“هزینه های کمرشکنی” 68 درصد این بیماران در ایران


الهه جعفرزاده: اخیراً مقاله‌ای در مجله تخصصی world سرطان نقل از منتشر شده است که می‌گوید در ایران ۶۸ درصد بیماران پس از تشخیص سرطان دچار «هزینه‌های کمرشکن» می‌شوند. این نشان دهنده وضعیتی است که بیش از یک سوم درآمد خانوار صرف یک کالای خاص می شود. اگر 20 میلیون درآمد داشته باشید و ماهی 7 میلیون خرج کاری کنید، خرج های کمرشکن دارید.

با توجه به اظهارات دکتر علی قنبری مطلق، متخصص رادیوتراپی انکولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یکی از مهم ترین دلایل این هزینه ها دیر تشخیص سرطان در ایران است. زمانی که سرطان دیر تشخیص داده شود، قابلیت درمان کاهش می یابد، هزینه ها افزایش می یابد و سال های از دست رفته زندگی افزایش می یابد.

وی به یوبیک آنلاین گفت: در مجله World Cancer Report در سال 2020 نقل از مورد سرمایه گذاری با عنوان وجود دارد. آیا باید روی سرطان سرمایه گذاری کنیم یا نه؟ این نقل از می گوید اگر 140 میلیارد دلار سرمایه گذاری شود 2700 میلیارد دلار بازدهی خواهد داشت و 7 میلیون نفر را نجات می دهد. اگر از منظر اقتصادی نگاه کنیم، شما قرار نیست هزینه کنید، سرمایه گذاری می کنید. این 12 برابر بازگشت سرمایه دارد. سرمایه گذاری در درمان در تربیت نیروی انسانی است. ما عمدتاً بر آموزش افراد غیرجراحی از جمله هماتوآنکولوژی و رادیوآنکولوژی تمرکز می کنیم. متاسفانه این آموزش بر اساس نیاز نبود. یعنی محاسبه نشده است که در 10 سال آینده چند نفر باید برای ارائه خدمات سرطان غیر جراحی داشته باشیم.

این

دکتر علی مطلق – دکتر روحاله میری

غربالگری سرطان یک سرمایه گذاری است

دکتر روح الله میری فوق تخصص جراحی انکولوژی و هیات علمی دانشگاه تهران در گفت و گو با یوبیک آنلاین ضمن تایید مطلب فوق می افزاید: در زمینه مراجعه به موقع ضعف بزرگی داریم؛ بیماران سرطانی در کشورمان. وقتی در مراحل شدید بیماری هستند به پزشک مراجعه کنند تا مثلاً مراحل اولیه سرطان دستگاه گوارش را نبینیم و به طور ناگهانی مجبور شویم بیمار را در مراحل پیشرفته ویزیت و درمان کنیم. بیمار 6 ماه است که خونریزی یا درد دارد، اما توجهی نمی کند و با بدتر شدن شرایط، از سر ناچاری به پزشک مراجعه می کند.

وی ادامه می دهد: وزارتخانه باید غربالگری های خاصی را اجباری کند؛ همه خانم های بالای 40 سال باید غربالگری سرطان سینه و همه آقایان بعد از 50 سالگی غربالگری سرطان پروستات شوند، این هزینه نیست، سرمایه گذاری است. یکی از آرزوهای شخصی من اجباری کردن برنامه غربالگری در کشور ماست. لازم است یا در سن بالای 50 سال، انجام کولونوسکوپی (تشخیص سرطان روده بزرگ) ضروری است.

سرطان معده شایع ترین علت مرگ در ژاپن بود. در 15 سال گذشته افراد بالای 40 سال با اتوبوس کولونوسکوپی شده اند. این یک اجبار شد و کاملاً موفق بود. ببینید، می بینید که ژاپنی ها چقدر در این زمینه پیشرفت کرده اند و میزان سرطان را در کشورشان کاهش داده اند.»

47232



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *