
محمد اکبری ، استاد دانشگاه پزشکی درمانی ایران و یک فیزیوتراپیست در گفتگو با مهر ، گفت: “در مواردی که طول اندام های فردی ، به ویژه پا یا ران کوتاه تر از حد معمول باشد ، تصمیم به افزایش جراحی قد تصمیم گرفته می شود.”
مراحل جراحی قد چگونه است؟
وی افزود: از این طریق ، جراح و متقاضی پس از بررسی های لازم ، تصمیم می گیرند یک دستگاه فارغ التحصیل را در استخوان ران یا گوساله قرار دهند. ” ابتدا بخشی از استخوان شکسته می شود و سپس با استفاده از این دستگاه ، به تدریج ، حدود یک میلی متر یا کمتر ، دو قطعه شکسته برای افزایش طول مورد نظر شکسته می شود.
پیوند استخوان و زمان جوشکاری
به گفته اکبری ؛ پس از دستیابی به ارتفاع مورد نظر ، بین دو قطعه استخوان شکسته ، از دیگر قسمت های بدن استفاده می شود و پیوند می یابد تا روند جوش را آغاز کند و حداقل شش هفته تا دو ماه طول می کشد تا به طور کامل جوش بیاید ، و سپس بیمار باید به تدریج به فعالیت های روزمره بازگردد ، مشروط بر اینکه این روند به خوبی بهبود یابد.
بهبودی
وی ادامه داد: “به طور کلی ، حداقل سه تا چهار ماه از زمان جراحی تا بازگشت کامل به حالت عادی و توانایی انجام فعالیت های عادی طول می کشد.” در این مدت ، فرد باید مراقب باشد که به اندام جراحی فشار نیاورد و اغلب به استراحت مطلق نیاز دارد. برخی از بیماران می توانند با این شرایط کنار بیایند ، اما معمولاً توصیه می شود که در هر زمان جراحی برای یک اندام انجام شود.
به گفته اکبری ؛ البته در بعضی موارد خاص ، و اگر کاملاً مناسب باشد ، می توان به طور همزمان عمل جراحی برای هر دو ارگان انجام داد که انجام آن دشوارتر است و نکته این است که عمل جراحی معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد. با این حال ، برخی از بیمه ها در صورت داشتن برنامه طلایی ممکن است بخشی از هزینه را داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: هزینه این روش بسته به جراح ، افزایش طول مورد نیاز و مدت زمان درمان متفاوت است و طبیعتاً طول و مدت زمان طولانی تر نیز بیشتر است ، هزینه و بهبود بیشتر افزایش می یابد.
احتمال عوارض و محدودیت های پزشکی
اکبری ادامه داد: در مورد عوارض ، لازم به ذکر است که مانند هر عمل جراحی دیگری مشکلاتی وجود دارد ، اما اگر جراحی با دقت انجام شود و مراقبت لازم انجام شود ، احتمال عارضه کم و نادر است. با این حال ، در افراد مبتلا به پوکی استخوان ، این عمل جراحی نیاز به معاینه دقیق تری دارد ، گویی چگالی استخوان کم است ، احتمال عمل جراحی کاهش می یابد و ممکن است به هیچ وجه امکان پذیر نباشد.
در پایان ، وی گفت ، روشهای جراحی در حال بهبود ارتفاع هستند و هر سال تکنیک های جدیدتری معرفی می شوند که علاوه بر اثربخشی بیشتر ، عوارض جانبی کمتری نیز دارد. این روش ، به ویژه برای افرادی که به طور قابل توجهی پایین تر از جامعه متوسط هستند ، می تواند راهی مؤثر برای بهبود کیفیت زندگی باشد.
1
منبع: www.khabaronline.ir