پروژه Razaqali ؛ مؤلفه ها ، و کاستی ها


علی رزاگولی در طول زندگی مبارک خود به دنبال تدوین و تنظیم درک خود از دلایل جامعه شناختی توسعه نیافته با غوطه ور شدن تاریخ طولانی این سرزمین ، از جمله سبک تولید ، زندگی اجتماعی و اسطوره های تاریخی بود. مزیت رعزا غولی در این راستا رعایت یک برنامه تحقیقاتی بود که منجر به تلاش های نظری وی برای پراکندگی شد. به طور کلی ، به نظر می رسد که این پروژه می تواند در مورد:

اهمیت نظریه تئوری

2. صرف نظر از دیدگاههای سیاسی ، اقتصاددانان ، فرهنگی گرا و توطئه ای که بر تجزیه و تحلیل توسعه در ایران غلبه می کند ، آنها به دنبال جلوگیری از رویکرد سیستماتیک به تاریخ تحولات اجتماعی ایران بودند.
2. رازکالی با تأثیر جدی بر آموزه های اقتصاددان برنده جایزه نوبل ، داگلاس نورث ، رویکرد نهادگرایی را جدی تر برای تجزیه و تحلیل تحولات تاریخی جامعه ایران انتخاب کرد و به دنبال توضیح نقش نهادهای تاریخی این سرزمین در توسعه غیرقانونی ایران بود.

2- رازکالی در طول زندگی تولیدی خود به عنوان مرزی خدمت کرد. یعنی او پا در دولت و جامعه داشت و سعی کرد از حضور خود در سیستم اداری استفاده کند تا تحولات دقیق تر در ایران را تجزیه و تحلیل کند.

مؤلفه های اصلی تئوری

حضور طولانی یک سبک مبتنی بر قبیله ای مبتنی بر عناصری مانند اقوام ، خویشاوندان ، بیعت ، وفاداری و اطاعت.
تأثیر روابط قبیله ای و فرهنگ غارت – جایزه بر جنبه های مختلف زندگی اجتماعی ایران.

2- محدودیت ناشی از وجود تاریخ طولانی این سرزمین در مسیر توسعه. تاریخ به عنوان ترمز ، نه یک نور.
2. حاکمیت مؤسسات غارتگر در غیاب نهادهای رقابتی (به قول شمالی ؛ وجود سیستم های دسترسی بسته در غیاب سیستم های دسترسی آزاد).

وجود یک فرهنگ قدردانی به عنوان عاملی در تشدید تعهد و مسئولیت فرار.
2- تنهایی و انزوا نخبگان صلح طلبان در تاریخ عالی ایران ، که در برخی از اخیر در کتاب جامعه شناسی نخبگان ذکر شده است.

پروژه Razaqali ؛ مؤلفه ها ، و کاستی ها

علی والا معروف به علی رزاگولی (1 ژوئیه – 1 آوریل)

کاستی های تئوری

2. تئوری رکود اقتصادی در حفظ تعادل بین عامل و ساختار شکست به گونه ای که تأکید فزاینده بر نقش ساختار مانع از دید عوامل پراکنده شده است.
2- این تئوری استاتیک است و نتوانسته است به پویایی در تاریخ و فرهنگ ایران توجه کند.

2- نگرانی رزاقالی برای نظریه پردازی کلان برای فراز و نشیب های این سرزمین ، مانع از تحولات عظیم در دوران معاصر ایران (مشابه نظریه کاتوزیان) شده است.
2. غلظت تاریخی و فرهنگی در نظریه رازقالی توجه خود را به سهم و نقش سیاست و اقتصاد بر تحولات فرهنگ مورد غفلت قرار داده است.

2. نظریه رازکالی به دلیل غفلت از تعادل بین جامعه و دولت ، به پویایی پایین این رابطه در ایران معاصر توجه نکرده است.

نکته نهایی: رازقلی بدون کاوش در لایه های پنهان تاریخ ، فرهنگ و ادبیات این سرزمین ، به ما آموخت. هیچ راهی برای خارج شدن از وضعیت ناگوار فعلی و حرکت به سمت توسعه نیست. یک دکترین گران قیمت که می تواند در صدر تلاش های نظری سایر محققان باشد.

منبع: کانال نویسنده

216216



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7224

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *