
تنفس دهان و دندان در هنگام خواب یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن روبرو می شوند ، به ویژه هنگامی که مسیر بینی به دلایل مختلفی از جمله آلرژی ، انحراف سپتوم بینی یا سینوزیت مسدود می شود. این نوع تنفس می تواند منجر به اختلالات خواب مانند خروپف یا حتی آپنه خواب (آپنه خواب) شود. شرایطی که در آن تنفس فرد به طور متناوب قطع می شود. با گسترش محتوای مرتبط در شبکه های اجتماعی ، بسیاری از افراد بدون آگاهی از خطرات واقعی و اثربخشی این روش ، به بستن دهان با چسب در هنگام خواب روی آورده اند.
ایسنا نوشت: “این به یک نگرانی محققان تبدیل شده است ، زیرا بسیاری از افراد بدون مشورت با پزشک از این روش استفاده می کنند.” با وجود تبلیغات گسترده در فضای مجازی ، هیچ مدرک علمی قوی برای اثربخشی این روش وجود ندارد و حتی امکان خطرات مانند خفگی مطرح شده است. معاینه علمی روش هایی مانند چسباندن دهان یا استفاده از تسمه های خرد شده که از دهان جلوگیری می کنند ، از خواب جلوگیری می کند ، زیرا در صورت انسداد جدی بینی ، این روش ها می توانند عواقب خطرناکی داشته باشند.
در همین راستا ، محققان دانشگاه غربی کانادا با همکاری دو مرکز تحقیقات بهداشتی در لندن (انتاریو) ، این روش را از نظر علمی مطالعه کرده اند. در یک مطالعه مرور ، آنها نتایج مطالعات قبلی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند ، هر کدام روش های مختلف بسته شدن دهان در خواب را مورد بررسی قرار دادند.
در این مطالعه از روش هایی مانند استفاده از چسب یا ابزارهای دیگر برای بستن دهان در خواب در 4 بیمار استفاده شده است. از این مطالعات ، فقط دو نفر نشان داده اند که در بعضی از افراد مبتلا به آپنه خفیف ، این روش ممکن است در بهبود شاخص آپنه -هیوپن (که شدت اختلالات خواب را اندازه گیری می کند) کمی مؤثر باشد.
در مقابل ، بسیاری از مطالعات دیگر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه دهان برای کاهش مشکلات تنفسی شبانه مانند تنفس دهان یا آپنه خواب مفید است ، ارائه نکرده اند. چهار مطالعه از این ده مطالعه به طور خاص به خطر احتمالی خفگی اشاره شده است ، به ویژه در کسانی که انسداد جدی بینی دارند و به ناچار از دهان نفس می کشند.
محققان نتیجه گرفتند که این مطالعه ، که در مجله علمی PLOS One منتشر شده است ، گفت که شواهد فعلی از استفاده از چسب برای بستن دهان به عنوان راهی برای درمان آپنه خواب پشتیبانی نمی کند. آنها تأکید کردند که این روش برای برخی از افراد مبتلا به مشکلات بینی می تواند خطرناک باشد و بدون مشورت با پزشک نباید انجام شود.
نکته نگران کننده دیگر این است که این روش اغلب با تبلیغات افراد مشهور همراه است و بسیاری از افراد بدون آگاهی از خطرات به استفاده از آنها تشویق می شوند. محققان بر این باورند که به دلیل عدم وجود مطالعات علمی علمی و جامع ، باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.
1
منبع: www.khabaronline.ir