
نقل از دادن فکر و پایه فرهنگ مبلغین ، Hojjat al-Islam Wal-Muslimin Morteza Javadi Amoli ؛ رئیس انستیتوی علوم مکاشفه اسرائیا ، هفتم بهمن در روز دوم کنفرانس “زندگی امام کاظم (AS) ؛ مقاومت و ضد قیامت” توسط دفتر قم از بنیاد علمی و فرهنگی آستان صفویس رضوی برگزار شد ، با بیان اینکه بیان می کند امام کاظم (AS) تجلی خدا است و دایره وجود را در بر می گیرد ، وی گفت: “به هر معنا وجود ، امام کاظم (ع) پرداخت می شود ، ما شاهد عظمت وجود خواهیم بود ؛ یکی از اظهارات باقی مانده امام (AS) به عنوان یک میراث گرانبها در دین است.
براساس نقل از IQNA ، وی افزود: “هیچ حقیقت به اندازه قرآن در نشان دادن شخصیت قرآن موفق نیست ، به ویژه برای کسانی که می خواهند دین را از زاویه تجربی تحقیق کنند.” امروزه ، از آنجا که دانشمندان قصد دارند حقیقت دین معتبر را از دیدگاه آزمایشی بدانند ، قطعاً موفق نخواهند شد. دینی که ریشه های الهی دارد و ریشه دارد ، نه ادیان و مدارس که انسان به نام دین تولید می کند.
جاوادی آمولی اظهار داشت که امروزه بیشتر ملحدان و منکر دین فیلسوفان هستند زیرا آنها از زاویه باریک علوم تجربی به دین نزدیک شده اند و گفتند: دین دارای هویت آسمانی و الهی است و به وجود آمده است تا به جوامع و انسان ها خوشبختی را به ارمغان آورد و علمی دارد ، مبانی فرهنگی و بسیاری از زمینه ها. ارزشمند است
رئیس موسسه ESRA اضافه کرد: یکی از انتظارات دین امروز مسئله کارآیی است. این مسئله یکی از چالش های روشنفکران است. این دین دارای حقایق توحیدی و جهان بینی و سیستم هستی شناسی و نگرش بسیار عرفانی و توحیدی است ، اما آیا می تواند با موضوعات فعلی و عزت های اجتماعی ، آموزشی و فرهنگی و مسائل سیاسی و مواردی از این دست مقابله کند و یک راه حل مؤثر برای حل مشکلات ارائه دهد؟
عظمت کلمه fakhe
استاد حوزه علمیه با اشاره به آیه نافر ، توضیح داد: در این آیه کریمه ، یک کلمه وجود دارد که در صدر قرار دارد. کلمات بسیاری مانند درک ، عقل و غیره در قرآن وجود دارد ، اما هیچ کلمه ای به اندازه “tafqa” وجود ندارد ، که به معنای درک عمیق ، گسترده و جامع از دین است. قرآن کریم در جای دیگری گفته است: و اگر چیزی به جز ستایش او وجود دارد ، اما آنها را درک نکنید و آنها را تجلیل کنید ، زیرا او ملایم و بخشنده بود. این بدان معنی است که درخت و پرنده تسبیح را می خوانند ، اما ما نمی فهمیم.
وی ادامه داد: ما یک نظر و یک دیدگاه داریم. عقیده به معنای دیدن ظاهر و شکستن سطح و رعایت آرایه های ظاهر است ، اما خدا از دانشمندان مذهبی نمی خواهد تا دین را مشاهده و رعایت کنند ، این همان چیزی است که ما از این پس رنج می بریم. آنچه خدا از ما خواسته است بینایی است ، و فقه خالق بینایی است و به گفته امام کازیم (ع) ، فقه چراغ دید است. فاصله بین نظر و دید توسط فقه و فقه پر شده است. اگر به طور عقلانی حرکت کنیم ، یک عقل مجاهد و مکاشفه خواهیم داشت و اگر حقیقت دین را به صورت عرفانی ببینیم ، شهود خواهیم داشت. فاصله بین بینایی و عقیده عالی است ، اما ما در همان سطح و ظاهر باقی می مانند.
جاوادی آمولی تأکید کرد: دین با بینش ارائه می شود ، و ما برای بینش به خرد نیاز داریم. در این زمینه مدلی از fiqh وجود دارد ، و این فیقه در احکام است. فقه در زمینه احکام از دوران شیخ موفید و شیخ توسی چه کاری انجام داده است؟ شرع فقید صاحب به عنوان پیامبر فقه شناخته می شود ، و آیت الله جاوادی آمولی این کتاب را در جلسه بحث می گیرد زیرا این کتاب بسیار عالی است و آنها به چنان نقطه ای رسیده اند که می توانند احکام الهی را استنباط کنند.
چرا حضور خدا باید از جامعه خارج شود؟
رئیس موسسه اسرا با بیان اینکه دین نه تنها 500 آیه احکام نیست ، گفت: همه این آموزه ها و حقایق توحیدی در مورد سرپرستی و خلافت انسان وجود دارد که نیاز به درک دارند. آیا ما امروز در زمینه مردم شناسی درک می کنیم که با احکام مقابله می کنیم؟ آیا ما توانسته ایم نقش نام خدا را برای مردم بکشیم؟ جلسه ای در آمریکا برگزار شد و آنها گفتند که درصد حضور خدا در جوامع بشری صفر است ، در حالی که نام خدا در همه جنبه های وجود مشهود است.
وی افزود: قرآن کریم گفت ؛ و اگر به دنبال نمازگزاران من هستید ، من نزدیک هستم. من به تماس دعا پاسخ خواهم داد. بنابراین به من پاسخ دهید و به خدا یارسودون ایمان داشته باشید. و ما انسان را خلق کردیم و می دانیم که او چه آرزو می کند. و ما از بند ناف رگ به او نزدیکتر هستیم. کجا رفته است و چرا ما این واقعیت ها را از دیدگاه فقه و بینش به جامعه ارائه نمی دهیم؟ ما باید چنین دینی را ارائه دهیم که آنها بگویند خدا کجاست؟ دیگر انتظار از یک دین سطحی و سطحی وجود ندارد ، اما قرآن از ما خواسته است که درک واقعی از دین داشته باشیم.
جاوادی آملی اظهار داشت: این نوع خرد منجر به بینشی می شود که به همراه دلیل عملی ، شخصی را به صحنه جامعه و هشدار می رساند و راهنمایی درستی را برای جامعه فراهم می کند. بنابراین ، امام کازیم (AS) میفتاه البسیرا نامیده می شد ، نه میفتاه النزار. برخی در مورد Tafkeh گفته اند که دارای دو حوزه است. هدیه و تجارت ؛ هنگامی که رسول خدا (ص) حضرت علی (ص) را به یمن فرستاد ، آنها برای او دعا کردند که ؛ ای الله ، فیقه فی الدین ، که یک دعای برکت است ، و بیان دیگری بین حضرت علی (ع) با پسرش است وقتی گفت: “در دین تغییر ایجاد کنید و خوشحال هستند که هر دو تفاوت به آنها اعطا می شوند ”
رئیس مؤسسه اسرا اظهار داشت كه ما سنتی داریم كه اگر خدا بخواهد به یك بنده نياز بكشد ، او به او تقفه را در دین خواهد داد و اظهار داشت: در نماز رجاب ، ما از خدا می خواهیم: وارزكانی اژتهاد المجتهیدین ؛ این ijtihad شخص را به بینش می آورد ، در غیر این صورت ، اگر شخصی به بینش نرسد ، تماشاگر دین است و در سطح دین گرفتار می شود.
رئیس موسسه ESRA تأکید کرد: متأسفانه ، جامعه ما امروز با سطح و ظاهر دین آشنا است. تریبون ها و قلم ها در دست آنها هستند؟ آیا محتویات از موقعیت فقه معتبر بیان شده است ، که شامل منشأ ، نهایی و انسان شناسی است؟ دین سطحی نمی تواند جامعه را حاکم کند. ما به دینی احتیاج داریم که منجر به بینش و همه عبادت شود ، که همه عبادت نیز دلیل عملی است.
وی افزود: جوانان از Abyssinia به خدمت امام کازیم (AS) آمدند و او به زبان آنها مشاوره و درخواست کرد. یکی از همراهان با تعجب نگاه کرد و گفت ، من دیدم که شما به زبان Abyssinian صحبت می کنید ، و امام پاسخ داد: “شما نمی دانید که علم ما به دریا متصل است ، که غیرقابل توصیف است ، و آنچه دیدید اندازه است از منقار پرنده ای که به آب دریا برخورد می کند. ” این دانش بی نهایت خداست. طبق تفسیر امام ، شخص هنگامی که از دین آگاهی دارد ، قدرت دانش دینی را به دست می آورد.
جاوادی آملی افزود: بیشتر کسانی که در فضای مجازی در مورد دین صحبت می کنند و سیستم عامل هایی دارند ، وارد لایه عمیق دانش در دین نشده اند. اگر انتظار تمدن را داشته باشیم ، با دین به دست آمده از درب فقه عمیق امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری این حوزه باید امروز در این راستا باشد ، وی توضیح داد: کسانی که این سطح از دانش فقه و اصول را کافی می دانند ، گمراه می شوند و انحرافات ایجاد می کنند. این کشور بر اساس پایه های عمیق فقه و برتری در خرد ، فقه ، عرفان و فلسفه رشد کرده است.
منبع: www.khabaronline.ir