نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغانسال هاست که زائران امامزاده صالح (علیه السلام) وقتی از چهار گوشه شهر یا از شهرهای دیگر کشور به تجریش می آیند، برای حاجت خود نمک نذری می دهند.
همشهری نوشت: کیسه های نمکی که در دستان زائران امامزاده دیده می شود یا سفره نذری نمکی که در ورودی این آستان مقدس قرار می گیرد، ادامه این سنت حسنه را نشان می دهد. ماجرای نذری نمک در امامزاده صالح (ع) مربوط به موقعیت جغرافیایی این امامزاده و مسیر صعب العبور رسیدن به آن است.
«علیرضا زمانی» پژوهشگر تهرانی درباره تاریخچه و علت نذر نمک می گوید: «اگرچه نذری و خرما در امامزاده صالح (ع) قدمت دارد و شیمیرانی ها نذر نان و خرما می کردند. نذری نمک در امامزاده صالح (ع) نمادی است امامزاده صالح (ع) مهربان، مهمان نواز و با احترام به زائران از آنجایی که در گذشته جاده و خیابان وجود نداشت و ماشین و وسایل حمل و نقل دیگر وجود نداشت. زائران در فصل سرما برای زیارت امامزاده صالح (ع) راه سختی داشتند، از همین دوره بود که نذری نمک در امامزاده صالح (ع) در بین زائران رواج پیدا کرد در مسیری که مسیر را برای سایر زائران امن کند.»
زمانی ادامه می دهد: اهالی تجریش و شمیرانی در مسیرهای منتهی به امامزاده نمک می پاشیدند تا زائران بتوانند به سلامت از جاده های یخ زده عبور کنند و به تدریج زائران در سایر روزهای سال نمک نذری می دادند تا مسیرهای یخ زده یخبندان شود. در زمستان پیش رو با نمک نذری هموار میشود: «اگرچه امروزه نمکی که به امامزاده تقدیم میشود، در گذشته استفاده نمیشود، اما این نذر قدیمی همچنان در بین زائران رایج است و نمک به عنوان برکت در آشپزی استفاده میشود. “
منبع: www.khabaronline.ir