پاسخ امام حسین به نامه کسی که نوشته بود در دو جمله مرا نصیحت کنید


به نقل از پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان در کتاب الکافی جلد 2 صفحه 373 – وصال الشیعه جلد 16 صفحه 153 – بحارالأنوار جلد 70 صفحه 392 روایت است که (امام حسین علیه السلام) . می گوید:

ازنی بحارفین از امر نافرمانی الله تعالی به او نوشت. مراقب باشیم

شخصی به امام حسین (علیه السلام) نوشت: با دو جمله مرا موعظه کن و نصیحت کن! پیامبر در پاسخ می نویسد: هر که برای رسیدن به چیزی از راه معصیت و معصیت خدا وارد شود، به زودی آن چیز از دست او برداشته می شود. و به زودی گرفتار چیزی می شود که از آن می ترسد.

شرح این حدیث بر اساس درس آیت الله آقا مجتبی تهرانی را در ادامه بخوانید:

پاسخ امام حسین به نامه کسی که نوشته بود در دو جمله مرا نصیحت کنید

به خدا پناه می برم از شر شیطان. بسم الله الرحمن الرحیم

از امام حسین رضی الله عنه روایت شده است که فرمود: اگر کسی بخواهد کاری کند که معصیت خداست. اما برای چه؟

معمولاً کارهایی که انسان انجام می دهد به قول خودمان از دو جهت خارج نیست یا می خواهد منفعتی بگیرد که به آن می گوییم: حصول منفعت. یا می خواهد ضرر و زیان را از خود دفع کند که از او به دفع ضرر تعبیر می کنیم. کدام یک از اینها دیگری است، نه؟! او می خواهد کاری را که می خواهد انجام دهد، یا برای به دست آوردن منفعت یا برای جلوگیری از ضرر. حال آنچه می خواهد انجام دهد، چه برای نفع بردن باشد و چه برای دوری از ضرر، حرام است. فهمیدی این کار، این عمل، گناه خداست؟ با نافرمانی خدا می خواهد از خود منفعت ببرد یا از زیان دوری کند، مگر از این دو نیست؟

می گویند: «من حوال» اگر کسى قصد «فى معصیت الله»، «من حول» را به امر داشته باشد، با عصیان قصد انجام کارى را «فى معصیت الله» کرده است. “اگر می خواهی سود کنی، انجامش می دهی؟” این گناه باعث می شود زودتر آن سود را از دست بدهید، به شما نمی رسد. فهمیدی زودتر از دستت گم میشه اگر می خواهید جلوی ضرر را بگیرید، ضرر زودتر متوجه می شود. یعنی از آن عکس گرفته خواهد شد. همونطور که برای به دست آوردن چیزی برنامه ریزی کردی، اتفاق افتاد؟! کاری انجام دهید؛ ولی این گناهه حالا میخوای یه چیزی بگیری یعنی سود کنی؟! این باعث می شود این سود را زودتر از دست بدهید، به دست شما نرسد، آن سود به دست شما نرسد. از طرف دیگر، اگر بخواهید از آسیب خود جلوگیری کنید، این ضرر را سرعت می بخشد تا زودتر متوجه شوید.

این تعبیر امام حسین علیه السلام است. توجه کن! پس کسى که مؤمن به خدا باشد، به خدا و مبدأ و معاد و معاد ایمان دارد و مى‏گوید: «من مسلمانم، مؤمنم، و اینها را باید بداند که سود و زیان. در دست شخص دیگری است؟” دست کس دیگری است، اگر بخواهی به آن دست بزنی، وارونه می شود، ها! وارونه می شود. گوش کن چی میگم برو اونجا تا حالا با خدایی که بهش اعتقاد داری مخالفی؟! آیا برای شما مفید است؟! منهای او نمی رسد، منهای او هرگز ضرری نیست، چه چیزی را از شما دفع می کند؟ نمی توانم پس بهتر است به گناه فکر کنیم، درست است؟ نکن

تعبیر «حواله» به قول ما از نظر عربی به معنای «سرنوشت» است; توجه کن! قصد گناه داری ببين، گاهى مى گويى گناه مى كنى، گاهى مى گويى نيت كردى گناه است تا چيزى به دستت برسد. توجه کن! از آن به «حوله» پیامبر تعبیر شده است. پس نمی گویم قصد گناه گناه است; اشتباه نکن برای شما مضر است. قصد گناه هم برای شما مضر است. شما که می گویید من مسلمانم، من مؤمنم، بدانید که این نیت گناه زیانباری است، بشنوید، این باعث می شود که منفعت از شما دور شود و چه ضرری برای شما دارد؟ سریع برسد



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7297

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *