چرا نویسندگان صاحب سبک از چرخه ادبیات خارج شده اند؟



نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغان، چندی پیش مسعود کوثری، دبیر علمی هفدهمین جایزه ادبی جلال در گفت وگو با تسنیم، از کمیت نامتعارف رمان در ایران گفت. اشاره کوثری به حجم زیاد کتاب های منتشر شده در حوزه رمان و کیفیت پایین اغلب این آثار بود، موضوعی که بارها به آن پرداخته شده است. نویسندگان و صاحب نظران حوزه ادبیات داستانی به آن اشاره کرده اند. حتی در دوره های مختلف جایزه جلال نیز داوران از این وضعیت انتقاد کرده و خواستار راه حلی برای برون رفت از آن شده اند، جایگاهی که تا امروز موفق نبوده است.

به نقل از تسنیم، اکبر صحرایی نویسنده‌ای که اغلب با داستان‌های طنز برای نوجوانان شناخته می‌شود و داور دوره‌های مختلف جوایز ادبی در ایران بوده است، از جمله نویسندگانی است که در سال‌های اخیر بارها نسبت به اوضاع هشدار داده است. . صحرایی برای شرایط فعلی از واژه کارخانه تحریر استفاده کرده است.

صحرایی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، علت اصلی وضعیت کنونی را که در سال های اخیر شاهد کاهش فعالیت در حوزه رمان و داستان و کاهش انتشار کتاب های نویسندگان حرفه ای و پیشکسوت هستیم، می گوید: دغدغه معیشتی است

وی ادامه می دهد: متاسفانه در ایران هنوز نویسندگی حرفه محسوب نمی شود، امروز تعداد کتاب ها به 200 نسخه رسیده است، نویسندگانی که در سال های دور وزن ادبیات را به دوش کشیدند کجا هستند نویسنده ای که یک سال طول می کشد تا کتاب بنویسد و انرژی می دهد و بالاخره بعد از یک ماه حقوق یک کارمند را بابت حق الزحمه دریافت می کند، چه انگیزه ای برای ادامه کار دارد؟

دغدغه معیشت در حوزه نویسندگی بسیار مهم است، ما نتوانستیم معیشت نویسندگی را در ایران ساماندهی و حرفه ای کنیم. ده سال پیش جایزه 10 سکه ای به نفر اول تعلق می گرفت، آن جایزه امروز 10 میلیون تومان تعلق می گیرد، بنابراین انگیزه ای وجود ندارد، امروز بسیاری از نویسندگان اصلا علاقه ای به شرکت در جوایز ادبی حتی معتبرترین آنها ندارند. .

به گفته صحرایی روزگاری نویسندگانی چون داوود امیریان، احمد دهقان، محمدرضا بایرامی و… کار تولید می کردند، اما این نویسندگان امروز کجا هستند؟ چرا نمی نویسند؟ چرا چیزی در مورد آنها منتشر نمی شود؟ این مشکلات با تغییر دولت ها و مسئولان تغییر نمی کند، زیرا ما آنها را به صورت ساختاری حل نکردیم.

این نویسنده تصریح کرد: یکی از دلایلی که نویسندگان حرفه ای از چرخش خارج می شوند وجود نویسندگان متوسط ​​زیاد است، برخی ناشران شروع به نوشتن باند، نویسندگان جدید، تک کتاب های بدون سبک می کنند، انگار همه کتاب ها توسط یکی نوشته شده است. شخص، این نویسندگان بدون سبک، چون هیچ مطالبه ای از ناشر ندارند، پیگیر مسائل حقوقی نیستند، بهتر با ناشر کار می کنند تا نویسندگان آگاه به حقوق خود، که پیگیر نشر هستند. از کتاب های آنها و… حاصل این حرکات حجم زیادی از کتاب های زرد و غیرحرفه ای است. مشابه اتفاقی که در تولید اثر درباره حاج قاسم سلیمانی افتاد و حاصل آن انتشار چند صد عنوان کتاب بود که از این میان تنها تعداد انگشت شماری از آثار برجسته منتشر شد.

صحرایی در پایان ابراز امیدواری کرد دولتمردان و فعالان فرهنگی به سراغ نویسندگان حرفه ای رها شده بروند تا ادبیات از وضعیت موجود خارج شود.



منبع: www.khabaronline.ir

یوبیک آنلاین
یوبیک آنلاین
مقاله‌ها: 7245

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *