نقش مدیران فقیر و توسعه ناپایدار در آسیب های تالاب / حفاظت تالاب برای آینده مشترک ما


به گفته خبرگزاری اخبار آنلایندر بزرگداشت روز جهانی تالاب ، Gol Bagheria Nia با نگاهی به خطرات تالابهای ایران ، Sirus Zare با موضوع روند ترمیم موفقیت آمیز تالابهای کامجان ، نسیم توافزاده با موضوع تالاب آنزالی و بحران و شیخ سعید اجتماعی و اجتماعی و شیخ اجتماعی و شیخ سعید اجتماعی و شیخ رویکردهای معیشت ، نیاز فراموش شده دریاچه ارومیا را برطرف می کند.
با توجه به آزادی مجلس علوم انسانی ، دبیر این مراسم حمید جلالیان است و بزرگداشت روز دوشنبه 15 فوریه 1403 ساعت 4 بعد از ظهر برگزار می شود. این برنامه برای عموم رایگان است و به صورت حضوری برگزار می شود.

تالاب منابع با ارزش اکو سیستم

تالاب ها ، به عنوان میراث طبیعی و فرهنگی ایران ، نقش مهمی در آینده مشترک ما دارند. محافظت از تالابها نه تنها به محافظت از محیط زیست و تنوع زیستی کمک می کند ، بلکه به توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز کمک می کند. بنابراین ، لازم است که برای محافظت از این اکوسیستم های ارزشمند و ایجاد آینده ای روشن برای خود و نسل های آینده همکاری کنیم.

نقش تالابها در حفاظت از محیط زیست و توسعه کشور بسیار مهم است و شامل تصفیه آب ، کنترل سیل ، حفظ تنوع زیستی و تثبیت خاک است. سال گذشته ، موسسه مدیریت خاک و آبخیزداری نقل از داد که سالانه 2 میلیارد تن خاک فرسایش می شود. فرسایش خاک در ایران 5 ٪ از تولید ناخالص داخلی تخمین زده می شود.

علاوه بر این ، نقش تالاب ها در اقتصاد شامل رونق کشاورزی ، شیلات و گردشگری است. تالابها همچنین برای بسیاری از جوامع محلی دارای ارزش فرهنگی و تاریخی هستند و به آداب و رسوم خود گره خورده اند. علاوه بر این ، معیشت بسیاری از جوامع محلی به طور مستقیم به تالابها بستگی دارد.

چالش های پیش روی تالابها

خشکسالی های متوالی و کاهش بارندگی باعث کاهش سطح آب تالابها و حتی خشک شدن آنها شده است. اما تغییر کاربری اراضی همچنین کاربری اراضی اطراف تالاب ها را برای کشاورزی ، ساخت و ساز و سایر فعالیت های انسانی نابود و از بین برده است. ورود آلاینده های صنعتی ، کشاورزی و خانگی به تالابها ، آب و خاک آنها را آلوده می کند و سلامت موجودات زنده را به خطر می اندازد. همه این موارد را می توان به مدیریت نادرست منابع آب و عدم توجه به اهمیت تالاب ها نسبت داد.

توسعه ناپایدار و عدم دانش با توسعه در این زمینه منجر به آسیب شدید به تالابهای این کشور شده است. متأسفانه ، ساخت و سازهای غیر ضروری در اطراف تالابها منجر به تخریب و از بین بردن بسیاری از این اکوسیستم های ارزشمند در ایران شده است. برخی از تالابهایی که بیشترین ساخت و سازها را متحمل شده اند شامل تالاب آنزالی ، تالاب آزیمی هورا ، تالاب پاریشان ، تالابهای گاوخونی ، تالابهای میانانگران ، تالابهای استان مازندران مانند تالابهای نیلوفر ، تالابهای هایدار و دیگران است. فقدان بینش و دانش توسعه پایدار نقش بسزایی در مدیریت ملی و استانی و ضعف های مدیریتی داشته است. علاوه بر توسعه ناپایدار ، عدم اجرای قوانین ، عدم آگاهی ، منافع اقتصادی و تضاد منافع از دیگر عوامل نابودی تالابها است.

کارشناسانی که به سمت توسعه پایدار حرکت می کنند ، منابع آب پایدار را مدیریت می کنند ، از تغییر استفاده ، کنترل آلودگی ، احیای تالابهای نابود شده و آموزش و آگاهی ، به ویژه برای شهروندان مستقر در اطراف این تالابها و مشارکت سازمان های مردم نهاد آنها در حفظ تالابهایی که می شناسند ، جلوگیری می کنند.

نقش مدیران فقیر و توسعه ناپایدار در آسیب های تالاب / حفاظت تالاب برای آینده مشترک ما

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7231

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *