چرا بهشت ​​8 در و جهنم 7 در دارد؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانخداوند در قرآن جهنم را درهایی مانند بهشت ​​می داند و می فرماید: همان جهنم هفت در دارد و برای هر دری گروهی از پیروان شیطان تقسیم می شوند «لاها سبعه عبوابٍ لكلِّ بٍ منحومْ جوزٌ مقسومٌ؛ هفت در دارد». و برای هر دری گروهی از آنها تقسیم می شود» (حجر/44).

در حقيقت اينها درهاي گناهان است كه مردم از آن وارد جهنم مي شوند، هر گروهي با ارتكاب گناه و از دري كه باشد، همچنان كه درهاي بهشت ​​طاعت و عمل صالح و تلاش است كه اهل بهشت ​​از طريق آن وارد بهشت ​​مي شوند. جهنم دارای هفت در است (بعید نیست که عدد هفت در اینجا عدد ضرب باشد یعنی درهای بسیار و زیادی داشته باشد چنانکه عدد هفت نیز در آیه 27 سوره لقمان به همین معنی است).
اما روشن است که این تعدد درها (مثل کثرت درهای بهشت) نه به دلیل کثرت ورود افراد است که نتوانند از یک در کوچک وارد شوند و نه جنبه تشریفاتی دارد، بلکه در واقع اشاره دارد. به عوامل مختلفی که انسان را به جهنم می کشاند. هر نوع گناهی گناه محسوب می شود.
حضرت امام صادق (علیه السلام) از پدرش از جدش (علیه السلام) که: جهنم هفت در دارد: از یک در فرعون و هامان و قارون وارد می شوند و از یک در مشرکان و کافرانی که ایمان نیاورده اند. حتی یک چشم به هم زدن و از دری از بنی امیه وارد می شوند که مخصوص آنهاست و کسی در آن در با آنها شریک نیست. و آن سوره لزای و باب صقر و باب حویه است.

چرا بهشت ​​8 در و جهنم 7 در دارد؟

حوزه نوشت: در مورد پاسخ به این سوال چند احتمال وجود دارد:

1- در آیات متعددی از قرآن کریم آمده است که درهای بهشت ​​و جهنم وجود دارد، از جمله در این دو آیه: وقتی به جهنم رسیدند درهای آن باز می شود.[۱] ; «و کسانی که از خدا پروا دارند دسته دسته به بهشت ​​برده می‌شوند و چون به آن رسیدند درهای بهشت ​​گشوده می‌شود» (همان، آیه 73).

اما در مورد تعداد این درها، قرآن کریم در مورد بهشت ​​ساکت است، اما تنها در یک آیه درباره جهنم به هفت در اشاره شده است: «جهنم محل اجتماع همه آنهاست، هفت در دارد و گروه خاصی از آنها برای هر در تقسیم می شود).

2- مطلب دیگر اینکه وجود درهای متعدد به بهشت ​​و جهنم به دلیل مراتب حسن و قبح و درجات افراد با طبقات است که با درجه حسن یا بدی افراد متفاوت است. : «ان المنافقین فی الدرک الاسفال من العار» و نیز درباره مؤمنان قرآن می فرماید که هر کار خیری که به آنها منتهی شود به یکی از درها و درجات بهشت ​​می رسد. . فرموده است وفای به عهد، صله رحم، خوف از خدا، ترس از عواقب بد، صبر در راه خدا، اقامه نماز، انفاق و پاسخ به بدی به نیکی.

3- طبق برخی از آیات و روایات، هر یک از این درهای بهشت ​​و جهنم به نامی خوانده می شود، مثلاً پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ فرمود: یکی از درهای بهشت ​​«ریان» نام دارد. (به معنای تازه، سیراب شده) که فقط روزه داران از آن وارد می شوند. در دیگری «معروف» نامیده شده است که به معنای افراد مشهور و نیکوکاری از آن است. در دیگری «صبر» و در دیگری «شکر» است. در بهشت ​​دیگر «بلا» و در بهشت ​​دیگر «عزم» نامیده می شود که مخصوص پرهیزگاران و پرهیزگاران است.[۵] و نیز امام محمد باقر (علیه السلام) در بیانی نام درهای جهنم را چنین بازگو می کند: 1- جهنم در بالاترین مقام جهنم نامیده می شود 2- لزی (پوست بدن و صورتت را می گیرد). ) 3- صقر (آتش داغ) 4- حطمه (آتش سوزان) 5- حویه (آتش سوزان) 6- سایر (آتش سوزان)
4- همانطور که گفته شد جهنم هفت در دارد و طبق روایات بهشت ​​هشت در است. این تفاوت بیانگر آن است که راه های رسیدن به بهشت ​​بیشتر از جهنم است، زیرا رحمت خداوند بر غضب او مقدم است (یا من از رحمت غضب پیشی گرفته ام). (دعای جوشن کبیر)
5- نکته آخر، نه تنها نام درهای جهنم و بهشت ​​ذکر شده، بلکه نامهای دیگری نیز ذکر شده است و حتی ذکر شده است که کدام درب بهشت ​​یا جهنم مختص به کدام افراد یا گروه است.
درهای بهشت ​​و جهنم چیست؟
حجت الاسلام عالی در یکی از جلسات برنامه سمت خدا به بیان درهای بهشت ​​و جهنم و معنای آن در روایات و آیات قرآن پرداخت.
درهای بهشت ​​و جهنم را درهای معمولی موجود ندانسته و از آن به عنوان وسیله ورود به بهشت ​​و جهنم یاد کرده اند.
حجت‌الاسلام ادامه داد:
«هر یک از اعمالی که انسان را بهشت ​​یا جهنم می کند، او را به یکی از درها و مسیرهای بهشت ​​و جهنم متصل می کند.
اصولا این درب ها معمولی نیستند و یک طرفه هستند. اینطور نیست که تعداد درها را زیاد کرده باشند چون جمعیت زیاد است. می گویند طول هر یک از این درها معادل چهارصد سال راه رفتن است. ترازوی آخرت با ترازوی دنیا فرق دارد. بنابراین تعداد درها به دلیل تعداد افراد نیست. اینها ورودی ها و وسایلی هستند که هر کدام یک نفر را به یک طبقه هدایت می کنند.
در برخی از روایات تصریح شده است که درهای بهشت ​​و جهنم طبقات آن است. در روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمده است که بهشت ​​هشت در و جهنم هفت در دارد و برخی از این درها بر برخی دیگر برتری دارند. شخصی از امیرالمؤمنین علیه السلام پرسید که درهای بهشت ​​و جهنم مانند درهای خانه است؟ گفت نه. سپس هر کدام دست های خود را روی هم گذاشتند.
مرحوم طبرسی در مجمع البیان روایت کرده است که حضرت علی (ع) در مورد درهای جهنم فرمودند: درها طبقاتی است، بعضی از آنها بالاتر از بعضی دیگر است. سپس با دستانش طبقات را نشان داد. سپس فرمودند: خداوند بهشت ​​را مسطح قرار داد و درجات بهشت ​​از نظر عرض مساوی است. اما او جهنم را طبقه بندی کرده است. شاید به همین دلیل است که خداوند جهنم را لایه لایه قرار داده است تا هیچکس بیشتر از عذاب خودش عذاب نبیند. هر چه در جهنم پايين تر برويم عذابش شديدتر مي شود. اما در بهشت، فردی که در پایین ترین مرتبه قرار دارد، باز هم به نسبت خودش سهمی از درجات بالاتر دارد. سپس امیرالمؤمنین هر یک از طبقات جهنم را نام برد. که نام آنها در قرآن آمده است.
طبقه اول جهنم که از بقیه قسمت ها بهتره هاویه هست هر چی پایین میره سخت تر میشه. حضرت می فرماید: در جهنم چاهی است که سر آن را بردارند همه جهنم ها را شعله ور می کند. شبی امام صادق (ع) سر سفره نشسته بود و شام می خورد. شخصی می گوید برای پیامبر یک کاسه آبگوشت آوردند. وقتی دست پیامبر نزدیک کاسه آمد و حرارت آن را احساس کرد، فرمود: از آتش جهنم به خدا پناه ببر. سپس حضرت فرمود: «تا به جهنم نرود ما طاقت نداریم».



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7256

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *