نظر مراجع تقلید در مورد حکم شرعی موی گربه در خانه



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، در دین مبین اسلام، احکام مختلفی برای نگهداری و عواقب برخی از حیوانات وجود دارد. نگهداری برخی از حیوانات توصیه و برخی دیگر ممنوع است. گربه نیز از جمله حیواناتی است که برای نگهداری از آن و همچنین ریزش موی آن احکام مختلفی وجود دارد.

سؤال: موی گربه چه حکمی دارد؟ اینکه می گویند موی گربه نماز نمی خواند درست است؟ چرا

حکم موی گربه در خانه از نظر امام خمینی

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوان باشد و اگر مویی از آن نزد نمازگزار باشد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام گوشتی مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد اگر خیس باشد نماز باطل است و اگر خشک باشد و برطرف شود نماز باطل است. نماز صحیح است

حکم موی گربه در منزل از نظر حضرت آیت الله خامنه ای

سؤال: آیا وجود مو یا آب دهان گربه در لباس نمازگزار نماز او را باطل می کند؟

بله، نماز را باطل می کند.

سؤال: مانند موی حیوانی که گوشت حرام است، مانند گربه، اگر در لباس نمازگزار باشد، نمازش باطل است، همین حکم در پر پرندگان حرام گوشت است. به عنوان یک پرنده؟

در حکم مذکور تفاوتی بین حیوانات حرام گوشتی وجود ندارد.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله سیستانی

شرط چهارم این است که لباس نمازگزار – غیر از چیزهایی که عورت را به خودی خود نمی پوشاند، مانند جوراب – از گوشت خوار نباشد، بلکه بنابر احتیاط لازم از گوشت حرام حیوان و … باشد. همچنین بدن و لباس او نباید به ادرار، مدفوع، عرق، شیر یا مو آلوده شود. آن حيوان آلوده نيست، ولى اگر مثلاً موى حيوانى در لباسش باشد ضررى ندارد و اگر مقدارى از آن را در قوطى بگذارد و با خود حمل كند، همينطور است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشتی مانند گربه بر بدن یا لباس او باشد، اگر خیس باشد نماز باطل است و اگر خشک و خارج شود، نماز صحیح است.

سؤال: تربیت و نگهداری گربه و خرگوش در خانه چه حکمی دارد؟ آیا موهایشان نماز را باطل می کند؟

جواب: مانعی ندارد، نماز را باطل نمی کند.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله تبریزی

شرط چهارم: لباس نمازگزار از گوشت حرام نباشد و اگر مویی از آن نزد نمازگزار باشد، نمازش باطل است. ، نماز باطل است و اگر خشک باشد و همان را برداشته باشد، نماز صحیح است.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله روحانی

شرط چهارم: لباس نمازگزار از گوشت حرام حیوان نباشد و اگر مویی از آن باشد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشتی مانند گربه بر بدن یا لباس او باشد، اگر خیس باشد نماز باطل است و اگر خشک باشد و علت آن برطرف شده باشد. نماز صحیح است

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله سبحانی

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوان باشد و اگر موی آن به بدن یا لباسش بچسبد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا دماغ یا رطوبت حیوان حرام گوشتی مانند گربه بر بدن یا لباس او باشد، اگر خیس باشد، نماز باطل است و اگر خشک و خارج شود، نماز صحیح است.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله شاهرودی

لباس نمازگزار نباید از اجزاء حیوان حرام باشد و اگر مویی از آن باشد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا دماغ یا رطوبت حیوان حرام گوشتی مانند گربه بر بدن یا لباس او باشد، اگر خیس باشد، نماز باطل است و اگر خشک و خارج شود، نماز صحیح است.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله بهجت

لباس نمازگزار نباید از اجزاء حیوان حرام که در گوشت آن خون فوران می کند، ساخته شود و اگر مویی از آن نزد نمازگزار باشد، نمازش طبق اظار و احوال باطل است. و اگر خون فوران نداشته باشد احتیاط آن است که از آن بپرهیزند، ولی اجتناب از آن هر چه باشد بی دلیل نیست. تذکیه یعنی به حکم شرع ذبح کرده یا تذکیه آن مشکوک است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام گوشتی مانند گربه روی بدن یا لباس او باشد، در هنگام نماز از آن اجتناب شود.

سؤال: آیا حمل اجزاء حرام گوشت – مانند موی گربه و غیره – در نماز جایز است؟

جواب: اگر به لباس نماز چسبیده باشد باطل و باطل است. اما اگر محمول باشد، اذن بدون قه نیست.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله صافی گلپایگانی

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوان باشد و اگر مویی از آن باشد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد اگر خیس باشد نماز باطل است و اگر خشک و به پهلو باشد نماز باطل است. ، نماز صحیح است.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله علوی گرگانی

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوان باشد و اگر موی آن نزد نمازگزار باشد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام گوشتی مانند گربه بر بدن یا لباس او باشد، اگر خیس باشد، نماز باطل است و اگر خشک شود و مشکل برطرف شود، نماز باطل است. معتبر است.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله فاضل لنکرانی

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوان باشد و اگر مویی از آن نزد نمازگزار باشد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام گوشتی مانند گربه روی بدن یا لباس نمازگزار باشد اگر خیس باشد نماز باطل است و اگر خشک باشد و عین آن باشد. حذف شد، نماز صحیح است.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله مظاهری

اگر چیزهایی از گوشت حرام حیوان نزد نمازگزار باشد مانند موی گربه، مروارید، صدف و غیره اشکال ندارد.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله مکارم شیرازی

بول و مدفوع انسان و هر حیوان حرام گوشتی که خونش خون باشد، یعنی اگر رگش بریده شود، خون به سرعت از آن جاری شود، نجس است. اما فضولات حیوانات کوچک – مانند پشه، مگس و امثال آن پاک است – بنابراین از فضولات موش و گربه و حیوانات درنده و مانند آن خودداری شود.

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوان باشد، هر چند موی آن باشد، نمازگزار اشکال دارد.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام گوشتی (مانند گربه) روی بدن یا لباس نمازگزار باشد تا زمانی که آن را از بین نبرند اشکال دارد ولی اگر خشک شود. و حذف می شود، نماز صحیح است.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله موسوی اردبیلی

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوانی باشد که خون دارد و اگر مویی از آن با نمازگزار باشد نمازش باطل است و بنابر احتیاط برای نمازگزار نیز همینطور است. گوشت حرام حیوانی که خون خونریزی ندارد.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام گوشتی مانند گربه بر بدن یا لباس او باشد، اگر خیس باشد نماز باطل است و اگر خشک و خارج شود نماز صحیح است. .

سؤال: گربه ای از کنار نمازگزار می گذرد و لباسش به مو و بدن گربه برخورد می کند. نمازش صحیح است یا باطل؟

جواب: مالیدن بدن گربه به لباس یا بدن نمازگزار (حتی اگر بدن گربه یا بدن و لباس نمازگزار خیس باشد) اشکال ندارد مگر اینکه موی گربه کنده شود و به بدن یا لباس نمازگزار می‌چسبد که در این صورت باید آن‌ها را درآورد و نماز را ادامه دهد وگرنه نمازش باطل می‌شود.

حکم موی گربه در منزل از نظر آیت الله خویی

لباس نمازگزار نباید از گوشت حرام حیوان باشد و اگر مویی از آن نزد نمازگزار باشد نمازش باطل است.

اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد اگر خیس باشد نماز باطل است و اگر خشک باشد و برطرف شود نماز باطل است. نماز صحیح است

نکات پایانی:

اگر منظور سوال این است که موی گربه چه حکمی دارد؟

باید گفت که در بین حیوانات فقط سگ و خوکی که در خشکی زندگی می کنند نجس هستند. پس گربه زنده و موی آن پاک است، بلی، مدفوع آن نجس است و این مختص گربه نیست، بلکه فضله هر حیوانی که گوشت آن حرام است و اگر خون داشته باشد نجس است و گربه. یکی از آن حیوانات است

البته گربه مرده نجس است، چون میت محسوب می شود، قسمت هایی که روح دارد نجس است و موی گربه نجس نیست چون روح ندارد.

اما در مورد نماز باید گفت که لباس نمازگزار از اجزای حیوان حرام نباشد. بدیهی است که گربه یکی از حیوانات حرام گوشت است و اکثر مراجع گفته اند: حتی اگر موی آن حیوان نزد نمازگزار باشد، نمازش باطل است.

البته آیت الله سیستانی در این باره می فرماید: اگر چه موی حیوان حرام گوشت است، اما نباید روی بدن و لباس نمازگزار باشد، ولی وجود موی حیوان به نماز او ضرری ندارد.

اما در مورد رطوبت حیوان حرام گوشت همه مراجع تقلید کرده اند: اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت حیوان حرام گوشت; اگر مانند گربه بر بدن یا لباس او باشد، اگر خیس باشد، نماز باطل است و اگر خشک باشد و کنده شود، نماز صحیح است.

به هر حال این احکام از فتاوای معروف شیعه است که برگرفته از روایات معصومین (علیهم السلام) است:

حکم موی گربه در خانه از نظر معصوم

امام صادق علیه السلام از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت می کند که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «هر حیوانی که گوشتش حرام باشد، نماز خواندن با پشم، مو، پوست، ادرار، سرگین، شیر یا هر جرم دیگری از اگر بدن حیوان باشد فاسد و باطل است، مگر اینکه با لباس حلال نمازش را بخواند.

راوی می گوید: در نامه ای به امام جواد علیه السلام نوشتم: گاهی پشم یا موی حیوان حرام بر لباسم می ریزد.. حضرت در پاسخ فرمودند: نماز خواندن با این لباس جایز نیست. البته اگر چه برخی از این احادیث سند ضعیفی دارند، اما فتوای معروف شیعه این سند ضعیف را جبران می کند.

اما از نظر بهداشتی و دارویی گاهی گفته می شود که گربه یا موی گربه باعث عقیمی یا عقیمی در زنان یا دختران می شود. این چیزی است که خارج از تخصص ماست و آن را به نظر پزشکان واگذار می کنیم.

کمک به خانواده ها مرسوم شده است. به طور کلی باید بدانیم که نگهداری از حیوانات چه حکمی دارد مانند حکم نماز خواندن در خانه با سگ یا حکم موی گربه از نظر اسلام.

گربه اگر در نماز و امور شرعی انسان خللی وارد نکند اشکالی ندارد ولی باید توجه داشت که گربه حیوان حرام گوشت است و ادرار و مدفوع نجس است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7225

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *