فواید ازدواج و مضرات تنهایی
وی تصریح کرد: چهار اصل انتخاب آگاهانه، ازدواج به موقع، آسان و پایدار از جمله مواردی است که در فرهنگ دینی سفارش شده و متولیان امر فرهنگی در جامعه نیز باید به آن بپردازند و در این زمینه فرهنگ سازی و لازمه آموزش باید ارائه شود.
ظهیری با تاکید بر لزوم پایداری ازدواج افزود: در اسلام به سلامت، وفاق و انسجام در خانواده سفارش شده است. روایاتی هم داریم که در آن به مردان گفته می شود که به همسر خود ابراز محبت کنند و به زنان نیز گفته می شود به شما خدمت کنید. در خانواده ارزش خاصی دارد.
وی تصریح کرد: متاهل بودن و تحمل شرایط و سختی های خانوادگی ثواب مجاهد در راه خدا را دارد و پیامبر(ص) خطاب به مردان می فرماید: مردی که برای خانواده خود تلاش کند، ثواب مجاهد و جهاد در راه خدا را دارد. راه خدا برای او نوشته خواهد شد.
استاد حوزه علمیه خواهران در پاسخ به اینکه ازدواج چه فوایدی دارد؟ وی بیان کرد: از فواید ازدواج و آثار آن می توان به آرامش، صمیمیت، مسئولیت پذیری، معاشرت، رشد و ارتقای کمال الهی، انگیزه رسیدن به اهداف عالی اشاره کرد و به تزکیه نفس، ارضای غرایز و مهربانی اشاره کرد. همچنین تنبلی، تنبلی و بی انگیزگی و روزمرگی، سرکوب غرایز و عدم بهره مندی از انسانیت از جمله مضرات ازدواج نکردن و تنها زیستن است.
وی تصریح کرد: در طول تاریخ موانعی برای این انتخاب آگاهانه و شکل گیری زندگی به موقع ایجاد شده است که امروزه نه تنها در جغرافیای ایران بلکه در جهان مانند افزایش سن ازدواج به معضلی تبدیل شده است. و کاهش ازدواج، تنهایی و ازدواج های غیرقانونی. مثل ازدواج سفید می شود که برای ترویج این فرهنگ غلط تعریف خانواده را تغییر دادند و گفتند کسانی که زیر یک سقف زندگی می کنند خانواده محسوب می شوند.
موانع ازدواج
ظهیری در پاسخ به اینکه موانع ازدواج چیست؟ وی بیان کرد: جدا از نگاه فرهنگی که میل به ازدواج را کاهش داده است، موانعی که برای ازدواج ایجاد شده مسائل اقتصادی، چشم و هم چشمی، مشکل در شروع زندگی و فرهنگ های نادرستی است که متأسفانه در حال سرایت به نسل آینده است. ، در حال افزایش هستند. .
وی تصریح کرد: در فرهنگ دینی اسلام که برگرفته از سیره اهل بیت(ع) است، ازدواج ساده و آسان، مهریه کم و فداکاری در زندگی توصیه شده است، همان گونه که پیامبر(ص) به مردی توصیه کرده است. توانایی مالی برای ازدواج با یک دختر را نداشت. رئیس قبیله تشویق می کند و زن با جبیر ازدواج می کند.
استاد حوزه علمیه خواهران گفت: مسئولیت پذیری، قدرت مدیریت زندگی، رشد تدریجی و صبر و سازگاری در زندگی، حسن خلق، ادب و احترام از جمله معیارهایی است که خداوند برای یک ازدواج موفق قرار داده است.
وی بیان کرد: این اعتقاد دینی و توکل به خداوند متعال، رفع موانع را با قدرت، تلاش و سازگاری میسر می سازد که این فرهنگ قرآنی دین زندگی، تحکیم و تعالی خانواده و پایبندی به آن است. خانواده ای که باید برای نسل امروز ما مورد توجه قرار گیرد. قرار داده شود
ظهیری با بیان اینکه رسانه ها در بازنمایی خانواده نقش بسزایی دارند، تصریح کرد: تصویری که به نسل جدید نشان می دهند باید تصویری متعادل باشد زیرا تصویری که در ذهن جوانان ایجاد می کنیم سخت و غیرقابل دسترس است.
وی تصریح کرد: در نگاه آینده نگر، خانواده واگذاری مسئولیت های اجتماعی به نسل آینده را نیز تقویت می کند و امیدواریم متولیان امور فرهنگی، آموزشی و پژوهشی و رسانه ها در تشویق و ترغیب نوین کوشاتر باشند. نسلی که نسبت به گذشته زندگی سازگاری داشته باشد.
منبع: www.khabaronline.ir