
فروزان آصف نخعی: مهندس سید محمد بهشتی شیرازی، عضو شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری و پیش از این مدیر جشنواره فیلم فجر و مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، رئیس سازمان میراث فرهنگی پژوهشکده، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رئیس کمیته ملی ایران ایکوم و همچنین عضو دائم فرهنگستان هنر. وی در گفتگویی گفت که فایل تصویری موجود است کانال جرعه منتشر شده، به دلیل مهم توسعه نیافتگی ایران اشاره می کند. به نظر وی بین جامعه ایران و بسترهای فرهنگی آن جدایی وجود دارد و این عامل یکی از مهم ترین عوامل توسعه نیافتگی کشور به شمار می رود. او معتقد است که ایران دچار اوتیسم شده است.
راه توسعه بازگشت به میدان
به نقل از خبرگزاری اخبار آنلایناین استاد دانشگاه با طرح این سوال که اگر قرار است ایران جزو کشورهای توسعه یافته باشد، چه باید بکند؟ وی در پاسخ گفت: تنها راه توسعه ایران این است که ایران و ایرانیان به میدان روی آورند. اساسا همه ظرفیت های توسعه ما در این زمینه نهفته است. این زمینه ای است که به ما امکان می دهد چنین شگفتی را برای گردشگران اروپایی ایجاد کنیم. و اکنون در عمل این زمینه را از دست داده ایم و در انکار هستیم. وقتی امتناع میکنیم، ناگهان متوجه میشویم که داریم سرزمینمان را ویران میکنیم».
ایران و ایرانیان قبل از از دست دادن کشتزارهای خود
بهشتی در ادامه با طرح این سوال که “قبل از اینکه ما را رد کنند در چه وضعیتی بودیم؟” وی گفت: قبل از اینکه ایرانی ها از مصرف آب خودداری کنند، مصرف آب خانگی آنها یک سوم متوسط جهانی بود، امروز سه برابر میانگین جهانی است، میزان تولید زباله آنها شاید یک سوم میانگین تولید زباله در دنیا بود. در حالی که امروز سه برابر مصرف انرژی کشور است، در هر یک از این شاخص ها که می گوییم، متوجه می شویم که امروزه مصرف گاز در ایران است بیشتر از کل گاز مصرف در اروپا چرا اینگونه است؟
وی افزود: ما با امتناع از انجام این کار در واقع سرزمین خود را در نزدیکی الله ویران می کنیم. البته ما یک قسمت را تخریب کرده ایم. همه اینها نزد خدا بوده است. یعنی واقعاً با خیرخواهی این گونه عمل کرده ایم. در واقع بر اساس دوستی خاله خرس است. به همین دلیل به نظر من مهم ترین مشکلی که امروز با آن مواجه هستیم، امتناع از زمینه است.»
بهترین کار در صورت امتناع از زمینه چیست؟
این استاد دانشگاه می گوید: وقتی در حالت انکار هستیم کاش کاری نکنیم و اقدامی نکنیم، چون هر کاری که می کنیم خرابکاری است، می دانی چطور است؟ نواختن ساز بدون کوک وقتی ساز از کوک خارج می شود، هر چقدر هم که قوی باشید، صدایی مخدوش تولید می کند مشکل شنوایی نیست، یعنی تشخیص نمیدهی که چه صدای ناهنجاری تولید میکنی. اگر سکوت کنید و کاری نکنید، می بینید که آسیب کمتری به شما وارد می شود.»
چرا کشور با این همه پیشرفت نمی کند؟
بهشتی در ادامه به مفهوم علم و دانش پژوهی در دانشگاه های کشور پرداخت. وی گفت: ما در دوره جدید اصطلاحی به نام علم داریم مانند اقتصاد، فیزیک و… اما سوال اینجاست که علم را چه می گوییم، دانشگاه ها وظیفه آموزش علم به جوانان کشور را بر عهده دارند. ما به چیزی می گوییم که هیچ ربطی به زمینه ندارد بگو که آب در 100 درجه بجوشد، در همه جای دنیا باید در 100 درجه بجوشد.
بهشتی افزود: ما آمده ایم این موضوع را تحت عنوان علم در نظام آموزشی خود تبیین کنیم، کسانی را تربیت می کنیم که در واقع مجهز به این مفهوم علم هستند، خیلی آدم حسابگری هستند، شاید ما بهترین متخصصان را در دانشگاه های خود تربیت کنیم. به همین دلیل است که وقتی به خارج از کشور می روند به راحتی جذب می شوند. مثلاً فارغ التحصیلان دانشگاه استنفورد در آمریکا قبول می شوند علما اساسی ترین مسائل را در مورد سرزمین خود نمی دانند.
هنر نظام آموزشی ایران اوتیسم
این استاد دانشگاه گفت: زمانی که این موضوع را مطرح کردم، عده ای گفتند که بحث شما توهین به برخی بیماران است، من گفتم این نوعی اوتیسم است، نظام آموزشی ما هنر ابتلا به اوتیسم است، اوتیسم چیست؟ اختلال ژنتیکی بیمار را در موقعیتی قرار می دهد که بتواند هر چیزی را مستقل از زمینه حل کند. اما او نمی تواند برود و چای دم کند و بیاورد، من یک مثال دیگر می زنم، شما در حال حاضر کشوری هستید که می توانید ماشین تولید کنید. اما موشک نقطه ای به زمینه نمی پردازد.
بیشتر بخوانید:
380 شاخص توسعه: کاهش شاخص ها در دولت سیزدهم نسبت به دولت دوازدهم / جزئیات تفاوت شاخص های توسعه ای دولت سیزدهم و دوازدهم
اقتصاد در دست کسانی است که پاسخگوی نهادهای حاکم نیستند/ با آتش بازی می کنند، در شرایط عادی نیستیم/ چرا از توسعه موفق دنیا درس نمی گیریم؟
خانیکی: در زمان شاه مردم برای خرید رادیو باید مجوز می گرفتند / برابری شرط اول گفتگوست / جوانان روزانه 233 دقیقه در اینترنت حضور دارند / +فیلم
آقای وزیر کار، اصل سوال اشتباه است
216216
منبع: www.khabaronline.ir