
نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانحجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، سیاستمدار و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: «تاریخ ایران باستان»، «تاریخ اسلام»، «تاریخ معاصر» و «تاریخ انقلاب» را برای مطالعه توصیه می کنم. همه ما نیاز داریم که این چهار موضوع را به صورت خلاصه، معتدل یا مشروع بنا به سلیقه و تنش بیشتر بدانیم و مطالعه کنیم.
به نقل از خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، سیاستمدار و رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی به عنوان پیشنهادی برای مطالعه تاریخ گفت: پیشنهاد تاریخ مطالعه بستگی به این دارد که من از سلیقه خودم صحبت کنم یا بگویم. از مخاطبان هدف؟ سلیقه من بیشتر تاریخ تحولات معاصر مانند جنگ جهانی اول و دوم، تاریخ اروپا و تاریخ روسیه، شوروی سابق، تاریخ کشورهای عربی مانند عراق، پاکستان، هند، قفقاز و مرکزی است. آسیا، و من به این موضوعات علاقه مند هستم.
وی افزود: به تاریخ کشورمان هم علاقه دارم. تحولات بزرگی که در صد سال اخیر در اروپا، خاورمیانه و غرب آسیا اتفاق افتاده است موضوعات مهمی هستند که من شخصاً می خواهم آنها را مطالعه کنم.
حجت الاسلام پورمحمدی گفت: اما تاریخ جنگ بسیار ارزشمند است، تاریخ جنگ برای نسل ما مهم است. در تاریخ جنگ چیزهای زیادی پنهان شده است. تاریخ جنگ بیانگر این است که چگونه یک ملت زندگی در سختی را تجربه کرده است و این امر بسیار مهم است. آگاهی از تاریخ انقلاب و تاریخ معاصر ایران، به ویژه آنچه که مربوط به تاریخ انقلاب و پس از آن است، اجتناب ناپذیر است. باید بدانیم ریشه هایمان کجاست. خاستگاه امرار معاش ما کجا بود؟ تحولات اجتماعی چه بوده و کجا بوده است. به کجا رسیدیم؟ کجا به بالا رفتیم و کجا در سوراخ بودیم. کجا افتادیم و کجا بلند شدیم؟
وی با بیان اینکه همه موضوعات تاریخی جذاب است، گفت: به خصوص برچسب و تحولی که دارد بسیار جذاب است. مهم این است که بتوانید درست بنویسید و خوب و درست روایت کنید. روایت مستندی که خواننده را راضی می کند، تا خواننده احساس کند آنچه گفته می شود حقیقت دارد.
حجت الاسلام پورمحمدی افزود: «تاریخ ایران باستان»، «تاریخ اسلام»، «تاریخ معاصر» و «تاریخ انقلاب» را برای مطالعه توصیه می کنم. همه ما نیاز داریم که این چهار موضوع را به صورت خلاصه، معتدل یا مشروع بنا به سلیقه و تنش بیشتر بدانیم و مطالعه کنیم.
وی گفت: تمام بخش های تاریخ ایران الهام بخش است. تاریخ باستانی ایران حرف های زیادی برای گفتن دارد. تاریخ اسلام نیز با حوادث بزرگ جذابیت های خاص خود را دارد. وقتی به تاریخ معاصر می رسیم، با حضیضی روبرو هستیم که رشد، شکوفایی و بهبودی را به دنبال دارد. تاریخ انقلاب نیز جذاب است. اینها را به عنوان تاریخ عمومی بیان کردم.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در ادامه گفت: اما در حوزه تاریخ تخصصی; به نظر من تاریخ هنر و تاریخ ادبیات بسیار جالب است. چون ادبیات و هنر ایران بسیار غنی است. خواننده از خواندن تاریخ تخصصی لذت می برد و دانش زیادی به دست می آورد. از این نظر بسیار نشاط آور است. خوشبختانه پادکست هایی وجود دارد که در آن افراد باسواد، دانشمند و خوش صحبت تاریخ را روایت می کنند. با این حال، تمام جنبه های تاریخ جذاب است. که باید بیشتر روی آن کار کنیم. از آنجایی که در عرصه تاریخ فعالیت داشته ام، آرزوی من این مجموعه آثار نویسندگی است و مانند دنیای بزرگی است که جاذبه های بسیار خوبی دارد.
وی افزود: قرار است سعی کنیم بدون کم و زیاد روایت های واقعی، مستند و واقعی را بیان کنیم. بیایید در مورد تاریخ صحبت کنیم و همه کلمات را بشنویم. کسی که حرفی برای گفتن دارد بگوید اما مستندش کند. ما از سخنان سند استقبال می کنیم حتی اگر چیزی خلاف دیدگاه ما باشد. اگر جوابی هست بیان می کنیم و اگر جوابی نداشتیم منصرف می شویم. اما ما این رشته را مفید می دانیم و تشویقش می کنیم.
منبع: www.khabaronline.ir