
به نقل از یوبیک آنلاین، انواع رایج ویتامین ها و مواد معدنی در کاهش وزن نقش دارند. اما بسیاری از مطالعات به ارتباط بین سطوح بالای ویتامین D و کاهش وزن و چربی شکم اشاره دارند. افرادی که دارای سطوح بالاتر ویتامین D در بدن خود هستند، هنگام پیروی از رژیم های غذایی وزن بیشتری از دست می دهند. یکی از تحقیقات نشان می دهد که مصرف شیر حاوی کلسیم و ویتامین D می تواند کاهش وزن را دو برابر کند.
به نقل از همشهری آنلاین، این تحقیق که بر روی 218 زن دارای اضافه وزن انجام شد، به مدت یک سال برنامه ورزشی و رژیم غذایی آنها را زیر نظر گرفت و نیمی از آنها روزانه 2000 دوز مکمل ویتامین D مصرف کردند. دکتر دوگان در تشریح نتایج میگوید: «بسیار شگفتانگیز بود که دیدیم ویتامین D فقط روی نشانگرهای التهابی در زنانی که حداقل 5 درصد وزن اولیهشان را از دست دادهاند، تأثیر میگذارد». این نشان می دهد که ویتامین D ممکن است اثر کاهش وزن را بر التهاب افزایش دهد.
این در حالی است که بیش از 50 درصد افراد ممکن است کمبود ویتامین D داشته باشند و کمبود این ویتامین با افزایش التهاب در بدن همراه است. دکتر کاترین دوگان از دیگر محققان این تحقیق می گوید: بر اساس مطالعات قبلی خود می دانیم که افراد می توانند با کاهش وزن سطح کلی التهاب را در بدن خود کاهش دهند و شواهدی وجود دارد که استفاده از ویتامین D را نشان می دهد. مکمل ها در صورت کمبود سطوح مواد مغذی می توانند تأثیر داشته باشند. مشابه دارند
ویتامین D علاوه بر کمک به کاهش وزن، می تواند خطر ابتلا به سرطان را نیز کاهش دهد. به گفته محققان، التهاب مزمن در بدن می تواند منجر به تشکیل تومور در بدن شود. یعنی باعث رشد سلول های سرطانی می شود. کاهش وزن التهاب را کاهش می دهد و بنابراین مکانیسم دیگری برای کاهش خطر سرطان است. اگر سطح ویتامین D کافی یا بهینه باشد، وضعیتی که کاهش وزن ممکن است در کاهش التهاب موثر باشد کاهش می یابد. این یافته می تواند افزوده مهمی به ابزارهایی باشد که افراد می توانند برای کاهش خطر ابتلا به سرطان استفاده کنند.
بنابراین، دانشمندان بر مصرف غذاهای غنی از ویتامین D از جمله تخم مرغ، ماهی های چرب مانند سالمون، قارچ، لبنیات و غذاهای غنی شده با آن از جمله غلات و آب میوه ها تاکید دارند.
233233
منبع: www.khabaronline.ir