
رهبران سوریه با نیروی هویت و ستیزه جویی با شیعیان به قدرت رسیدند، اما برای تثبیت قدرت خود و صحبت از پایان ستیزه جویی هویتی، روابط را به هم گره زدند. آنها از عربستان، قطر و کشورهای اروپایی کمک می خواهند تا سوریه نیز مسیری مشابه کشورهای خلیج فارس را طی کند.
امروز دو روح در خاورمیانه در گردش هستند. یکی از جستجوی هویت تاریخی تغذیه می شود، دیگری با میل به ثبات، رفاه و توسعه. شبح هویت جویانه پرچم حق را برافراشته و از نابودی و نفی باطل می گوید. شبح اقتصاد و بازار پرچم صلح و همزیستی را برافراشته و نوید پایان دادن به انواع هویت یابی را می دهد.
با توجه به پرچم برافراشته هویت جویان، سرانجام باطل از بین می رود و از بین می رود و حق تثبیت می شود. تا آن روز دست از مبارزه و جهاد نکشید. بر اساس پرچمی که حامیان اقتصاد، بازار و توسعه در دست دارند، عمر جنگ هویتی به پایان رسیده و به زودی صلح در منطقه برقرار خواهد شد. صحنه طوری تنظیم شده است که گویی صحبت از هویت های مذهبی است، درگیری و خشونت در راه است و هر جا صحبت از بازار، اقتصاد و تجارت است، صلح در پس زمینه در انتظار است.
حقیقت این است که در این حوزه که سرنوشت ما رقم می خورد، این دو اغلب در پشت صحنه به هم کمک می کنند. شخصیت های سیاسی آشتی جو در آتش ستیزه جویی هویت گرا و هویت گرایان مدافع حقیقت دستی در منابع ثروت و تجارت دارند. از سفره درگیری های خونین، ثروت هنگفتی تولید، توزیع و مصرف می شود و ثروت تولید شده صرف جنگ های هویتی زنان می شود.
برای اینکه هویت جویان صادق جویای حقیقت و مشغول به مال و بازار و تجارت، صلح طلب و همزیستی باشند، باید میانجی در وادی نظر و واسطه در وادی عمل باشد. واسطه وادی نظر ارزش های مشترک انسانی است. قبل از اینکه یهودی، مسیحی، مسلمان، شیعه یا سنی باشید، باید انسان دوستانه و نوع دوست بود. قبل از تعلق به هر یک از این هویت ها، همه ما به دلایل مختلف تصمیم گرفته ایم متفاوت زندگی کنیم. سپس سیستم اعتقادی خود را بر اساس این تصمیم قبلی سازماندهی کرده ایم.
میانجی دوم باید در میدان عمل ظهور کند. منطقه ما به رهبرانی مانند ماندلا نیاز دارد. او به جای اینکه این طرف یا آن طرف درگیری ها بایستد، در شکاف بین درگیری ها ایستاد و پل ساخت.
216216
منبع: www.khabaronline.ir