وقتی وارث فرمانفرما در پونک حسینیه ساخت



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان هویت پونک با نام خاندان فرمانفرما گره خورده است و تقریباً در تمام نقاط این محله ردی از عبدالحسین فرمانفرما از اعیان بانفوذ دوره قاجار و فرزندانش به چشم می خورد. تنها حسینیه این محله که در سال 1346 ساخته شده، یادگار دکتر غفار از فرزندان عبدالحسین فرمانفرما است و در طول سالیان متمادی بنای قدیمی آن حفظ شده و درهای آن به مناسبت های مذهبی به روی اهالی باز می شود. .

همشهری نوشت: بخش قابل توجهی از زمین شمال شرق تهران تا اواخر دهه 40 در اختیار عبدالحسین فرمانفرما بود و به فرزندانش که در همان منطقه زندگی می کردند به ارث رسید. دکتر غفار از فرزندان فرمانفرما بود که از دهه 40 وارث پدرش شد و بخشی از اموال خود را صرف کارهای خیر و عام المنفعه کرد. مصطفی میرزایی یکی از اهالی قدیمی پونک، دکتر غفار را بانی اصلی ساخت تنها حسینیه پونک می داند: «زمین حسینیه پونک در بلوار پونک فعلی به دکتر غفار یکی از ایشان تقسیم شد. پسران، که فردی متدین بود، در تقسیم ارث عبدالحسین فرمانفرما در دامان زنی متدین پرورش یافت که تحت تأثیر تعالیم خانواده اش، نقش بسزایی در شکل گیری ریشه های دینی وی داشت. دائماً مشغول کارهای خیر بود و در سال 1346 تصمیم گرفت زمین 700 متری را که به ارث رسیده بود وقف ساخت حسینیه ای در پونک کند.

قدیمی ها نقل می کنند که نیمی از زمین های پونک متعلق به سیروس میرزا و نیمی دیگر متعلق به دکتر غفار پسر بزرگ فرمانفرما بوده است. میرزایی درباره تاریخچه ساخت تنها حسینیه پونک می گوید: «دکتر غفار قسمت زیادی از زمین خود را برای اسکان نیازمندان وقف کرد و قسمتی دیگر را وقف ساخت حسینیه و مدرسه کرد و در سال 1346 حسینیه بزرگی را در زمینی به طول 700 متر که به ارث رسیده و با هزینه شخصی آن را ساخته است، پس از ساخت حسینیه، برای اولین بار مراسم مذهبی پونک در مکانی ثابت برگزار شد و با گذشت زمان، این حسینیه قدیمی برگزار شد. نماد اتحاد و همبستگی مردم پونک شد که در سال های گذشته نام خانواده فرمانفرما در محله پونک به شمار می رود بعد از ساخت حسینیه یک زمین 1500 متری دیگر را به ساخت مدرسه اختصاص داد و این مدرسه با گذشت نیم قرن همچنان پابرجاست.

57 سال از ساخت حسینیه پونک می گذرد، بنای اصلی آن حفظ شده و اهالی قسمت های دیگری را به آن اضافه کرده اند. تعدادی مغازه با کمک مردم به ساختمان حسینیه اضافه شد تا هزینه های جاری برای برگزاری مراسم مذهبی از محل اجاره مغازه ها تامین شود. آشپزخانه جدیدی نیز برای طبخ غذا و پذیرایی از عزاداران حسینی ساخته شد و حسینیه ظاهر امروزی خود را پیدا کرده است.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7233

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *