هشدار در مورد روند چاقی



Arash Anisian ، مدیر کل اقتصاد و درمان سازمان سیستم پزشکی ، تأکید کرد که بیش از 5 ٪ از شهروندان تهانی چاقی دارند و تصدیق می کنند که بیشتر این آمار به دلیل سبک زندگی ضعیف و تغذیه نامتعادل است.

مهر در یک خبرنامه نوشت: آنیسیان با اشاره به معیارهای علمی چاقی ، توضیح داد: تعریف چاقی در پزشکی مبتنی بر شاخص BMI (BMI) است و هر تعداد بالاتر از 1 وضعیت چاقی را نشان می دهد. هرکسی که دارای BMI باشد نیز دارای اضافه وزن است و باید به سبک زندگی خود توجه زیادی کند.

وی افزود: بیش از 5 ٪ چاقی ریشه در سبک زندگی دارد ، و افزود: تنها پنج تا پنج درصد چاقی در اثر عوامل ژنتیکی ، بیماری های متابولیکی یا استفاده از داروهای خاص ایجاد می شود و عوامل رفتاری و سوء رفتار نقش عمده ای در این مشکل دارند.

آنیسیان در ادامه از وضعیت اقتصادی خانوارها به عنوان یک مؤلفه تعیین کننده یاد کرد و گفت: “متأسفانه بسیاری از خانواده ها برای تسکین گرسنگی مجبور به مصرف غذای ارزان ، کالری بالا و غذایی هستند.” حتی با افزایش رونق اقتصادی ، میان وعده ها ، شیرینی ها و غذاهای پر کالری وارد سبد غذایی مردم می شوند و این پایه و اساس افزایش وزن است.

وی گفت: “رژیم غذایی سنتی ایرانی ها عمدتاً مبتنی بر کربوهیدرات ها و شکر است و این روند ادامه دارد.” نان ، برنج و شیرینی بخش بزرگی از سبد ما را تشکیل می دهد. این اولین انتخاب بسیاری از خانوارها به دلیل پایین آمدن قیمت نسبت به پروتئین و گوشت و لبنیات است.

آنیسیان همچنین کاهش قابل توجه پروتئین ، گوشت و مرغ را یک واقعیت تلخ توصیف کرد و افزود که افزایش قیمت و کاهش قدرت خرید افراد باعث شده است که بسیاری از خانواده ها پروتئین را از جدول خود حذف یا محدود کنند و سلامت جامعه را تهدید کنند.

در پایان ، مدیر کل اقتصاد و درمان سازمان سیستم پزشکی در برنامه “صبح و گفتگو” ، با تأکید بر لزوم اصلاح تغذیه و فعالیت بدنی ، گفت: “اگر می خواهیم آمار چاقی را کاهش دهیم ، باید دیدگاه جامعه را در مورد سلامتی ، تغذیه و حرکت تغییر دهیم و برنامه ریزی جدی و جدی را برای مقابله با این اپیدمی خاموش انجام دهیم.”

1



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 8323

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *