هسته قرآن باید اصل اساسی هیئت های مذهبی باشد



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، معاون فرهنگی و تربیتی جماعت المصطفی در نشست سالانه نمایندگان همسر و فرزندان طلاب جماعت المصطفی، هیئت های مذهبی را یکی از عوامل اصلی توسعه فرهنگ و تربیت جامعه برشمرد. اهل بیت علیهم السلام.

به نقل از مهر، حجت الاسلام صالح با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این گردهمایی گفت: افتخار المصطفی در حال پرورش نیروهای توانمند بین المللی است که در این گردهمایی شاهد ارائه بخشی از این توانمندی ها بودیم. استفاده از ابزار هنری برای انتقال پیام های فرهنگی و دینی یک ضرورت است و توجه به اصل زیبایی شناسی در ابلاغ پیام قرآن و اهل بیت علیهم السلام همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

هیئت ها برای شناخت حضرت فاطمه (س) برنامه خاصی داشته باشند.

وی با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) تصریح کرد: حضرت زهرا (سلام الله علیها) بانویی است که توانست به درجه عصمت برسد. بیش از 135 آیه در قرآن کریم به طور مستقیم یا غیرمستقیم به حضرت فاطمه (سلام الله علیها) اختصاص دارد و لازم است هیئت های مذهبی برای آگاهی از ابعاد مختلف زندگی آن حضرت برنامه ویژه ای داشته باشند.

معاون فرهنگی و تربیتی المصطفی ادامه داد: رهبر انقلاب در بیان گام دوم انقلاب سه گام خودسازی، جامعه سازی و تمدن سازی را ذکر کردند. اگر هیئت های مذهبی این پیام را در نظر بگیرند پیشرفت خواهند کرد. حضرت زهرا (سلام الله علیها) در امر خودسازی در دعای خود می فرمایند خدایا مرا در خود خاضع کن. تحقیر خود و عزت نفس در مباحث آموزشی مطرح می شود. عزت نفس یعنی احساس کرامت در انسان. ذلت که پیامبر فرمودند به معنای تواضع در برابر خدا و دوری از تکبر در اجتماع است.

فروتنی عامل رشد انسان است

وی تواضع و دوری از تکبر را ریشه رشد دانست و گفت: این روحیه انسان را از ظالم و دوری از مشورت و خود محوری باز می دارد. قرآن کریم در بیان خصوصیات عبدالرحمن از تواضع و فروتنی به عنوان اولین ویژگی یاد می کند. بحث اخلاق اجتماعی و احساس تواضع اولین گام در خودسازی است.

حجت الاسلام صالح با اشاره به ویژگی های متقین در کلام امیرالمومنین (علیه السلام) گفت: امیرالمومنین در این خطبه یکی از ویژگی های متقیان را کوچک بودن می داند. غیر خالق در نظر آنها اگر آفریدگار در نظر انسان بزرگ بود، هر چیزی غیر از او در برابر انسان بی ارزش بود.

ویژگی هیئت ها اختلاط موضوعات مذهبی و اجتماعی است

وی یکی از ویژگی های هیئت ها را آمیختن مسائل دینی با مسائل اجتماعی دانست و یادآور شد: یکی از ویژگی های اجتماعی حضرت زهرا (سلام الله علیها) رشادت و شجاعت ایشان است. گاهی به دلیل ترس از بعضی چیزها و کارهای خوب دست می کشیم.

لزوم توجه به ساختار مدیریتی هیئات مذهبی

معاون فرهنگی و تربیتی المصطفی در ادامه هیئات مذهبی را یکی از عوامل اصلی توسعه فرهنگ و تربیت اهل بیت علیهم السلام خواند و اظهار داشت: بحث ساختار. و مدیریت هیئات مذهبی اولین نکته مهم در این زمینه است. از نظر سازمانی، کارها بر اساس استعدادها تقسیم می شود و این توصیه در قرآن کریم نیز آمده است، چنان که آمده است حضرت موسی و برادرش هارون بر اساس توانایی هایی که در تبلیغ دین خدا داشتند، کار را تقسیم کردند.

وی تمرین کار جمعی را یکی دیگر از امتیازات حضور در هیئت ها دانست و افزود: هیئت ها باید محور آموزش باشند و به برگزاری نماز و مراسم اکتفا نکنند و حتما برنامه آموزشی داشته باشد.

قرآن محور؛ اصل اساسی در هیئات مذهبی

حجت الاسلام صالح اصل محوری قرآن را در هیئت های مذهبی دانست و اظهار داشت: نور گروه قرآن و اهل بیت علیهم السلام هستند که هرگز از یکدیگر جدا نمی شوند. . بحث روخوانی و حفظ قرآن به صورت گروهی پیگیری شود.

معاون فرهنگی و پرورشی رئیس جمهور با تاکید بر لزوم استفاده از فرصت بزرگ ایام ولادت و شهادت امام اطهار (علیه السلام)، تصریح کرد: اینکه در هیئت ها به سراغ یکدیگر می رویم، حال و احوالشان را جویا می شویم و سعی کنید مشکلات را حل کنید، اینها ارزش هایی هستند که قدر فرصت ها را می دانند تا حضور در این مجالس ارزشمند را بدانند.

لازم به ذکر است در پایان این مراسم مجوز هیئت های تازه تاسیس عاشقان الزهرا حضرت معصومه(سلام الله علیها)،هیئت فاطمیون،هیئت فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) وحضرت هیئت فاطمه (سلام الله علیها) اندونزی، هیئت الزهرا، هیئت ابنا السغالین، هیئت متوسلین حضرت زهرا (سلام الله علیها)، هیئت جنه الحسین (سلام الله علیها) به مسئولین این هیئت ها تقدیم شد.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7215

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *