به نقل از بازرگانی یوبیک آنلاین، امروزه متریالی بسیار سبک و مستحکم برای نمای ساختمان ایجاد شده است که ورق کامپوزیت یکی از این نماهای جدید است. ورق کامپوزیت برای اولین بار در آلمان طراحی و اجرا شد و مهندسان آلمانی به دلیل مزایای این ورق از آن در صنعت ساختمان استفاده کردند.
ورق کامپوزیت محدودیتی برای طراحی و اجرا ندارد و البته جزء نماهای بسیار سبک است که باعث افزایش وزن مرده سازه نمی شود. امروزه نیز ورق کامپوزیت یکی از پرطرفدارترین مصالح ساختمانی است که نمونه های مختلفی از آن را در نمای ساختمان مشاهده کرده اید. این نمای مدرن می تواند به نوسازی چهره شهر و همچنین امنیت ساختمان ها کمک کند و مورد تایید مهندسان قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم به بررسی سوال متداول شما مبنی بر اینکه ورق کامپوزیت چیست و دلیل استفاده از آن چیست را بررسی کرده و اطلاعاتی در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
ورق کامپوزیت چیست؟
به طور کلی کامپوزیت به معنای ترکیب دو یا چند عنصر با یکدیگر است که در نهایت یک ماده کامپوزیت با ویژگی ها و خواص متفاوت و در عین حال منحصر به فرد ایجاد می کند. ویژگی های مواد یا عناصری که با یکدیگر ترکیب می شوند با هر یک از عناصر به طور جداگانه بسیار متفاوت است. ورق کامپوزیت به معنای مجموعه ای از پانل های خاص است که با ترکیب چند عنصر یا ماده طراحی و ساخته می شوند. این پانل ها به گونه ای به یکدیگر متصل می شوند که یک لایه هسته توسط دو لایه پوشش پوشانده می شود.
هر یک از مواد مورد استفاده برای ساخت و ساز ورق کامپوزیت با استفاده از آن، یک سری مزایای به کارت اضافه می کند و در واقع اهداف منحصر به فردی دارد. یکی از پرکاربردترین ورق های کامپوزیت، ورق های آلومینیومی هستند که از لایه های ترکیبی آلومینیوم، پلی اتیلن یا مواد معدنی دیگر ساخته می شوند. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که ویژگی های ورق کامپوزیت بر اساس ماده ای که به آن اضافه می شود می تواند تغییر کند. از جمله نکات مهمی که باید در مورد ورق های کامپوزیت آلومینیوم بدانید به شرح زیر است:
مواد پلی اتیلن یا مواد معدنی در هسته ورق قرار می گیرند
از دو طرف لایه های آلومینیومی روی آن قرار می گیرد.
به غیر از لایه های اصلی ورق، لایه های دیگری نیز به آنها اضافه می شود تا سطح کیفی ورق کامپوزیت افزایش یابد.
ورق کامپوزیت نمای ساختمان:
می توان گفت ورق های کامپوزیت در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند که همگی کاربرد ساختمانی ندارند و مصارف دیگری دارند. در واقع در بین انواع مختلف ورق های کامپوزیت، مدل هایی برای نمای ساختمان استفاده می شود که در صورت تمایل به انتخاب آنها، باید این ورق ها را بر اساس شرایط محیطی منطقه، ظاهر، انتظارات و نیازها انتخاب کنید. و همچنین بودجه خودتان. انتخاب کنید و آماده کنید.
نکته بسیار مهم این است که استفاده از این ورق در ساختمان های بلندمرتبه توسط مهندسان توصیه می شود. زیرا معمولا ورق های کامپوزیت نسبت به سایر نماها طول عمر بیشتری دارند و تعمیرات آنها نیز آسانتر است. از طرفی به دلیل وزن سبکی که دارند به وزن مرده ساختمان جرم اضافه نمی کنند و همین امر باعث شده است که سازه از نظر نیروی جانبی زلزله و در هنگام زلزله مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. می توان اذعان داشت که ورق های کامپوزیت از هر نوع که باشد به دلیل مزایا و به خصوص وزن سبک یکی از بهترین مصالح برای نمای ساختمان های بلندمرتبه محسوب می شود.
انواع ورق های کامپوزیت:
همانطور که اشاره کردیم ورق های کامپوزیت انواع مختلفی دارند که فقط برخی از آنها برای نمای ساختمان مناسب هستند و سایت premiumbondsh.com یکی از بهترین سایت ها برای فروش ورق کامپوزیت می باشد. به طور کلی باید توجه داشت که ورق های کامپوزیت بر اساس ویژگی ها، جنس هسته و نوع پوسته به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند. از انواع ورق های کامپوزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ورق کامپوزیت نسوز (ضد حریق / کند سوز)
ورق کامپوزیت PVDF
ورق کامپوزیت سه بعدی
ورق کامپوزیت طرح آجر
ورق کامپوزیت طرح چوب
ورق کامپوزیت طرح سنگ
ورق کامپوزیت بدون لایه محافظ
ورق کامپوزیت نانو
ورق کامپوزیت در کجا استفاده می شود؟
این سوال ممکن است برای بسیاری از شما پیش بیاید. در این خصوص باید توجه داشت که مهمترین کاربرد ورق های کامپوزیت صنعت ساختمان و ساخت نما می باشد. به طور کلی می توان از این ورق ها برای نمای بیرونی ساختمان ها و همچنین برای دکوراسیون داخلی محیط های مختلف استفاده کرد. در واقع در مورد استفاده از این ورق ها در دکوراسیون داخلی باید اشاره کرد که از ورق های کامپوزیت برای ایجاد تیغه های داخلی، پارتیشن، سقف کاذب و … استفاده می شود و از طرفی نمای ساختمان هایی که با این ورق ها ساخته می شوند بسیار بیشتر است. مدرن نسبت به سایر ساختمان ها نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که برای ساخت نمای ساختمان های بلند از ورق کامپوزیت 5 میل و برای ساخت نمای ساختمان های معمولی از ورق کامپوزیت 3 میل استفاده می شود. از دیگر کاربردهای ورق کامپوزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ساخت انواع نماهای ساختمان
تزیین فضاهای داخلی و پوشش ستون ها و قابل استفاده به عنوان روکش بالکن
استفاده در سایبان ها و سایر قسمت های پوششی
قابل استفاده در صنعت خودرو
پمپ بنزین ها
تابلوی فروشگاه ها
غرفه های نمایشگاهی
پوشش سقف و…
چرا از ورق کامپوزیت استفاده می شود؟
استفاده از ورق های کامپوزیت در صنعت ساختمان و یا سایر صنایع دارای مزایای بی شماری است و به دلیل همین ویژگی ها و مزیت هاست که استفاده از این ورق ها نسبت به گذشته افزایش یافته است. از مزایای ورق کامپوزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ورق های کامپوزیت وزن بسیار سبکی دارند و ایمنی ساختمان را در مواقع بحرانی مانند زلزله تا حدودی حفظ می کنند.
ورق کامپوزیت انعطاف پذیر و بسیار چکش خوار است و به همین دلیل محدودیتی در اجرای آن وجود نخواهد داشت.
پانل های کامپوزیت به صورت مجزا و مستقل بر روی نمای ساختمان یا مکان های دیگر نصب می شوند و در صورت خرابی می توان همان پانل های معیوب را تعویض کرد.
پانل های کامپوزیت دارای رنگ های متنوعی هستند و با هر سلیقه ای سازگاری دارند.
این ورق ها در اندازه های مختلف تولید می شوند.
ورق های کامپوزیت آکوستیک هستند و به عنوان عایق صدا در ساختمان ها عمل می کنند.
همچنین می توان نمای ساختمان را با این متریال آب بندی کرد.
قیمت ورق کامپوزیت به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت ورق کامپوزیت همیشه یکسان نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله عوامل موثر بر قیمت این ورق ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برند تولید کننده ورق کامپوزیت
نرخ ارز
ضخامت ورق
نوع و کیفیت مواد اولیه
رنگ ورق و پوشش
تکنولوژی تولید
هزینه های حمل و نقل
اندازه کار
کلام پایانی:
در این مقاله سعی کردیم بررسی کنیم که ورق کامپوزیت چیست و دلیل استفاده از آن چیست و در این مورد اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای اطلاعات بیشتر به وب سایت ما مراجعه کنید و با کارشناسان در این زمینه مشورت کنید.
این مطلب یک آگهی است و یوبیک آنلاین در مورد محتوای آن نظری ندارد.
منبع: www.mehrnews.com