
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانحجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان، استاد حوزه علمیه گفت: علامه مجلسی نزدیک به چهارصد سال پیش در اصفهان زندگی می کرد و به لطف خداوند 70 جلد کتاب بسیار مفید تألیف کرد. این کتاب ها تاکنون باقی مانده است و علمایی که تمایل زیادی به معارف الهی اهل بیت(ع) دارند از این کتاب ها استفاده می کنند. برخی از این 70 جلد کتاب به چند جلد می رسد و شاهکار همه این کتاب ها بحار الانوار است، همین کتاب با چاپ فعلی به 110 جلد می رسد که 50000 صفحه است. همه این کتابها دریای معرفت و کشف مسائل علمی احادیث است.
کتاب های علامه مجلسی از آثار بزرگ شیعه است
به نقل از خبرگزاری مهر، وی افزود: علامه کتاب دیگری دارد که علمی تر از بحار الانوار است، همه کتاب های ایشان از آثار بزرگ فرهنگ شیعه است. روایتی که امروز عرض می کنم یکی از روایاتی است که این مرد الهی در جلد ششم بحار درباره وجود مقدس امام صادق علیه السلام به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آورده است. یکی از رسالت های ائمه معصومین (علیهم السلام) نقل روایات پیامبر (صلی الله علیه و آله) و امام علی (علیه السلام) و سایر پیامبران بود. این روایتی که از امام صادق (ع) نقل شده یک روایت فوق العاده اخلاقی، خانوادگی و اجتماعی است و ای کاش این روایت به گوش همه مردم می رسید و به آن عمل می کردند و پرونده خود را به عنوان موردی پسندیده به خداوند تسلیم می کردند.
انصاریان گفتند: در این روایت پیامبر(ص) می فرماید چهار حقیقت است که باید اهل امت من از آن پیروی کنند. یکی از این چهار حقیقت این است که توبه کننده را دوست داشته باشند و به او احترام بگذارند و او را تحقیر نکنند. گناه او را افشا نکن، حقش را قطع نکن، بر خانواده این گناهکار توبهکار سخت نگیر و به خطای او چشم پوشی کن. متأسفانه امروزه بسیاری از مردم و دادگاه ها برخلاف این روایت عمل می کنند. انسان باید توبه کنندگان را دوست بدارد زیرا طبق سوره بقره این صفت خداوند است.
صفات علت جهنم
این استاد حوزه بیان کرد: سلامت فرد و خانواده در پیروی از دستور پیامبر(ص) است که خود را به اخلاق الهی آراسته کنند. انسان توانایی دارد و این توانایی را دارد که خود را به اخلاق الهی آراسته کند. اگر کسى با اخلاق الهى به دنیا نیامد، ناگزیر باید خود را شبیه اخلاق شیطان و شیاطین غرب و شرق کند. گاهی فقط یکی از رذایل اخلاقی می تواند انسان را به جهنم برساند، مثلاً اگر فقط یک خصلت طمع، حسد یا بدبینی در وجود انسان ظاهر شود، می تواند او را به جهنم برساند. کسى که مال حلال به دست آورد، ولى به خاطر بخل از مال حلالش انفاق نکند و فقیر را دستگیر نکند، نتیجه این بخل قطعا جهنم خواهد بود. زیان این بخل در روز قیامت این است که از سنگینی تمام مال، گردنبندی آتشین به گردنش آویخته می شود که نمی تواند آن را از گردنش بردارد.
وی با بیان اینکه اهل جهنم برای همیشه در جهنم زندگی می کنند، گفت: حضرت علی (ع) می فرمایند تمام بهشت که میلیون ها ستاره و سیاره در آن وجود دارد حتی یک لحظه نمی تواند از آتش جهنم دوام بیاورد و از هم می پاشد. . حال تصور کنید که چگونه یک فرد می تواند در برابر این آتش مقاومت کند. اگر انسان بر اساس اخلاق الهی آفریده شود، نورانی می شود. پروردگار می فرماید ای حبیب من در قیامت به چشم خودت می بینی که مؤمنان با نوری که در دنیا به دست آورده اند در همان نوری که در مقابلشان است حرکت می کنند و می شنوند. این ندا که می گویند وارد بهشت می شود.
انصاریان در پایان گفت: بر امت رسول الله (ص) چندین حق وجود دارد که اولین آن محبت به گناهکار توبه کننده است. هنگامی که حر بن یزید توبه کرد و نزد آن حضرت بازگشت، او را مغرور خواند و گفت: هرگز. سر خود را پایین نیاورید؛ بر این اساس باید بر اساس سیره اهل بیت(ع) عمل کنیم.
منبع: www.khabaronline.ir