نقل از کردن پایگاه اندیشه و فرهنگ مبلغاناسترالیا یکی از کشورهایی است که عمدتاً میزبان گردشگران مسلمان بوده است. از سال 1980، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد هر ساله 27 سپتامبر (برابر با امروز 5 اکتبر) را به عنوان روز جهانی گردشگری جشن می گیرد. اساسنامه این روز در 27 سپتامبر 1970 به تصویب سازمان جهانی گردشگری رسید که انتخاب و تصویب این روز نقطه عطفی در گردشگری جهانی محسوب می شود. هدف از بزرگداشت این روز افزایش آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن چگونگی تأثیر گردشگری بر ارزش های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان است.
از صنعت گردشگری به عنوان یکی از بخش های مهم اقتصادی در قرن بیست و یکم یاد می شود که در صورت سرمایه گذاری و داشتن برنامه ای منسجم از سوی دولت ها می تواند در کنار رشد به یکی از منابع مهم درآمد مردم هر کشور تبدیل شود. صنایع مرتبط با بخش خدمات بودن
اگرچه صنعت گردشگری به دلیل شیوع بیماری کووید 19 آسیب های زیادی را متحمل شد، اما با تسریع در روند واکسیناسیون به نظر می رسد زندگی انسان ها به تدریج به روال عادی خود باز می گردد. این امر باعث شده است که کشورهایی که به طور سنتی مقاصد گردشگری هستند، خود را برای استقبال از گردشگران آماده کنند.
در بخش گردشگری، حوزه ای به نام گردشگری حلال چند سالی است که در حال گسترش است و بر خلاف تصور، حتی کشورهای غیراسلامی نیز با تغییرات و تبلیغات مناسب سعی در جذب گردشگران مسلمان و پایبند به قوانین شرع اسلامی دارند.
استرالیا یکی از کشورهایی است که به طور عمده میزبان گردشگران بسیاری از کشورهای مختلف به ویژه از کشورهای جنوب شرقی آسیا است و با توجه به مسلمان بودن بسیاری از گردشگرانی که از این کشورها به استرالیا می آیند، مسئولان صنعت گردشگری این کشور تلاش کرده اند تا تغییراتی را در میزبانی این گردشگران ایجاد کنند. در خدمات خود (هتل ها، حمل و نقل و مراکز تفریحی).
به طور کلی، جامعه استرالیا یک جامعه باز و متنوع است. جامعه استرالیا پذیرای فرهنگ های مختلف است و جشن ها و مراسم بی نظیری از مردم از فرهنگ ها و مذاهب مختلف در این کشور به چشم می خورد. جشن ها و مراسم اسلامی به طور گسترده در سراسر استرالیا توسط جوامع مسلمان این کشور برگزار می شود که بزرگترین آنها جشنواره و نمایشگاه عید چند فرهنگی (MEFF) در سیدنی است. مسلمانان مالایی بزرگترین جامعه مسلمانان استرالیا هستند و جوامع مسلمان بزرگ دیگری در کشورهایی مانند بنگلادش، ترکیه، لبنان و سودان وجود دارد.
با کمک برنامه چند فرهنگی دولت ایالتی ویکتوریا، موزه اسلامی استرالیا در سال 2014 در تورنبری، واقع در 10 کیلومتری مرکز شهر ملبورن افتتاح شد. این موزه اولین موزه اسلامی در استرالیا است و هدف آن حذف کلیشه ها از اسلام است.
صنعت گردشگری استرالیا قبل از شیوع کووید-19 در وضعیت بسیار خوبی قرار داشت و در سال 2018 حدود 8.5 میلیون گردشگر بین المللی از استرالیا دیدن کردند و 43 میلیارد دلار هزینه کردند. کشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله کشورهایی هستند که بیشترین گردشگر را به استرالیا دارند. در سال 2018، گردشگران اندونزیایی 0.8 میلیارد دلار، گردشگران مالزیایی 1.3 میلیارد دلار و گردشگران سنگاپوری 1.5 میلیارد دلار در طول اقامت خود در استرالیا هزینه کردند.
این امر باعث شده تا سرمایه گذاری هایی در زمینه گردشگری حلال در استرالیا انجام شود و سازمان های گردشگری استرالیا با طرح ها و کمپین های متعدد تلاش زیادی برای جلب توجه گردشگران مسلمان داشته باشند. در سال 2015، توریسم استرالیا راهنمای گشت و گذار برای گردشگران مسلمان منتشر کرد و بخش گردشگری حلال را به وب سایت خود اضافه کرد و رستوران های حلال را در بزرگترین شهرهای استرالیا فهرست کرد. آژانس های گردشگری منطقه ای نیز رویکردی فعال در معرفی استرالیا به عنوان یک مقصد گردشگری مناسب برای مسلمانان در پیش گرفته اند.
غذاهای حلال و رستوران های استرالیا در سال های اخیر به دلیل حضور اقلیت مسلمان در این کشور به ویژه در شهرهای بزرگ رشد زیادی داشته است. به طور کلی، طیف گسترده ای از غذاهای حلال در کشور وجود دارد: از کباب های ساده گرفته تا مکان های مجلل و محصولات غذایی حلال ساخت استرالیا که در سوپرمارکت ها موجود است. رستوران های حلال زیادی در استرالیا وجود دارد و دارای گواهی حلال هستند. البته این رستوران ها کلمه حلال را بر اساس استانداردهای خود به نمایش می گذارند زیرا در حال حاضر هیچ مرجع رسمی صدور گواهینامه رستوران حلال در استرالیا وجود ندارد. اکثر دانشگاه های استرالیا نیز غذاهای حلال سرو می کنند.
خبرگزاری ایکنا نوشت: در عین حال استرالیا دارای سیستم گواهی حلال قوی برای غذاهای تولید شده است. مرجع صدور گواهی حلال استرالیا (HCA) در سال 1993 تاسیس شد و یکی از اعضای موسس شورای جهانی حلال و شورای جهانی غذای حلال است.
در تمام شهرهای بزرگ استرالیا هتل های مسلمان پسند وجود دارد. اکثر آنها مشروبات الکلی را از منوی غذایی خود حذف می کنند و علاوه بر ارائه غذای حلال، اطلاعاتی در مورد رستوران های مسلمان پسند منطقه خود ارائه می دهند. برخی از هتل ها مانند هتل Reandezvous در مرکز ملبورن و هتل گریس در مرکز شهر سیدنی در صورت نیاز پذیرای مسافران هستند.
از سوی دیگر، یافتن مکانی برای اقامه نماز در استرالیا به طور کلی برای مسافران مسلمان مشکل بزرگی نیست. مساجد و مراکز اسلامی را می توان در تمام شهرهای بزرگ یافت – برجسته ترین آنها مسجد مرکزی آدلاید و مسجد بیت الهادی در سیدنی است – و نمازخانه هایی در برخی از فرودگاه ها، بیمارستان ها و دانشگاه ها ایجاد شده است.
منبع: www.khabaronline.ir