
سعید دالیتشاهی ، متخصص خون و سرطان ، گفت: تالاسمی یک بیماری مادام العمر و پرهزینه است ، اما از قبل از تولد می توان از تولد جلوگیری کرد.
مهر در یک خبرنامه نوشت: آیا کسی که انتقال خون انجام می دهد تالاسمی عمده ای دارد؟ نه ، دلایل مختلفی برای انتقال خون ، سن ، بیماری های مزمن ، شرایط حاد پزشکی یا جراحی می تواند به خونریزی فرد نیاز داشته باشد. تالاسمی یکی از این دلایل است ، اما این تنها علت نیست.
آیا پیوند مغز استخوان یک درمان قطعی از تالاسمی عمده است؟ بله ، اما در معرض شرایط خاص است. متخصص تأکید کرد: برای پیوند مغز استخوان ابتدا باید کاملاً سازگار باشد. سپس شخص باید شرایط کلی مناسب برای پیوند را داشته باشد. بیماران مبتلا به نارسایی کبد ، بیماری قلبی ، اعتیاد یا بیماری هایی مانند HIV واجد شرایط نیستند. پیوند همچنین ممکن است با عوارض ایمنی شدید همراه باشد ، که در صورت رد بدن می تواند منجر به عدم موفقیت در درمان شود.
اگر زنی پیوند مغز استخوان را انجام دهد ، آیا فرزندش تالاسمی ندارد؟
داولات شاه گفت: “نه ، پیوند مغز استخوان مغز ژنتیکی فرد را تغییر نمی دهد.” سلولهای مغز استخوان فقط در خونریزی نقش دارند و هیچ تاثیری در تخمک گذاری و ژن ها ندارند. بنابراین ، اگر مادر حامل ژن تالاسمی باشد ، حتی پس از پیوند ، حامل باقی می ماند و اگر پدر حمل شود ، احتمال تولد نوزاد با تالاسمی وجود دارد.
افراد با تالاسمی عمده چه مدت دارند؟
وی گفت: در صورت درمان منظم ، میانگین عمر می تواند به 2 تا 5 سال برسد. درمان شامل تزریق منظم خون و استفاده از داروهای کاهش دهنده آهن است. اگر به درستی پیگیری نکنید ، عوارضی مانند نارسایی قلبی ، اختلالات کبدی ، دیابت و سایر مشکلات شدید می تواند امید به زندگی را کاهش دهد.
وضعیت باروری بیماران تالاسمی چیست؟
دولت شاه ، گفت که کم خونی مزمن و بار درمان های مکرر می تواند بر تمایل جنسی و باروری تأثیر بگذارد. تالاسمی می تواند تمایل جنسی ، مشکلات روحی و روحی را کاهش داده و باروری را کاهش دهد. با این حال ، فرزندآوری برای این بیماران ، البته با مشاوره و مراقبت ویژه پزشکی امکان پذیر است.
آیا خانواده بیمار می توانند خون اهدا کنند؟
یکی از اعضای دانشکده دانشگاه گفت: “بله ، اما اهدای خون به طور مستقیم تزریق نمی شود.” بنابراین ، اگرچه خانواده می توانند اهدا کننده باشند ، روند دریافت خون بیمار مسیر ویژه ای دارد.
مهمترین پیام برای جلوگیری از تولد بیماران جدید چیست؟
داولات شاهی با تأکید بر اینکه تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است و بهترین درمان پیشگیری است ، گفت: “وقتی شخصی تالاسمی بزرگی داشته باشد ، علاوه بر خودش ، خانواده و جامعه نیز در هزینه ها ، عوارض و استرس درگیر هستند.” پیشگیری از تولد کودک آلوده ساده ترین ، مؤثرترین و کمترین راه برای کنترل بیماری است.
1
منبع: www.khabaronline.ir